De ce suntem infideli?

Cine insala mai des, femeile sau barbatii? De ce inselam? Ar trebuie sa recunoastem ca am avut o aventura? Inselatul se reduce numai la a face sex? Ce se intampla de fapt...
Cine insala mai des, femeile sau barbatii? De ce inselam? Ar trebuie sa recunoastem ca am avut o aventura? Inselatul se reduce numai la a face sex? Ce se intampla de fapt in mintea persoanelor infidele si de ce fac asta? Iata o serie de intrebari la care cei mai multi dintre experti au incercat sa gaseasca un raspuns. Tot acestia au descris cateva dintre motivele pentru care atat barbatii cat si femeile recurg la infidelitate.

  • Neimplinirea in relatia actuala


Se pare ca acesta este unul dintre motivele principale pentru care majoritatea femeilor insala. Relatiile de lunga durata/casniciile pot deveni usor plictisitoare la un moment dat si simti nevoia de ceva nou. De cealalta parte, pentru barbati se pare ca nu acesta este motivul principal care ii determina sa fie infideli. Majoritatea, desi isi iubesc partenera actuala si nu au probleme in viata sexuala, nu rateaza ocazia sa cunoasca si alta femei. In urma unui studiu s-a constatat ca peste 50% dintre barbatii au fost infideli pentru ca au o casnicie fericita. In schimb 34% dintre femei au recunoscut ca au inselat pentru ca sunt nefericite in relatie.

Sex


A face sex cu persoana pe care abia ai cunoscut-o poate fi foarte incitant. Unele aventuri se bazeaza doar sex, in timp ce altele includ si sex. Se pare insa ca nu intotdeauna sexul este motivul pentru care oamenii insala. Aventurile sunt de fapt o modalitate asa zis simpla, de a cauta la cealalta persoana ceea ce lipseste la actuala persoana cu care ai o relatie. Un lucru insa nu este simplu: sa identifici lucrurile care lipsesc din relatia ta. Unele persoane nu insala neaparat pentru sex, ci pentru ca sufera de perfectiune.

Inselam, deci nu iubim


Acest lucru poate fi luat in calcul, dar nu se aplica in fiecare caz. Daca insa se intampla, atunci inseamna ca nu te respecta suficient si are un altfel de sistem de valori decat al tau. Unele persoane sunt mai mult decat capabile sa separe sexul de dragoste si, pentru ele, faptul ca ajung in patul unor alte persoane, nu inseamna ca nu iubesc. In general barbatii tind sa aiba aventuri care se bazeaza doar pe sex si nu pe sentimente.

Sex cu fostul


A face sex cu o persoana cu care ai avut o relatie anterioara este un lucru care li se intampla frecvent atat femeilor, cat si barbatilor. Poti spune ca iti inseli astfel actualul partener? Din pacate, da. In general persoanele care isi insala partenerii cu un fost spera ca, odata intamplat acest lucru, sa reia relatia pe care au avut-o inainte. Se poate intampla ca un fost partener chiar sa isi doreasca sa reia relatia, chiar daca celalalt nu isi mai doreste nimic si chiar sa faca ceva in privinta asta. Acest lucru poate fi dezastruos pentru actuala relatie.

Infidelitatea - un obicei


Desi pare greu de crezut, este o regula general valabila. Daca o persoana obisnuieste sa isi insele partenerul in fiecare relatie pe care a avut-o si nimic nu a determinat-o sa renunte la acest comportament, o va face cu siguranta si de data acesta.
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Danut pe 1 Iun 2008, 19:55
    Fetelor...

    ...nu va mai ascundeti dupa deceptii si iubiri neimplinite and so on... Ca si noi, si voi inselati pentru ca va place! Va plac stilurile diferite, lungimile diferite, inaltimile diferite, culorile diferite ale tenului, chiar si pilozitatile diferite... Sa fim seriosi, nici daca am putea crea partenerul perfect, care sa fie numai al nostru, tot nu ne-am opri din inselat. De ce? Pentru ca imperfectiunea atrage, tocmai pentru a ne 'consola' ca nici noi nu suntem perfecti. Apare si problema inversa... barbatii inseala pentru ca asa sunt construiti, femeile nu inseala decat 'de nevoie' (sa zicem). Dar barbatii cum isi gasesc partenerele cu care inseala, daca femeile sunt asa de devotate si sincere? Eu recunosc ca am inselat, de mai multe ori... si va spun si despre femeile cu care mi-am inselat partenerele oficiale: foarte putine (statistic vorbind) erau singure, majoritatea erau deja implicate in relatii oficiale, iar una era chiar maritata si era cu vreo 6 ani mai in varsta decat mine. Aseara, de exemplu, am iesit la bere cu inca doi baieti si o fata. Eu am prietena si fata respectiva stie ca am, o cunoaste chiar personal. Aseara, stand pe o banca cu toii, unul langa celalalt, fata asta, care statea intamplator langa mine, si-a sprijinit 'nevinovat' palma pe piciorul meu. M-am facut ca nu observ, dar dupa aceea m-a luat de mana. Imi explicati si mie? Ha?

    0
    0

  • ishtar pe 17 Mai 2008, 19:35
    ca sa uiti de neimplinire

    Va spun eu din experienta mea de ce am inselat eu. Eram (si inca sunt) prinsa intre 2 barbati : unul cu cu care sunt impreuna de mult timp si care ma iubeste foarte mult dar pe care eu nu-l mai iubesc deloc si al doilea, pe care il ibesc cu tot sufletul si cu toata fiinta mea, dar care nu-mi raspunde la sentimente. Ei bine, in acest caz, probabil ca l-am inselat pe primul (cel cu care sunt impreuna oficial) cu un al treilea barbat foarte dragutz. De ce? ca sa uit de neimplinirea si uzura vechii relatii si ca sa uit de frustrarea unei relatii de iubire imposibile. Nu ma simt deloc vinovata. Era o forma de autoaparare. Altefel, ajungeam la un colaps psihic din cauza depresiei. nu pot sa spun ca acum mi-e mai bine, dar...e o forma de supravietuire ! Nu va grabiti sa dati cu piatra, viata te poate in situatii dintre cele mai penibile !

    0
    0

  • doina stefan pe 12 Mai 2008, 13:38
    infidelitate.....

    Studiile arata 50%si cred ca au dreptate femeile din ziua de astazi sau saturat sa fie inselate sau mai bine zis alese.Noi avem puterea de selectie ne simtim puternice independente si chiar daca pot spune''grozave'' si de ce sa nu recunoastem chiar suntem nu?fie ca este vorba de singuratate sau de curiozitate femeile vor insela in aceeasi masura ca si barbatii,,,,,

    0
    0

  • tented pe 9 Mai 2008, 21:02
    :)

    ...:)...nu toti barbatii isi inseala iubitele...sau nevestele...si daca o fac sau o vor face poti sa aflii foarte usor,simplu...:)...si cine o face tot din cauza femeilor, ganditi mai mult cu o secunda...acelasi lucru si pentru femei...aici intervin elemente in plus..:)...sa fiti iubiti...parca este un joc totul..:):) da nu pune la bataie sufletul:)

    0
    0

  • jessykalba_28 pe 7 Mai 2008, 12:18
    barbati??????????????/

    ei mereu o sa isi insele iubitele,nevestele!asa sunt toti ,nu avem cum sa ii schimbam,din pacate!uite un exemplu..............un barbat avea o nevasta super frumoasa,9ce mai ,arata ca un fotomodel)si a inselat-o cu o femeie care nici macar nu era draguta,si mai era si plinuta(ca sa nu folosesc alti termeni,ca nu e frumos!)

    0
    0

  • eu pe 2 Mai 2008, 18:44
    incredere ???

    dar increderea ?? cui draq ai lasat-o ?? banuiesc ca esti o persoana care insala, imi este scarba de astfel de oameni

    0
    0

  • cristina pe 26 Apr 2008, 11:01
    none

    Cand spui studiile arata ca 50%....corect este sa spui care studii realizate de cine pe ce esantion! Iar barbatii insala nu inseala!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod