Poveste adevărată. Vreau să mă mărit! Cât trebuie să mai rezist?

Nu am descoperit o formulă pentru a fi cerută de soţie de către bărbatul cu care trăiesc de ani de zile, dar voi aplica o tactică radicală. Sper să ţină!

Oare cât trebuie să stai cu un bărbat înainte să te ceară de soţie? Eu stau de patru ani şi niciun semn. A împlinit 30 de ani, are casa lui, slujbă, maşină. Doar nevastă, nu. Şi pare că evită.
M-a rugat să mă mut acolo, dar nimic mai mult. Sunt soţie fără diplomă de dimineaţa până seara, iar noaptea mă transform în amantă.
Să nu mă înţelegeţi greşit, nu vreau acte, dar vreau un statut. Dacă nu-şi doreşte o situaţie stabilă, am senzaţia că nu s-a maturizat, iar pentru mine, relaţia devine nesigură şi simt că mă irosesc. Poate greşesc.
Îmi doresc un copil. De câte ori aduc vorba despre asta se face că nu aude şi schimbă subiectul. Ce e greşit oare la specia asta de nu mai vrea să-şi asume nicio responsabilitate?

 

Comentarii (34)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cata pe 1 Feb 2016, 20:44
    articolul ca articolul dar comentariile...

    ma infior ce citesc in forum. e plina lumea de muieri nebune asa zis emancipate...de curiozitate, ati fost vreodata intr-o stare de echilibru psihic cu voi insiva? aveti aceleasi pretentii de la voi cat cereti de la un barbat? cat de curand o sa avem nevoie de mai multi psihiatri decat oricare alta meserie. ferice de cei care inca isi mai pot permite o viata rurala, ceva mai arhaic

    1
    1

  • miro pe 1 Feb 2016, 19:59
    sterge cu tine pe jos

    Pana sa dai cu el de toti peretii, sterge el cu tine pe jos , 3 in 1 ce esti ( curva -gratis, femeie de servici -gratis, bucatareasa -gratis ) , pe bune acum, cat de DOBITOACA esti ???? Cand te intorci de pe aiurea, vrei sa deschida alta usa si sa-ti zica " mars da-cilea ? Dar de fapt, esti prea proasta ca sa-ti dai seama ca esti proasta. God forbid !

    1
    1

  • gg pe 1 Feb 2016, 18:29
    mare jurnalizda

    maine poimaine analizda

    1
    0

  • Lexis pe 1 Feb 2016, 11:29
    Pozitia sociala

    Ai spus ca "A împlinit 30 de ani, are casa lui, slujbă, maşină", deci putem sa-l consideram un barbat realizat. Tu cam ce realizari ai? Casa? Masina? Slujba?

    2
    1

  • cvm pe 1 Feb 2016, 00:14
    sablon

    șablon, de la un cap la altul. în fine, presupunând că ar fi o scrisoare reală, ar fi suficientă o singură întrebare: da de iubit, îl iubești, fă? fiindcă restul e bla-bla despre una care vrea să fie soție, în primul rând, chiar și a unui cârlig de rufe, da să aibă acte. ore la psiholog le trebuie celor care gândesc așa.

    5
    2

  • Geogiana pe 31 Ian 2016, 23:58
    articolul e pe bune ?

    Faza cu numai ea vrea sa se marite si e sluga in casa iar el e servit dar nu vrea, nu e un tipar cum vrea articolul sa se creada. Eu stiu cativa insi care le slugaresc ei pe femeile lor si ele nu vor sa se marite; si cu cat ele nu vor, cu atata insista ei si le slugaresc mai tare. Mai stiu pe unu care i-a dat toate economiile amantei cu 14 ani mai batrana , da ,exista si asa, credea ca se va marita cu el, iar ea s-a carat cu ele . Ce femeia, jos palaria. Daca eram barbat, o cautam, numai asa, sa vad ce vad toti la ea. care sa profite de femei.

    4
    2

  • andreea pe 31 Ian 2016, 21:53
    ce tempenie

    o relatie la voi inseamna doar casatorie si copii. mie una, daca relatia merge bine nu mi ar trebui casatorie! aveti o gandire de pe vremea bunicii. il parasesti ca ceva nu merge cum trebuie, nu ca nu te a cerut de nevasta. si ce atata copii, mai stati si fara ca si asa suntem suprapopulati! disperatilor

    7
    9

  • Media pe 31 Ian 2016, 21:40
    timp pierdut

    Jumătatea de an pe care vrei să o sacrifici este timp pierdut, așa cum i-ai pierdut pe ceilalți patru...În astfel de situații nu trebuie să-i dai mai mult de 30 zile, a avut destul timp de gândire până acum.Chiar dacă ar spune da, ar face asta din comoditate, ar fi un disconfort brusc pentru el plecarea servantei și amantei, în același timp.Si dacă te cheamă înapoi, pentru ce te întorci? Căsătoria nu înseamnă doar mâncare și sex! Dacă te iubea, aveai demult inelul!

    6
    5

  • Tibi pe 31 Ian 2016, 19:37
    egalitatea sexelor, o aberatie...

    aduceti-va aminte, inca de la gradinita, intreba-i un baietel ce vrea sa se faca cand o sa fie mare, zicea sofer,inginer, etc... intreba-i o fata, zicea ca vrea sa se marite :))) asa sunt programate, crescute, educate... cica daca sunt frumoase, totul li se cuvine :))) Mai apare si cate un pacalici, gen Traian, care nu e bucatar,dar face mancare si ii spala chilotii, sa aibe timp dna de facebook....

    9
    3

  • Paul pe 31 Ian 2016, 19:12
    "Dau cu el de toti peretii"

    Chestia asta, cu "daca nu ma ia, il las" spune destule. Iar comentariul de final e cel putin trist. Probabil deja "dai cu el pereti", intr-un fel voalat sau nu. Si nici un barbat nu-si doreste un pui de sarpe care sa se transforme in vipera, dupa casnicie. Nu stiu daca a fost sau nu filosof, dar cineva a spus un lucru mare: "Cand nu au bani, vor sa se marite. Cand au bani, vor sa divorteze". Indiferent de starea materiala sau civila, femeia e la fel de cinica.

    10
    4

  • paola pe 31 Ian 2016, 19:03
    putin respect

    pentru pastarnac "Toate femeile sunt ca revistele de 2 bani dedicate lor" daca n-ar fi acele minunate femei de care-ti bati joc,(observ ca inclusiv mama ti-o jicnesti) tu "grozavul" nici nu ai fi existat. Sa stii fara falsa modestie ca sunt multe femei valoroase in jur care nu depind de voi barbatii.

    9
    2

  • pastarnac pe 31 Ian 2016, 18:15
    @niky

    Taratura mica...ai mai citit tu toate comentariile si numai eu ti-am ramas pe creier? Perfect..poate ca deranjez..adevarul doare stiu, mai ales cand e spus si pe sleau. Sau poate esti chiar autoarea autista Lavinia cu articolul tau de doi bani..asta chiar ma amuza pitiziopanca obosita... Strofa ta e veche cu intemeierea familiei in mediul stabil...bla bla..proasta si fudula..nimic nou. Sa stii ca uniunea consensuala poate fi o buna alternativa pentru intemeierea unei familii daca asta te roade pe tine si annume cum sa mai aduci niste cimpanzei pe lume sa te simti tu femeie implinita. De altfel daca e iubirea aia de o tot insirati voi in discurisurile voastre patetice, atunci n-ar trebui sa fie conditionata de hartii sau de ultimatumuri date de idioate ca tine care isi cauta donator de sperma

    1
    5

  • Alexandra pe 31 Ian 2016, 17:50
    Nu merita!

    Daca acel barbat cu care stai te-ar fi iubit, ar fi fost dornic sa te ceara in casatorie, asa cum spune si Cosmin si altii care au mai scris aici. De fapt, el doar se foloseste de tine. E adevarat ca, probabil si tie ti-a facut placere confortul pe care ti l-a oferit dar, daca iti doresti sa te casatoresti si sa ai un copil, trebuie sa iti dai seama ca el nu te vrea prea mult. Eventual, fa-ti curaj si vorbeste cu el despre ceea ce iti doresti si spune-i ferm ca il lasi daca nu se rezolva aceste probleme. Altfel, dupa cum spunea cineva, boala lunga, moarte sigura. E mai bine sa il lasi tu, decat sa te trezesti ca, intr-o zi, vine cu alta femeie si te trimite la plimbare.

    8
    5

  • niky pe 31 Ian 2016, 17:49
    casatoria

    am mai citit si eu comentariile si este si cate un pastarnac prost ce isi da cu parerea...este posibil ca sa fie doar o hiperbola virtuala articolul si se asteapta raspunsuri pt un sondaj de opinie...concluzia majoritatii de pe aici este ca un statut clar nu ar fi de dorit,mai ales din partea barbatilor...acun 30 - 40 ani era asa?...nici in Romania nici in lume !!...dar cu atata sex pe toate ecranele,cu o mentalitate indusa de stricati,normal ca nu se mai infiinteaza familii cu acte si responsabilitati de ambele parti...cine a construit societatile stabile?...familiile cu copii crescuti intr-un mediu clar sau golanii si curvele care traiesc alandala?

    4
    4

  • Abarutiu pe 31 Ian 2016, 17:21
    Despre casatorie

    "Casatoria este ca o cetate asediata: cei dinauntru vor sa iasa , cei de afara vor sa intre" Tudor Musatescu

    14
    0

  • Mihail pe 31 Ian 2016, 15:10
    Nu ai vreo sora

    sa-mi faci cunostinta cu ea? Foarte bine procedeaza amicul tau. Nimeni nu cumpara o vaca atunci cand poate bea lapte gratis. Se va descurca la fel de bine si in continuare, sigur are vreo rezerva care sta la coada.

    10
    7

  • xyz pe 31 Ian 2016, 15:00
    BULLSHIT

    Casatoria = sclavie, control. Sau un banc care se poate aplica si la femei: Copilul il intreaba pe taica-sau: - Tati, e adevarat ca si boii se insoara? La care taica-sau: - Numai boii, fiule, numai boii.

    17
    8

  • Dragos pe 31 Ian 2016, 14:50
    Adevarul e undeva la mijloc intotdeauna...

    ...deci stimabililor, toti aveti dreptate, dar fiecare e cu parerea lui. Intalnim aici eterna "lupta" intre barbat si femeie...femeia zice...el nu ma intelege, nu imi da verigheta, ii fac ii dreg...el probabil se gandeste ori ca nu e ea cea potrivita, ori sa mai "copilareasca" nitzel...oricum ar fi e clar ca exista diferente de opinie cel putin si atunci despre ce relatie trecuta prezenta sau viitoare vorbim? Asta nu este o relatie de viitor daca AMBII parteneri pana acum nu si-au gasit scopul comun si nu l-au agreat...restul e can-can...abureala de articol sa ne arate vai ca femeile vor dom'le casnicia si porcii de barbati nu...pfuuuu. Nu va suparati doamnelor, dar s-a cam dus vorba ca atunci cand "puneti" mana pe "un prost" cum se zice...aveti grija sa preluati "puterea"in cuplu, sa ajunga omu' a cincea roata la carutza, sa fie doar "bancomatul" casei (unele) si sa nu-i iertati nici un fel de abatere de la regulile impuse de voi, fara a-i mai da sansa sa fie barbatul casei...din pacate cam asta fac 95% dintre femei dupa ce se vad maritate, incet incet la asta se ajunge...femeia conduce si sunt doar 2 tipuri de barbati, unii care recunosc asta si altii care nu recunosc:) si ce sa mai zicem de sex...pfuuuu...devine pe langa ca foarte rar, de obicei o metoda chiar de...constrangere. Ganditi-va de ce atatea divorturi, de ce de mii de ani barbatii se duc sa caute sex la altele etc...si poate daca va analizati cu onestitate si va schimbati un pic o sa fie mai bine pt toata lumea. Da, de acord, femeia munceste mai mult in viata, naste copii, are grija de casa etc, barbatii (nu majoritatea dar multi) vor sa stea ca la mama lor acasa (sa nu faca nimic) iar nevasta sa-i iubeasca si sa-i inteleaga tot ca a lor mama...ceea ce este utopic si imposibil (mama e mama si e unica)...Una peste alta in cazul de fata nu e OK ca nu-i spune nimic chiar cu riscul ca o va refuza si se vor desparti, oricum ea e hotarata sa-l lase daca nu o ia de nevasta...

    14
    2

  • pastarnac pe 31 Ian 2016, 13:19
    In concluzie, ca v am plictisit destul...

    ...lumea e in schimbare, iar femeile, ca fiinte mimetice, pricep mai greu... ca de obicei. Noi avem rabdare cu toate. Scuza-ti-mi lipsa de modestie afisata poate ostentativ, dar in asemenea mediu cu concepte demne de secolul 15, nu ai cum sa rezisti...cand te mai gandesti ca multe sau multi din postacele/postacii de pe aici mai au si fumuri de cosmopoliti 'telectuali :)))

    6
    7

  • pastarnac pe 31 Ian 2016, 13:09
    Barbatii adevarati, cei cu picioarele pe pamant...

    ...cei care vad bine ceea ce se petrece in jurul lor nu au nevoie sa se casatoreasca. Si daca o fac, o fac mai mult din nevoia de a se alinia la asa zisa normalitate. Auzi la ea..nu vrea acte, dar vrea statut..:))) Mor de ras, nu mai pot:)))

    10
    9

  • pastarnac pe 31 Ian 2016, 12:52
    Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand vreau sa ma amuz copios...

    ...intru pe genul asta de articole din reviste pentru femei cica. Ma tavalesc nu altceva. In primul rand articolul cica e caz real..vezi doamne..da mai bine asa si se arunca lumea la comentarii. E doar o speta banala din ziua de zi cu zi, subiect de conversatie la inghetata duminica pe esplanada alaturi de zdrente plictisite asemenea autoarei acestui articol

    6
    6

  • pastarnac pe 31 Ian 2016, 12:47
    Toate femeile sunt ca revistele de 2 bani dedicate lor

    ...in afara de mama si sora mea..dar cum si ele sunt de 2 bani :))

    3
    14

  • Chef Le Blanc pe 31 Ian 2016, 12:35
    O intrebare generala

    " Îl las fără mâncare şi fără sex, să văd dacă se descurcă. " Daca-i bucatar sef si gigolo in putinul timp ramas, tu ce crezi ca ai rezolvat plecand de-acasa, pardon, din casa lui [ in care se poarta frumos cu tine, avand un salariu urias, mobilata ultra modern si ultimul model de teren cu Q in fata din 2015 in garaj ]. Stau si ma intreb ! Cine-i idiotul care nu se descurca ?

    11
    5

  • edin zen pe 31 Ian 2016, 12:30
    modificarea genetica a masculilor

    ...cred ca de la incepulul lumii din gena barbatului a lipsit un simt special, legat de paternitate, .....se pot face referiri nenumarate la comportamente masculine din care nu numai ca lipseste simtul paternitatii, ci indivizii in cauza sunt chiar impotriva conceperii unui nou nascut,...acest fapt fiind dupa parerea mea si observatiile unor specialisti un fenomen intr-o dezvoltare ingrijoratoare....tot ce trebuie sa faca femeile este sa nu mai fie tolerante ci foarte clare in decizii !

    7
    11

  • aurelian pe 31 Ian 2016, 12:07
    Boala lunga..

    Colega la tine e ...*boala lunga moarte sigura*-cand UNIVERSUL creeaza o relatie adevarata,TOATE merg din prima,TOTUL se inbina perfect,astfel e doar o *lectie* din care tre sa invatati ceva fiecare...

    14
    3

  • Ned pe 31 Ian 2016, 12:03
    Barbatul are tot ce-i trebuie si nu-l mai intereseaza casatoria

    Tocmai pentru ca are casa masina...etc nu-l mai intereseaza casatoria ci doar cucerirea de trofee pe care apoi sa le abandoneze rapid dupa ce se plictiseste

    7
    6

  • pp pe 31 Ian 2016, 11:53
    Sezi bland.

    Draguto, stai cuminte. E pacat sa umpleti lumea cu alti idioti (el ca te exploateaza si tu ca accepti fericita-nu pot traduce alfel expresia "fac sex cu el ca o nebună")

    13
    1

  • mary pe 31 Ian 2016, 11:50
    All inclusive??

    Daca nu s-a imtamplat pana acum,prea putin probabil ca se va intampla in jumatate de an.Te irosesti degeaba si sunt sigura ca meriti ceva mai bun,nu sa fii doar un accesoriu necesar confortului cuiva, la fel cum sunt casa ,masina ,etc....In consecinta,vorba proverbului,taie coada cainelui dintr-o data...Mult noroc!

    14
    2

  • Traian pe 31 Ian 2016, 11:40
    Iti meriti soarta

    Draga mea, imi pare rau sa ti-o spun, dar iti meriti soarta. Stai de 4 ani cu el? Si ai acceptat rolul de servitoare-amanta neplatita? Cum adica ii dai de mancare, faci curat etc.? NU faceti asta IMPREUNA? Nu l-ai determinat inca sa faceti IMPREUNA treaba la bucatarie si prin casa? Nu te ajuta la gatit si la curatenie? Atunci nu o sa faceti nimic niciodata IMPREUNA, iar o casatorie SE FACE IMPREUNA! Judeca si singura!

    27
    6

  • florentina pe 31 Ian 2016, 11:27
    poveste adevarata

    paraseste-l inainte sa iti dea el papucii

    23
    3

  • Fancsali Cosmin Cristian pe 31 Ian 2016, 11:27
    Casatoria

    Pe de alta parte ..... pentru siguranta ta il poti lua deoparte si spuneti-va verde in fata poate tipu; e tampit:)) si traieste pe vremea lu mamaie si e emotiv ori trateaza cu indiferenta vrand sa faca ceva special de ce nu? dar dupa cum relatezi tu povestea odata ce evita intrebarea copilului in viitorul vostru cuplu.... revin la poti sa pleci cat vezi cu ochii si chiar sa iti para bine....cat de bou ai fi in ziua de azi daca vrei ceva lupti pentru el nu eviti cum spui tu. Plus ca in opinia mea copii consolideaza orice fel de relatie + mentalitata unui cuplu... sau o destrama vedem destule la TV:)) dive etc....dar de ce sa se ajjunga in acel punct cand se pot evita mult mai multe:) Ori spuneti verde in fata daca chiar vrei ori stai si in caz de e de rau tot tu suferi CEL FOLOSIT SI CARE A IUBIT SUFERA nu celalalt sau cealalta care poate sari in bratele altuia/alteia ziua urmatoare! cam atat:)) de obicei nici nu citesc asa ceva:) dar sper k am ajutat"_ Been there Done THAT NOW ITS ALL FINE BABE:)

    12
    5

  • Fancsali Cosmin Cristian pe 31 Ian 2016, 11:21
    Casatoria

    Prostii..... sa spunem ca am fost in situatia ta si nu odata de mai multe ori:) stai lin si poti sa pleci cat vezi cu ochii.Daca nu te lasa inima asa pe nepusa masa...... crede-ma ca e mult mai bine decat sa auzi din gura lui ca de fapt se foloseade tine. Indiferent cum esti tuh buna rea urata proasta perfecta.... cand cineva tine la tine simti chiar daca nu ai scanteia aia de la inceput.... lasi timpul sa treaca si nu 10 ani sa iti dai seama ca nu e pt tine sau tu pentru el in cateva luni chiar mai devreme caracterul real iese la suprafata... atunci iti dai seama dk sunteti compatibili cu tot cu defecte atunci perfect:)

    10
    5

  • George pe 31 Ian 2016, 11:19
    Esti un prost

    Mihai esti prost de bubui. Adevarul e ca ii e frica sa ca ea nu ii va accepta propunerea.

    0
    17

  • Mihai pe 31 Ian 2016, 11:14
    menajera

    Daca se intampla asa, e clar ca nu te iubeste. Asteapta sa-si gaseasca pe alta si intre timp profita cat poate, ca nu-i strica nimanui o menajera neplatita. Daca un barbat te iubeste, se roaga el de tine sa-l iei.

    23
    8

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod