Exerciţiul plansa

Ce se întâmplă în corp dacă faci exerciţiul planşa timp de 30 de zile?

Un singur exerciţiu pe care să-l faci zilnic poate să te ajute să-ţi modelezi corpul şi să tonifiezi abdomenul, braţele, posteriorul, precum şi picioarele. Exerciţiul planşa sau plank este uimitor!
Pentru a include exerciţiul planşă sau plank în rutina ta zilnică nu ai nevoie de nimic special, cum ar fi un echipament sau diverse obiecte ajutătoare. Iată paşii pe care trebuie să-i respecţi pentru un exerciţiu de tip plank sau plansă standard:

1. Începe din poziţia de flotări, cu picioarele depărtate fără a depăşi linia şoldurilor.
2. Îndoaie braţele, astfel încât coatele să ajungă pe sol, iar greutatea corpului va fi susţină mai mult de coate.
3. Împreunează palmele.
4. Trunchiul şi posteriorul vor fi mereu în linie dreaptă, iar pe toate perioada exerciţiului abdomenul trebuie menţinut încordat.
5.
Menţine această postură cât de mult poţi, pornind de la 50 de secunde la 2-3 minute.

Pentru a prelungi timpul în care menţii postura corect este recomandat să faci acest exerciţiu zilnic, încercând să măreşti gradual menţinerea posturii. Astfel că, la un moment dat pentru a lucra şi mai mult musculatura vei reuşi să menţii postura în timp ce ridici un picior sau o mână, fără să laşi deloc trunchiul sau posteriorul jos.

Provocarea zilnică este de a menţine această poziţie timp de 20 de secunde în prima zi, urmând să măreşti gradual timpul, ajungînd ca spre finalul experimentului să menţii poziţia timp de 5 minute.
Deşi pare ceva uşor, execiţiul planşa sau plank nu este deloc simplu de executat odată ce te apuci de el. Dacă nu ai deoc forţă în braţe şi nu ai mai făcut sport demult vei constata repede că acest exerciţiu este o adevărată provocare pentru tine. Important este să începi acest experiment şi să faci zilnic exerciţiul.


O jurnalistă a făcut acest experiment şi iată ce spune despre el


Jurnalista Leah Wynalek a testat eficienţă acestui exerciţiu, incluzându-l în rutina sa zilnică. În fiecare pauză de prânz, Leah îşi acorda puţin timp pentru a face acest exerciţiu.

Ce a remarcat ea?

Plansa

Foto: Leah Wynalek


"Muşchii abdominali s-au întărit. Nu am realizat acest lucru până spre finalul experimentului, iar în ultima săptămână îmi era mult mai uşor să menţin postura faţă de primele zile. Chiar dacă nu am făcut pătrăţele şi să fie ceva vizibil, am simţit cum abdomenuul meu este mai tonifiat",
explică jurnalista.

De asemenea, un alt efect pe care l-a constatat a fost un surplus de energie şi eliminarea tensiunii pe care o resimţea de regulă petrecându-şi mult timp în faţa calculatorului. "Tensiunea pe care o simţeam stând la calculator prea mult timp a dispărut.

Am fost surprinsă de energia pe care mi-o dădea exerciţiul", mai adaugă ea.

Beneficiile exerciţiului planşa

  • Corpul tău va fi mai puternic
  • Postura corpului va fi îmbunătăţită
  • Metabolismul este stimulat
  • Lucrează mai multe categorii de muşchi
  • Întăreşte musculatura din jurul coloanei vertebrale
  • Te ajută să scapi de durerile de spate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod