3 alimente pe care să le eviți dacă vrei să slăbești

Vrei să slăbești, dar eforturile tale nu au efect? Află care sunt principalele alimente pe care să le eviți pentru a ajunge mai rapid la greutatea ideală.
De multe ori poți avea impresia că ai o dietă sănătoasă, dar kilogramele în exces nu dispar indiferent cât de mult încerci. În general răspunsul întrebărilor tale se află tot în meniul zilnic, însă este nevoie să te gândești la toate alimentele pe care le consumi, chiar și la cele care ți se pare că nu au o importanță majoră. Consumi fructe, legume, friptură slabă și eviți chips-urile și prăjiturile, dar centimetrii în plus nu au dispărut încă? Ei bine, trebuie să înveți care sunt tipurile de alimente pe care să le eviți astfel încât să nu-ți sabotezi dieta la fiecare masă ori în pauzele de lucru. Niciun ingredient nu este minor atunci când lupți împotriva kilogramelor în plus, iar combinația realizată la nivelul unei zile poate avea un impact decisiv asupra tonusului și siluetei tale.
În majoritatea cazurilor nutriționiștii îți recomandă să faci curat în frigider și în cămară atunci când începi o dietă, dar de ce? Ei bine, conținutul frigiderului sau al bucătăriei îți poate influența motivația de a respecta regulile dietei și te ajută să reziști în momentele dificile când ai prefera să cedezi tentațiilor hipercalorice.
Din păcate, majoritatea persoanelor care decid să înceapă o dietă nu au timp să facă această operațiune de curățenie în bucătărie și în frigider. 
Dacă ai un program foarte încărcat poate fi dificil să găsești intervalul necesar pentru a regândi tipul de alimente pe care să le eviți pentru a nu-ți sabota noul plan de alimentație. Cu toate acestea, odată ce te-ai hotărât că vrei să slăbești există soluții rapide pentru a-ți realiza obiectivul. Este momentul să arunci cele 3 alimente care adaugă calorii inutile meniului și încetinesc sau chiar stopează procesul de slăbire.
Cu siguranță trebuie să-ți evaluezi întregul meniu și să te asiguri că nu mănânci o cantitate excesivă din niciun aliment, chiar dacă este sănătos. Caloriile se acumulează rapid dacă nu ești atent și poți depăși ușor totalul pe care ți l-ai propus.

 
Iată care sunt alimentele care sabotează nutrienții din restul meniului și favorizează rotunjimile inestetice:

 
1. Dressingurile

Salatele par alegerea ideală pentru a slăbi mai repede. Legumele proaspete au multe fibre, vitamine și minerale, precum și puține calorii, astfel încât ți se pare că nu ai cum să greșești dacă alegi o salată? Din păcate, salatele pot avea foarte multe calorii dacă nu ești atent la celelalte ingrediente pe care le folosești.
Dacă nu îți place gustul legumelor poți fi tentat să folosești mai mult dressing pentru a obține o aromă pe placul tău și ai putea crede că ai consumat o masă adecvată pentru planul tău de alimentație. O cantitate redusă de dressing nu îți va face probleme, dar, potrivit specialiștilor, majoritatea persoanelor folosesc 7-8 linguri de dressing la o singură salată, adăugând foarte multe calorii și grăsimi la totalul zilnic.
Nici dacă alegi dressingurile fără grăsimi nu vei fi în siguranță. Aceste produse echilibrează lipsa grăsimilor printr-un exces de zahăr și au în continuare multe calorii. Nutriționiștii îți recomandă să renunți la dressing sau, dacă ai neapărat nevoie de o aromă aparte, să folosești sucul de lămâie pentru a îmbunătăți gustul salatei. De asemenea, poți adăuga ardei iute sau ghimbir, fără să-ți compromiți dieta. Uleiul de măsline este acceptabil, dar numai într-o cantitate redusă. Nu depăși o lingură de ulei la o salată, iar uneori îl poți înlocui cu alternative sănătoase cum sunt uleiul de avocado sau cel de semințe de in. În acest fel vei preveni afecțiunile cardiovasculare și vei reuși să-ți remodelezi silueta așa cum îți dorești.

 
2. Laptele pentru cafea

Dacă te uiți pe etichetă când adaugi laptele condensat la cafea, conținutul de zahăr și grăsimi nu pare prea ridicat, însă cât de des îl folosești? În urma studiilor realizate s-a constatat că laptele pentru cafea se află în topul produselor care favorizează îngrășarea din cauza consumului excesiv. O porție este de o lingură, dar foarte multe persoane o dublează.
De asemenea, foarte rar se opresc la o singură ceașcă de cafea. Deci dacă vei înmulți ceea ce vezi pe etichetă cu numărul de linguri, luând în calcul și câte cești de cafea bei, cu siguranță vei începe să te îngrijorezi.
O altă problemă legată de laptele condensat pentru cafea sunt și uleiurile hidrogenate. Acestea sunt grăsimi de tip trans, care cresc nivelul de colesterol și favorizează bolile cardiace. Nici variantele fără grăsimi sau fără lactoză nu sunt mai sănătoase pentru că, în acest caz, au mai mult zahăr pentru a suplini absența grăsimilor sau a lactozei. Cel mai bine ar fi să alegi cafeaua simplă de oricâte ori ai ocazia și să adaugi frișcă din lapte, preparată acasă, o dată sau de cel mult două ori pe săptămână.

 
3. Sucurile naturale

La prima vedere sucurile din fructe sau legume par alegerea perfectă pentru eliminarea rapidă a țesutului adipos. În unele cazuri, persoanele care vor să slăbească au tendința de a bea doar un suc de fructe în locul unei mese pentru a economisi calorii. Din păcate, o astfel de alegere nu te avantajează deloc pentru că este ca și cum ai bea câteva linguri de zahăr. 
Este adevărat că sucul de portocale, de exemplu, conține vitamine, dar de ce să nu consumi portocala întreagă pentru a obține și beneficiile fibrelor? Chiar și atunci când compari caloriile, cele din fructul întreg sunt mai puține decât cele din suc.
Pentru un singur pahar de suc vei avea nevoie de 2-3 portocale și vei irosi fibrele, în timp ce poți alege o singură portocală care are mai puține calorii plus fibre și te ajută să reduci numărul de gustări din timpul zilei. Va fi mult mai plăcut decât să consumi toate caloriile alocate printr-un pai.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod