Reinnoire prin aranjamente florale

La inceput de vara, va propunem un superb aranjament realizat de designerii Flower Power, din plante al caror simbolism converge spre ideea de initiere a unui nou ciclu pe...

La inceput de vara, va propunem un superb aranjament realizat de designerii Flower Power, din plante al caror simbolism converge spre ideea de initiere a unui nou ciclu pe "ruinele" celui vechi, abia incheiat...

Astfel, scoarta de copac ce decoreaza suportul constituie o trimitere la ideea de protectie, de scut al vietii, dar si de reziduu al unei evolutii incheiate, stand la baza unei noi verigi a vesnicei deveniri.

Trandafiri Akito, iedera, salcie, pin, rafie si scoarta de copac intra in compozitia unui aranjament expresiv, conceput pentru a putea ocupa un loc central atat in livingul unei locuinte, cat si intr-un hol sau in sala de asteptare a unei firme, putand rezista aproximativ o saptamana in conditii de luminozitate si temperaturi normale.

Pret 1.700.000 lei / 170 lei noi.

Deasupra tasnesc, stufoase si imprevizibile, frunzele subtiri de Oasis, semn al miilor de posibilitati nascute o data cu fiecare nou inceput. Numai una se va implini insa: cea materializata de ramura de pin ce sustine partea superioara a aranjamentului.

Pinul este un simbol al perpetuarii vietii si al alternantei anotimpurilor, fiind asociat atat nemuritorilor taoisti sau templelor sintoiste, cat si unor zei precum Dionysos, Pan, Attis si Cybele. In jurul acestui ax se roteste spirala de iedera, imagine mereu verde a vesnicei dorinte si puteri vegetative intruchipate de Dionysos.



Din sfera noului ciclu se desprind cateva ramuri de salcie, in Orient - Arbore al Vietii, iar in Occident - simbolul mortii si renasterii ciclice, ca niste "tentacule" in cautarea unor noi directii de dezvoltare, dincolo de invelisul de rafie, ce preia semnificatia scoartei de la baza.

Piesele centrale ale ansamblului sunt bobocii albi de trandafir, caci ei constituie icoana desavarsirii, cupa vietii si a iubirii curate.

 Semnificatia lor este mereu mistica si luminoasa: de la roza celtica din "Romanul Trandafirului", la floarea simbolica pe care Beatrice i-o prezinta lui Dante in Paradis, de la trandafirul cosmic indian, la "trandafirii filozofilor" din tratatele de alchimie.



Simbolistica nemuririi si a ciclului universal este, deci, legatura dintre elementele aranjamentului, definindu-i totodata mesajul.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • clitanadriana pe 9 Mar 2008, 01:35
    frumos

    aranjamentele sunt super tari

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod