3 rețete care nu îngrașă. Ce să mănânci într-o zi

Eşti la dietă şi nu mai ştii ce să mănânci dimineaţa, la prânz şi seara? Încearcă aceste reţete care nu îngraşă!

Ouăle sunt o alegere excelentă pentru un mic dejun de dietă, deoarece conferă saţietate şi frunizează proteine plus grăsimi bune. La masa de prânz poţi să faci diverse salate, însă trebuie să ai o sursă de proteine şi să nu foloseşti dressing-urile din comerţ. 

Dacă îţi plac pastele, trebuie să încerci aceste alternative care îţi permit să faci aceleaşi combinaţii, însă fără prea multe calorii. Înlocuieşte pastele obişnuite cu cele din dovleac sau dovlecel şi combină-le apoi cu ingredientele dorite.

 

Iată ce poţi să mănânci într-o zi! 3 reţete care nu îngraşă

 

Micul dejun: Omleta-pizza

Omleta-pizza este o combinație sănătoasă și la care poți să controlezi foarte ușor ingredientele pe care le folosești, astfel încât să obții un preparat fără multe calorii.

Cum să faci omleta-pizza?
-1 lingură cu ulei de măsline extravirgin
-1/2 linguriță cu fulgi de ardei iute
-1/4 linguriță cu pudră de turmeric
-Sare și piper
-5 ouă
-30 de grame de mozzarella
-60 de grame de ton din conservă
-Un pumn de spanac
-4 roșii în uscate și păstrate în ulei
-Legume coapte (ardei, ceapă, dovlecel, vinete, broccoli, conopidă)

Ouăle se bat bine, după care se adaugă condimentele și se toarnă  compoziția într-o tigaie non-aderentă. Omleta se lasă 5 minute pe foc mic, după care se adaugă pe rând celelalte ingrediente (tonul, mozzarella, roșiile uscate, frunzele proaspete de spanac și legumele coapte).
Se introduce tigaia în cuptorul încins și se lasă 2-3 minute până când se topește brânza mozzarella.
Se așază pe o farfurie și se taie în felii, cum ai procedat cu o pizza.

Se consumă ca atare sau alături de o salată mare de verdețuri stropite cu zeamă de lămâie, ulei de măsline și sare.  

Prânz: Salată mediteraneană cu pui, năut şi feta


Poţi să obţii o salată consistentă care furnizează proteine, grăsimi bune şi fibre, dar fără să aibă multe calorii. O reţetă care nu îngraşă este tocmai această salată cu piept de pui, năut şi brânză feta.

Ca să o prepari ai nevoie de piept de pui preparat pe tigaia grill pe care să-l combini cu năut din conservă, frunze proaspete de spanac, castraveţi, roşii cherry, ardei şi măsline kalamata. Deasupra se presară puţină brânză feta. Dressing-ul se poate face din iaurt degresat cu zeamă de lămâie, sare, piper şi fulgi de ardei iute.

Cina: Spaghete din dovleac copt cu fasole, porumb şi avocado


Dovleacul se taie în două, se curăță de semințe și se foloseşte un peeler zimţat ca să obţii fâşii subţiri de dovleac. Acestea se pun într-o tigaie cu capac timp de 8-10 minute, la foc mic, până se înmoaie puţin.

Aceste spaghete se folosesc ca alternativă pentru pastele obisnuite, deoarece sunt sărace în calorii, au un gust neutru și absorb foarte ușor toate aromele celorlalte ingrediente folosite.

Poţi să amesteci pastele din dovleac direct cu puţin ulei de măsline, fasole din conservă, porumb din conservă, un sfert de avocado, sos de roşii sau iaurt grecesc pentru a obţine o cină rapidă şi săracă în calorii.

O altă alternativă ar fi aceea de a pune într-o tigaie puțin ulei în care se călește ceapă și usturoi, apoi se adaugă năut din conservă, cimbru, roșii din conservă sau cherry proaspete, frunze de spanac, sare și piper.

Toarnă apoi amestecul peste pastele din dovleac, amestecă bine și presară deasupra puțină brânză feta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod