Miracolul iubirii

Desi vara a trecut, ne amintim cu drag de ea: caldura, soare, verva, viata la apogeu! Ne-am scaldat in mare si apoi ne-am lasat mangaiati de razele soarelui, intinsi...

Desi vara a trecut, ne amintim cu drag de ea: caldura, soare, verva, viata la apogeu! Ne-am scaldat in mare si apoi ne-am lasat mangaiati de razele soarelui, intinsi pe nisipul fierbinte.

Acum ne simtim mai vii ca oricand, mai liberi si mai pasionati: vrem sa iubim! O iubire de vacanta si una de o viata se nasc la fel, dar se traiesc diferit... Sa lasam insa florile din minunatul aranjament Elegans sa ne invete cate ceva despre miracolul iubirii.

Un aranjament floral de un impact deosebit ce poate aduce soarele verii si verva vacantei chiar si in cel mai sobru interior, fiind deopotriva ideal pentru un living sau un dormitor, pentru o terasa sau un loc de conversatie langa piscina.

Orhidee imperiale, Dendrobium, frezii, crizanteme Santini, cale si scoici reunite intr-o compozitie lejera si expresiva, de mainile pricepute ale designerilor florali Elegans.

Pret: 101 RON.

Intr-o lume in care cuplurile se destrama mai repede decat se unesc, in care deplina libertate de a iubi, cu greu castigata de generatia parintilor nostri, ajunge sa ne provoace mai multe deceptii decat bucurii, ne trezim dezorientati si singuri in fata unei necunoscute ce ar trebui sa fie cea mai mare binecuvantare posibila: iubirea.

Ca si viata, ea nu vine cu manual de utilizare. Ni se dau multe sfaturi si unii chiar incearca sa creeze retete despre cum sa-ti descoperi si sa-ti traiesti marea iubire, dar adevarul este ca, fiind vorba despre ceva atat de intim si de personal, nu exista decat putine adevaruri general valabile in aceasta privinta.

Restul tine de imaginatia, sentimentele si personalitatea fiecaruia. Asa ca va las sa meditati putin pe marginea simbolurilor pe care incerc sa le descifrez pentru voi din aceste imagini.



Cadrul in care a fost fotografiat aranjamentul nu a fost ales intamplator, el avand rolul de a limpezi si potenta semnificatia florilor.

Astfel, nisipul este considerat de multe culturi un substitut simbolic al elementelor purificatoare, apa si focul, fiind, de asemenea, metafora timpului, a istoriei, a perpetuei transformari si a matricei primordiale, ceea ce-l face suportul firesc al unui "discurs" despre iubire, si nu doar despre cea spirituala.

In acelasi timp, nuielele din impletitura ce serveste ca fundal semnifica puterea magica de vindecare a iubirii si clarviziunea, in sensul anticiparii nevoilor, dorintelor si sentimentelor celuilalt, precum si durabilitatea unei astfel de legaturi.

Vasul din sticla, in ciuda transparentei sale, este, la nivel simbolic, imaginea tainei ascunse din adancuri, a ceea ce depaseste prin profunzime puterea noastra de intelegere, a enigmei pe care o constituie fiecare om pentru sine si ceilalti, caci noi insine suntem recipientul in care se produce transformarea alchimica prin iubire.



Asociate cu fecunditatea, erotismul si magia, scoicile, prezente aici din belsug, sugereaza bogatia vietii afective, latura noastra instinctuala si emotionala, incontrolabilul si inconstientul. Prin contrast, orhideele reprezinta judecata, ratiunea, constiinta si constientul, menite a tine in frau manifestarile uneori aberante si distructive ale instinctului si impulsului.

Calele vin si ele sa completeze aceasta ecuatie cu noi termeni: afirmarea identitatii fiecaruia, ce trebuie sa infloreasca in cuplu, nu sa fie anihilata de pretentiile dominatoare ale partenerului, si forta vointei, caci iubirea este alegere constienta si efort continuu de mentinere a armoniei.

Iar daca freziile parfumate vorbesc despre frumusetea interioara, precum si despre modestie si delicatete, adica apanajele acesteia, micile crizanteme (flori imposibile: verzi!) indeamna la eliberarea de conventii si prejudecati, de teama de "gura lumii", si ne amintesc faimosul dicton dupa care, "In dragoste, totul e permis" - in sens constructiv, as adauga eu...


Si iata, la final, cateva concluzii posibile: iubirea adevarata nu este un dat, ci se construieste in doi, zi de zi, ea este in egala masura impuls si alegere, precum si singura tamaduitoare a ranilor lasate in suflet de esecurile anterioare, de toate traumele neimplinirii. Acesta este marele miracol al iubirii!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod