Relația de cuplu și bugetul. Cum să porți conversația despre bani cu partenerul tău

Este conversația despre bani chiar atât de înfricoșătoare pe cât pare? Dacă te afli într-o relație de lungă durată, știi deja că, mai devreme sau mai târziu, conversația despre bani va avea loc.
Desigur, poți alege să amâni acest moment pentru a evita disconfortul. Însă nu poți amână la nesfârșit. Iată câteva sfaturi care să te ajute să porți conversația despre bani:

 
 
Analizează de unde provine disconfortul

 
 
Primul pas pentru a purta conversația despre bani cu partenerul este acela de a conștientiza de unde provine acest disconfort. Toți oamenii au, mai mult sau mai puțin conștient, o relație cu banii. Pentru că, oricât ai vrea să te gândești că aceștia nu contează, facturile tot trebuie plătite.
 
De cele mai multe ori, relația cu banii își are rădăcinile chiar în copilărie.
Dacă ai crescut într-un mediu în care părinții tăi aveau convingeri limitative despre bani, este foarte posibil că acestea să fie în subconștientul tău. Mai mult, dacă banii erau o problemă în familia ta, este foarte posibil că acest subiect să îți provoace anxietate. Dar este momentul să realizezi că acum ești responsabilă de banii tăi și de stilul tău de viață, alături de partener.

 
 
Alege momentul oportun în care să discutați

 
 
Scopul tău este să ai o discuție constructivă cu partenerul tău.
Pentru acest lucru ai nevoie de un moment potrivit și de o atmosfera relaxată. Alege o seară liniștită, după ce ați luat cina și v-ați pus pe canapea la povestit. Asigură-te că niciunul dintre voi nu este tensionat și că nu a avut probleme la locul de muncă. De asemenea, nu alege un moment în care unul dintre voi este extrem de stresat din punct de vedere financiar. S-ar putea că toată această presiune să își pună amprenta asupra discuției voastre.
 
Citește mai departe pe andreearaicu.ro. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod