Nuci si oua

Ce să mănânci înainte şi după antrenament ca să slăbeşti mai repede

Ca să intensifici procesul de slăbire trebuie să ai grijă la alimentele pe care le alegi. Vezi ce să mănânci înainte şi după antrenament!

Unele alimente au rolul de a te ajută la slăbit, intensificând arderea grăsimilor. Potrivit specialiştilor, în general înainte de antrenament combinaţiile dintre carbohidraţii complecşi şi proteine sunt considerate cele mai potrivite. În schimb, după antrenament cel mai bine ar fi să asociezi carbohidraţii simpli cu proteine. Cercetările arată cu o atenţie sporită la aceste aspecte te poate ajuta să slăbeşti mai uşor dacă ai o alimentaţia sănătoasă şi faci multă mişcare.

 

Ce să mănânci înainte de antrenament?

 

Migdale, nuci, caju, pecan

Toate oleaginoasele crude sunt recomandate înainte de antrenament, deoarece au un conţinut bogat în proteine, grăsimi sănătoase şi fibre. De asemenea, acestea conţin şi carbohidraţi.

De exemplu, 100 de grame de migdale au 3,9 grame de carbohidraţi, o cantitate suficientă chiar şi atunci când vrei să faci un antrenament dificil. Nucile şi apa plată constituie opţiunile potrivite înainte de antrenament.

Terci de ovăz cu fructe de pădure

Terciul va rămâne mereu una dintre cele mai bune combinaţii înainte de antrenament. Carbohidraţi complecşi, proteine din lapte de vacă sau vegetal, la care se adaugă fibre şi grăsimi sănătoase din afine (fructe de pădure) şi nuci.

O felie de pâine integrală cu brânză

Este una dintre cele mai simple opţiuni la care poţi să apelezi rapid, înainte de antrenament. Combinaţia de proteine şi carbohidraţi este potrivită înainte de antrenament şi poţi să alegi orice brânză mai săracă în calorii.

Măr cu unt de arahide

Mărul combinat cu untul de arahide/migdale/caju constituie o gustare echilibrată pe care o poţi lua înainte de antrenament, deoarece îţi va furniza energie. Mărul conţine carbohidraţi complecşi şi fibre, la care se adaugă proteinele din untul de arahide, transformând această combinaţie în una potrivită pentru un antrenament. 

Ce să mănânci după antrenament?


Potrivit unui studiu apărut în Journal of the International Society of Sports Medicine este bine să mănânci la o jumătate de oră după antrenament, deoarece atunci metabolismul este încă alert şi arderea grăsimilor este intensă. Iată care sunt cele mai bune alegeri:

Piept de pui la grătar cu orz

Optează pentru carnea de pui, peşte sau curcan pentru mesele după antrenament sportiv, deoarece conţin proteine de bună calitate. Acestea merg de minune atunci când sunt combinate cu orzul fiert simplu, deoarece conţine carbohidraţi necesari după antrenament.

Shake proteic

Amestecă o pulbere proteică împreună cu lapte de migdale (are un conţinut mare în fibre, potasiu, magneziu şi vitamina E) pentru a obţine un shake care se digeră foarte uşor şi furnizează proteinele de care au nevoie muşchii.

Ouăle

Sunt considerate o sursă excelentă de proteine şi foarte potrivite după un antrenament. Consumă ouă jumări sau omletă cu verdeţuri alături de o felie de pâine integrală şi un pahar cu suc de portocale (proaspăt stors) pentru un mic dejun complet. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod