Cum se transforma intalnirea on-line in realitate

Acesta este cel mai interesant aspect al intalnirilor on-line: ne reintoarcem la vremurile medievale, cand dragalasii nobili si demoiselle-le corespondau luni intregi...
Acesta este cel mai interesant aspect al intalnirilor on-line: ne reintoarcem la vremurile medievale, cand dragalasii nobili si demoiselle-le corespondau luni intregi sau poate chiar ani, inainte ca unul dintre ei sa spere la mult asteptatul mariaj si sa se bucure cu adevarat de relatia de iubire dintre ei.

Scriind la nesfarsit scrisori de dragoste, trimitand si primind, este cu siguranta o buna modalitate de a omori timpul, insa indragostitii virtuali care se intalnesc pe internet prefera sa se intalneasca cat mai curand, decat prea tarziu. Iata cateva sfaturi care te vor face sa-ti parasesti calculatorul si sa alergi la un taxi pentru a te intalni cu cel sau cea pe care o cunosti numai din mesajele on-line:

1. Nu vorbesti decat cu un singur interlocutor

Monogamia din relatiile vietii reale este admirabila; insa, monogamia in relatiile virtuale cu cei conectati la internet este curata nebunie.
Daca iti petreci toate weekend-urile corespondand doar cu un singur cyber-fat-frumos, in timp ce adulmeci dorinte pline de pasiune si visezi ca acesta sa fie pretendentul ideal care sa te treca in brate pragul usii, probabil ca ar fi timpul sa-ti reconsideri prioritatile. Iar daca alergi disperata in mijlocul unei petreceri nebunesti si incarcata de holtei disponibili, doar pentru a-ti verifica mesajele primite pe email, atunci ar trebui sa consulti un psihiatru.

2. Locuiti la doar doua blocuri distanta

Una este ca tu sa fii o secretara draguta din Bucuresti si el un agent de vanzari din Timisoara; si altfel se discuta daca amandoi sunteti din acelasi oras si folositi masurile de siguranta si anonimatul pe email pentru a evita incuracturile din viata de zi cu zi. De asemenea, nu trebuie sa uiti ca exista acele infime sanse ca atunci cand veti lua hotararea sa va vedeti sa descoperi ca persoana respectiva este dezgustatoare; chiar vrei sa continui o relatie cu o astfel de persoana (care iti cunoaste cele mai intime secrete)?

3.
Ti-ai anuntat deja familia si prietenii

Nu toata lumea poate intelege astfel de intalniri virtuale, in special cei depasiti de evenimentele erei cibernetice. Daca vei incepe sa le povestesti parintilor, colegilor de serviciu si oamenilor de pe strada despre tipul extraordinar pe care l-ai intalnit, bucuria acestora pentru tine s-ar putea sa fie intr-un fel compromisa datorita revelatiei ca, ei bine, voi inca nu v-ati vazut, dar cu siguranta scrie bine si are o voce foarte sexy la telefon. Ar fi cu mult mai bine sa inviti o peersoana in carne si oase la intalnirea cu prietenii si nu o poveste cu o conexiune fara fir pe internet.

4. Ai banuiala ca ceva nu este in regula

Acea persistenta voce interioara din tine nu este neaparat constiinta de netagaduit. Daca ai sentimentul ca tipul cu care corespondezi pe messenger de aproape un an este a) casatorit, b) cu 20 de ani mai in varsta decat ti-a spus sau c) nu este deloc un tip, atunci intervine raspunsul firesc al sistemului de autoaparare care iti spune sa nu mergi mai departe si sa nu te intalnesti cu acesta fata in fata.
Pe de alta parte, daca esti convinsa ca partenerul tau virtual nu este corect si se pierde in amanunte, de ce te mai ostenesti sa-i scrii?

5. Ati discutat deja despre inregistrarea cununiei

Discutati deja despre cum va arata saua inainte sa va cumparati calul - nici nu v-ati intalnit fata in fata si ati ales deja numele pentru primul vostru copil? Inainte ca aceasta fantezie spiralata sa iti scape complet de sub control, incearca sa aranjezi de urgenta o intalnire tete-a-tete, macar pentru a putea sa-ti faci o imagine despre cum arata viitorul tau sot si daca acesta este barbatul ideal pentru tine.

Discutiile pe chat cu potentiali parteneri sunt interesante si isi au farmecul lor. Ne alimenteaza imaginatia si ne fac sa evadam pentru cateva minute din viata reala, traind povesti de iubire perfecte, insa riscurile pe care le implica discutiile prea sincere si deschise cu o persoana pe care nu o cunoastem suficient pentru a-i impartasi anumite secrete, nu sunt deloc de neglijat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod