Iubirea nu se uită: Povestea emoționantă a bărbatului bolnav de Alzheimer care și-a cerut din nou soția în căsătorie

Boala Alzheimer este o afecțiune care duce la pierderea memoriei și afectează milioane de persoane din întreaga lume.
Această afecțiune gravă se manifestă în special la vârste înaintate, însă uneori simptomele apar mult mai devreme. Este și cazul lui Peter, un bărbat din Statele Unite a cărui poveste a înduioșat întreaga lume.

Peter și soția sa, Lisa Marshall, au o poveste de iubire impresionantă. Din cauza bolii Alzheimer, Peter nu își amintește cine este Lisa, dar cu toate acestea, iubirea lor continuă.

Cei doi s-au cunoscut în urmă cu mulți ani și au fost vecini și prieteni. Ambii erau căsătoriți și aveau copii atunci când s-au cunoscut în orașul Harrisburg din Pennsylvania, Statele Unite. Însă printr-o coincidență, amândoi au divorțat în anul 2001, iar ulterior relația lor de prietenie s-a transformat într-una de iubire.


Peter s-a mutat în Connecticut pentru un nou job, dar după opt ani de relație la distanță și după ce copiii lor au plecat la facultate, Lisa și Peter au decis să se căsătorească.

„Primele semne au fost uitarea lucrurilor personale, precum telefonul sau portofelul sau faptul că pleca de acasă fără să-și ia cheile.
Dar cu toții am pățit asta, nu-i așa?
”, a declarat Lisa pentru Bright Side. Însă odată cu trecerea timpului problemele de memorie s-au agravat. Peter avea dificultăți în a-și aminti unele cuvinte, iar în loc de avion spunea „chestia aia cu care zburăm când vrem să călătorim”.

De asemenea, bărbatul nu își mai amintea evenimentele despre care prietenii sau familia vorbeau. În anul 2018, după o vizită la medicul neurolog, a fost diagnosticat cu un tip de Alzheimer care se manifestă timpuriu, o formă rară a bolii care afectează persoanele sub 65 de ani.

„Îmi spune că mă place sau că mă iubește, dar nu știe cum mă numesc sau că sunt soția lui”


Deși boala i-a șters cele mai multe amintiri legate de Lisa și momentele petrecute împreună, se pare că iubirea nu se uită atât de ușor, pentru că Peter încă își arată afecțiunea pentru Lisa. „Îmi spune că mă place sau că mă iubește, dar nu știe cum mă numesc sau că sunt soția lui”, a declarat ea.

Lisa s-a pensionat la vârsta de 53 de ani pentru a avea grijă de Peter.
Pe lângă dificultățile financiare, femeia a trebuit să treacă prin durerea de a-și vedea partenerul tot mai afectat de boală. Iubirea pe care Peter i-o oferă, deși nu o mai recunoaște, este ceea ce îi dă putere să meargă mai departe.

Într-o seară, în timp ce se uitau la televizor, Peter a cerut-o din nou în căsătorie pe Lisa


Cei doi se uitau la un film și a apărut scena unei nunți care a emoționat-o pe Lisa. Spre surprinderea ei, Peter a arătat spre televizor și a spus că ar trebui să facă și ei același lucru. „L-am întrebat 'Vrei să ne căsătorim? Mă ceri în căsătorie?', iar el a spus 'Da!', cu un zâmbet larg pe chip”, a dezvăluit Lisa.

A doua zi, când Lisa l-a întrebat dacă își mai amintește că a cerut-o în căsătorie, Peter a răspuns că nu își amintește.
Dar asta nu i-a împiedicat să profite de situație pentru a-și reînnoi jurămintele.

Brehant, fiica Lisei, a organizat cu ajutorul prietenilor și familiei o nouă ceremonie. Cei doi s-au căsătorit din nou pe 26 aprilie 2021 și au promis că vor avea grijă unul de altul până la sfârșit.


„Peter a fost lucid și foarte bucuros întreaga zi! Nu a reușit să-și spună jurămintele sau măcar o propoziție întreagă, dar inima lui mi-a spus ce simte!”, a mărturisit Lisa.

Pentru a face față mai ușor dificultăților aduse de îngrijirea unei persoane cu Alzheimer, Lisa și-a făcut un blog în care scrie tot ce simte. Ea împărtășește experiențele de zi cu zi alături de Peter pe pagina de Facebook Oh Hello Alzheimer’s, unde este urmărită de un grup de persoane aflate în aceeași situație.

„Simțim o conexiune, suntem un grup de oameni care ne unim brațele și ne susținem unii pe ceilalți”, a spus Lisa. 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod