Cele mai rapide și eficiente diete: top 3 diete care dau rezultate imediat

Te întrebi care sunt cele mai rapide și eficiente diete? Există o sumedenie de diete de slăbit ce promit rezultate rapide și spectaculoase, dar trebuie ținut cont de particularitățile fiecărui organism și de patologia fiecărei persoane.
Totuși, există unele diete ce funcționează, parcă, mai bine decât altele. Dacă ești interesată să afli care sunt cele mai rapide și eficiente diete, s-ar putea să te ajute lista de mai jos.
 

Iată care sunt cele mai rapide și eficiente diete 


Dieta japoneză te ajută să pierzi rapid kilograme

 
Bazată, în general, pe consumul de legume şi fructe şi, ocazional, de peşte, dieta japoneză asigură pierderea a circa trei kilograme în doar trei zile. 
 
Ca primi pași, renunță la orezul alb și înlocuiește-l cu cel brun pentru că este mai sățios și ajută digestia. De asemenea, desertul de bază, tipic japonez, este salata de fructe, așa că adoptă-l și tu. Dulciurile rafinate caută să le consumi doar în cantități foarte reduse. Nu ar strica nici să bei, la fel ca japonezii, câte un pahar mare de ceai verde la fiecare masă.


Dieta cu iaurt promite să te scape de un kilogram pe zi

 
Nerecomandată a fi ținută mai mult de cinci zile, dieta cu iaurt promite o slăbire spectaculoasă: un kilogram pe zi.
Este o dietă ieftină și ușor de urmat, mai ales că nu se ține exclusiv cu iaurt, acesta putând fi combinat cu orez, salată, cartofi copți și carne slabă, la grătar. Evident, în cantități moderate.
 
Destul de restrictivă, dieta cu iaurt te ajută să scapi de grăsime și nu afectează masa musculară, însă, potrivit specialiștilor, ea nu trebuie urmată mai mult de cinci zile, pentru că nu aduce organismului toate vitaminele și mineralele de care acesta are nevoie pentru o bună funcționare. 
 

Dieta cu mere are efecte benefice asupra organismului

 
Dacă vrei să urmezi o cură de slăbire cu mere, îți va fi ușor și, în scurt timp, silueta ta se va remodela. De asemenea, dieta cu mere are efecte benefice asupra organismului, pentru că ajută la eliminarea toxinelor.
 
Evident, nu vei mânca doar mere, ci le vei combina cu brânză slabă, carne slabă și multă apă.
Trebuie să mănânci cât mai multe mere pe zi. 
 
Merele sunt fructe slab calorice, un măr mediu având doar aproximativ 80 de calorii, dar sunt bogate în vitamine şi minerale, conţin multe fibre, aceste atribute făcându-le ideale pentru reducerea colesterolului și accelerarea digestiei. Nu în ultimul rând, merele contribuie la eliminarea toxinelor din organism și ne reduc pofta de dulce.
 
Puteți începe  ziua  cu un mic dejun sănătos, compus dintr-un sandviș cu șuncă slabă, de pui sau de curcan, și un măr. La prânz puteți mânca un măr și o salată verde, cu morcov ras.
Cina trebuie să fie compusă din mere: între unu și trei fructe.


Nutriționiștii recomandă diete bazate pe un meniu echilibrat

 

Noi am cerut și părerea unui specialist pentru că, totuși, cu sănătatea nu e de glumă!
 
“Nu cred că există diete ideale, care garantează slăbire rapidă și sănătoasă, pentru că rezultatul depinde de fiecare organism.
Cele hipocalorice și cele bazate un singur aliment au, în general, asemenea efect, dar ținute perioade scurte de timp, fiind deficitare în vitamine, minerale, proteine etc. produc  carențe în organism. În plus, generează acel celebru efect yo-yo și, în scurt timp, după revenirea la vechile obiceiuri, kilogramele pierdute se reacumulează, deseori chiar mai multe decât cele slăbite.” a declarat Andreea Rolea, farmacist – technician nutriționist.
 
Cât despre eficiența unei diete, sfatul specialistului vizează alegerea unui stil de viață sănătos.
 
”Pentru o eficiență adevărată, cu rezultate pe termen lung, aș recomanda o dietă bazată pe un meniu echilibrat, alcătuit din fructe și legume, supe, iaurturi, proteine, fără prăjeli și sosuri și fără dulciuri și carbohidrați.
Aș putea spune că echilibrul este secretul redobândirii siluetei dar și al menținerii ei și, nu în ultimul  rând, mișcarea! Sportul nu trebuie să lipsească, pentru a avea un rezultat optim!” ne-a mai spus Andreea Rolea.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod