De ce e mai greu să-ți faci prieteni pe măsură ce înaintezi în vârstă?

Ai observat că pe măsură ce înaintezi în vârstă este mai greu să menții prieteniile pe care le ai și să-ți faci prieteni noi? Există câteva motive pentru care se întâmplă aceste lucruri. Însă niciunul dintre aceste motive nu ar trebui să te împiedice cu adevărat, dacă îți dorești o viață socială puțin mai activă.

Motivele pentru care este mai greu să-ți faci prieteni atunci când îmbătrânești

În primul rând, la fel precum carierele, relațiile și copiii devin prioritare în viețile noastre și nu mai avem suficient timp să stăm cu prietenii noștri cei mai buni și să vorbim despre tot ce ne face plăcere. Mai mult decât atât, pe măsură ce ne maturizăm mai mult, devenim mai pretențioși în legătură cu persoanele cu care ne petrecem timpul nostru prețios.

Îți mai aduci aminte în adolescență, când abia puteai să numeri toți membrii din gașca ta de prieteni? Iar acum, abia mai apuci să vorbești o dată pe lună cu un prieten.
Cu toate acestea, viața ta socială nu ar trebui să se termine atunci când ești mai în vârstă. În plus, în acest moment al vieții tale este ideal să-ți faci prieteni apropiați, pe care să-i ai o viață întreagă alături de tine. Iată cum!


Cum poți să-ți faci prieteni la o vârstă mai înaintată?

Pentru a te pregăti sufletește pentru o nouă prietenie, poți încerca și să te reconectezi cu prietenii mai vechi. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să suni orice persoană pe care ai cunoscut-o vreodată, indiferent de cât de mult ți-a plăcut de aceasta.
Cu toții știm câteva persoane cu care ne făcea plăcere să petrecem timpul, însă cu care nu ne-am mai întâlnit din cauza programelor noastre încărcate. Fă-ți timp să dai câteva telefoane și să vezi ce mai fac acești prieteni vechi. Această acțiune ar putea fi benefică din mai multe perspective.

În primul rând, te vei simți mult mai confortabil să întâlnești oameni noi, odată ce ești pe un teren familiar.
În al doilea rând, s-ar putea să poți lega o prietenie mai deschisă și onestă cu persoanele alături de care te-ai maturizat, fiind acum pregătită pentru o conexiune mai semnificativă.

În cele din urmă, prietenii tăi vechi probabil că și-au făcut și alți prieteni între timp, care ar putea fi, de asemenea, noii tăi prieteni.
Așa că ai putea cunoaște alți oameni într-un mediu familiar pentru tine, care te poate ajuta să te deschizi mai ușor în fața unor potențiali noi prieteni.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod