Investitii "verzi" care te ajuta sa economisesti

"Eco" nu este un trend, este un "must have". Si nu neaparat de dragul modei, pentru ca "asa se poarta", ci pentru ca este o necesitate. Alegerile eco pe care le faci, desi necesita investitii...
"Eco" nu este un trend, este un "must have". Si nu neaparat de dragul modei, pentru ca "asa se poarta", ci pentru ca este o necesitate. Alegerile eco pe care le faci, desi necesita investitii putin mai mari pentru inceput, te vor ajuta pe parcurs sa economisesti bani, dar sa protejezi in acelasi timp si mediul. Mai jos ai o lista cu produse prietenoase cu mediul, dar si cu bugetul tau.

Becurile ecologice


Bineinteles ca incepem cu becurile ecologice. Principalul lor avantaj este durata de viata si, evident, consumul redus de energie electrica. Becurile conventionale, incandescente, transforma in caldura 80% din energia folosita.

Un bec economic consuma de 5 ori mai putin decat unul incandescent care ofera aceeasi lumina si are durata de viata de 4 ori mai mare.
Un bec ecologic este cu mult mai scump decat unul conventional, dar iti vei recupera banii prin facturi de curent tot mai mici.

Detergent ecologic pentru rufe - Eco Balls


Detergentii din comert contin o gama variata de substante toxice pentru mediu, foarte putine dintre acestea fiind biodegradabile. Eco Balls sunt bile umplute cu detergent ecologic, ce pot fi folosite la spalarea rufelor in masina automata. Partea cea mai buna este ca le poti utiliza la 1000 de cicluri de spalare, economisind aproximativ 50 de cutii de detergent. Puterea lor de curatare este comparabila cu cea a detergentilor conventionali.

Un detaliu esential pentru familiile cu copii mici, dar si pentru cei care sufera de alergii este acela ca substantele folosite de Eco Balls sunt hipoalergenice.
Acestea inlatura prin spalare mirosurile neplacute, dar nu contin parfum. Daca doresti, poti folosi balsam de rufe. Spalarea cu Eco Balls nu necesita clatire, prin urmare poti elimina sau reduce aceasta etapa din ciclul de spalat.

Un kit Eco Balls contine 3 Eco Balls, 3 rezerve pentru reumplere si o pasta ecologica pentru inlaturarea petelor.

Poti comanda Eco Balls de pe site-ul organicbaby.ro.

The Eco Kettle - fierbe exact cat iti trebuie!


Cand au auzit de lansarea Eco Kettle, reprezentantii Ministerului Mediului din Marea Britanie au declarat: "Daca fiecare persoana ar fierbe strict cantitatea de apa necesara pentru o cafea sau un ceai, in loc sa umple ibricul de fiecare data, am putea economisi suficienta energie pentru iluminarea tuturor strazilor din U.K.".

The Eco Kettle este o cana electrica ce permite incalzirea unor cantitati bine determinate de lichid. De multe ori se intampla sa incalzim o cantitate mult prea mare de apa atunci cand facem un ceai, o cafea instant etc., energia folosita in acest scop fiind irecuperabila.
Cu Eco Kettle ai intotdeauna la dispozitie exact atata apa fierbinte cat este necesar.

OWL Wireless Energy Monitor iti spune cata energie electrica ai consumat


Este simplu sa reduci costurile facturii la energia electrica daca stii exact cat consumi. OWL este un dispozitiv fara fir care monitorizeaza consumul de energie electrica, realizand in acelasi timp un calcul estimativ asupra costului. OWL se conecteaza la reteaua ta de electricitate fara sa ai nevoie de ajutorul unui electrician.

Avantajul este ca poti vedea in timp real cat consumi si poti face chiar cateva experimente: monitorizeaza cat consumui folosind functia standby a diverselor aparate si cat se consuma daca le opresti complet.
In acest mod iti vei schimba rapid obiceiurile.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • voicu pe 15 Apr 2010, 13:06
    :)

    eco pe naiba cand schimbati becurile incandescente cu becuri eco (adica flourescente) durata de viatza la un bec incandescent =2000 de ore ( sa zicem ca tine atat) bec eco = 8000 ore (nu garantez ca merge atat) cost becul eco = 25 ron, bec normal = 0.8 ( ron) pe langa faptul ca becul eco nu reda o lumina asa de clara ca si cel incandescent, desi toate tipurile de becuri nu redau culorile asa de bine ca si cel incandescent. deci becul eco poate sa stea pe raft mult si bine.

    0
    0

  • Eco Products pe 22 Dec 2009, 16:11
    Eco Products

    All these eco products work great, I have used the meter and ecoballs, we all must do more to change our lifestyle .... http://www.goecostore.co.uk

    0
    0

  • ina pe 4 Sep 2009, 10:28
    eco-balls

    Referirea la eco-balls e mai aproape de adevar decat in alte surse, iar asta e laudabil. As vrea, totusi, sa detaliez componenta acestor bile "eco": 1. alkyl sulfate 2.non-ionic surfactant 3.sodium metasilicate 4.calcium carbonate 5.sodium carbonate Aceasta este compozitia eco-balls. Primul component ajuta la dispersia ingradientelor active, al doilea este un agent care usureaza patrunderea detergentului si a apei in pete, iar al treilea- si cel mai nociv- reduce duritatea apei. Numarul patru este foarte cunoscut, inclusiv din componenta produselor de curatare, iar numarul cinci este soda (folosita pentru cresterea eficientei detergentilor si reducerea duritatii apei). Toate se regasesc in produse de curatare si detergenti. Nu vad nimic ecologic aici si nici antialergic. Doar un detergent putin mai slab, fara capacitati de albire si fara miros. O pacaleala deloc ecologica , dar grozava pentru 250 lei si - culmea!- recomandata mai ales micutilor! Cu siguranta nu o voi incerca si sper ca acest post sa ajute alte mamici sa se documenteze inainte de a cumpara orice produs eco pentru ele, dar mai ales pentru cei mici!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod