Ce legume cresc cel mai repede

Ce legume cresc cel mai repede? 10 soiuri pe care să le ai în grădină

Nu toate legumele și verdețurile au nevoie de luni întregi pentru a fi recoltate. Dacă vrei rezultate cât mai repede și te întrebi ce legume cresc cel mai repede, poți alege varietăți de legume care îți oferă roade într-un timp scurt, fără să aștepți de primăvara și până toamna.

Iată ce legume cresc cel mai repede:


Ridichi



Unele dintre legumele cu cea mai rapidă creștere sunt ridichile. Cele mai multe varietăți de ridichi sunt gata de recoltat în 25-30 de zile de la plantarea semințelor. Pot fi plantate în sere încă din primele zile ale primăverii.

Ceapă verde



Durează șase luni pentru ca bulbii de ceapă să ajungă la maturitate, însă ceapa verde poate fi culeasă după numai 3-4 săptămâni de la plantarea arpagicului. Același lucru este valabil și în cazul usturoiului verde.

Citește și: Cum arată în natură condimentele tale preferate.
Nu le vei recunoaște!

Salata verde



Lăptuca sau salata varde poate fi recoltată după aproximativ 30 de zile de la plantarea răsadurilor. Există numeroase varietăți de salată verde, precum salata creață sau cea roșie. Este ușor de întreținut și se numără alături de ridichi, ceapă verde și usturoi printre primele recolte din an.

Morcovi baby



Baby morcovii pot fi recoltați în aproximativ 30 de zile de la plantare. Alte soiuri de morcovi pot avea nevoie de 50 până la 80 de zile pentru a ajunge la maturitate.

Spanac



Spanacul poate fi recoltat în patru până la șase săptămâni de la plantare.
Îl poți folosi sub forma de frunze baby, de dimensiuni mici, care sunt ideale pentru salate, sau îl poți lăsa să crească până la maturitate.

Mazăre



Mazărea dulce germinează în numai zece zile și este gata de recoltat în aproximativ 60 de zile de la plantare. Poate fi consumată cu tot cu păstaie, deși în țara noastră sunt folosite de obicei numai boabele de mazăre.

Fasole verde



Cele mai multe varietăți de fasole verde sunt gata de cules între 40 și 65 de zile de la plantare. Este important să alegi soiuri de fasole speciale pentru recoltarea păstăilor verzi.

Verdețuri



Varza Kale, varza chinezească, rucola și alte soiuri de verdețuri foarte sănătoase se numără printre legumele care cresc cel mai repede.
Au nevoie de 50 - 65 de zile să ajungă la maturitate, dar primele frunze pot fi culese și după doar 25 de zile.

Dovlecei



Dovleceii, inclusiv zucchini, sunt gata de recoltat după 70 de zile de la plantare. Dovleceii tineri sunt cei mai fragezi și deliciosi, de aceea ar trebui să-i culegi cât sunt mici. Dacă ajung la maturitate vor avea semințe și coaja tare.

Castraveți



Cele mai multe soiuri de castraveți încep să producă roade după 50-70 de zile de la plantare. Odată ce au intrat pe rod, castraveții formați cresc foarte repede și trebuie culeși cât sunt încă mici, altfel vor avea semințe tari și coaja amară.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod