Horoscop: Cine conduce în relaţia ta, în funcţie de zodie

Fiecare om iubeşte în modul său unic. Poate că tocmai de aceea ni se pare, uneori, că unul dintre parteneri iubeşte mai mult, iar celălalt mai puţin. Aceste diferenţe între cum iubim nasc raporturi de putere în relaţie.
Despre cel care credem că iubeşte mai mult spunem că e marele învins, celălalt fiind câştigătorul.

În plan astrologic, aceste raporturi de putere sunt denumite compatibilităţi, iar ele se stabilesc în funcţie de modul în care zodia ne influenţează viaţa sentimentală.

Fiecare semn zodiacal este guvernat de unul din cele patru elemente: Foc, Pământ, Aer şi Apă.  Aceste elemente ne determină să iubim într-un anumit fel. Când partenerul de cuplu s-a născut într-o zodie guvernată de alt element ne confruntăm cu două stiluri diferite de a iubi, caz în care apare raportul de putere. Află cine conduce în relaţia ta, în funcţie de zodiile voastre.

PASUL 1: iată cele patru tipuri de iubire, insuflate de cele patru elemente. Vezi cum iubeşti tu şi cum iubeşte partenerul tău, în funcţie de zodiile voastre.

Semnele de Foc (Berbec, Leu, Săgetător): iubire colerică


Semnele de Foc sunt firi active, care pot deveni agitate, într-o clipită! În dragoste îşi ascultă inima şi acţionează spontan. Nu-şi fac planuri de viitor, când vine vorba de căsătorie sau copii, preferă să ia decizii de moment! Odată ce şi-au pus ceva în minte, nu se mai uită în urmă. Îşi îndeplinesc ţelul. Nativii zodiilor de Foc sunt independenţi, ceea ce înseamnă că au nevoie de libertate într-o relaţie. Au curajul să facă gesturi romantice deosebite pentru persoana iubită, dar nu pot fi mereu acolo, când ai nevoie de ei. În plan amoros, semnele de Foc sunt pasionale şi irezistibile. Au abilitatra de a se face uşor plăcuţi şi de a trezi sentimente intense în sufletul partenerului de cuplu. Tot ei sunt, însă, cei care frâng cel mai repede o inimă. Cum anume? Uneori, vor să fie lăsaţi în pace. Reacţionează cel mai coleric atunci când partenerul de cuplu doreşte să impună un anumit control în relaţie. În acel moment semne de Foc se revoltă şi pleacă.

Semnele de Pământ (Taur, Fecioară, Capricorn): iubire logică


Semnele de Pământ sunt firi practice, care caută mereu să-şi simplifice şi echilibreze existenţa. În dragoste, caută genul de partener care le poate oferi confort şi stabilitate. Nativii zodiilor de Pământ analizează lucrurile în profunzime înainte să facă un pas. Nu le plac riscurile şi schimbările, aşa că au nevoie ca persoana iubită să fie cât mai previzibilă şi onestă. Ei sunt familiştii zodiacului. Cele trei semne de Pământ vor o familie numeroasă, şi un soţ sau o soţie care să poată aduce în cămin bunăstarea fizică şi materiale. Aceste două planuri contează mai mult decât cel sufletesc. În relaţia de cuplu oferă partenerului multă siguranţă. Semnele de Pământ sunt loiale şi se aşteaptă ca cel de lângă să fie la fel de implicat în relaţie. Dacă le înşeli încrederea, aceşti nativi devin de neînduplecat. Nu sunt genul care să ierte. Vor reacţiona nervos, dar nu vor pune punct relaţiei, pentru că, la origine, se tem de schimbări şi decizii bruşte. Vor deveni însă insuportabili, încăpăţânaţi, egoişti, ostili. Trecerea timpului este singurul lucru care le vindecă rănile.

Semnele de Aer (Gemeni, Balanţă, Vărsător): iubire raţională


Semnele de Aer sunt firi intelectuale, care trec totul prin filtrul raţiunii. Obişnuiesc să analizeze, să compare, să rezume şi abia la final să tragă linie. Aplică raţionamente logice şi în dragoste. Mereu se gândesc la plusurile şi minusurile relaţiei, chiar dacă par veseli şi cu capul în nori. În sinea lor îşi pot plănui evadarea. Nativii zodiilor de Aer nu se încurcă cu detalii, ei văd imaginea de ansamblu şi se desprind destul de uşor dintr-o relaţie care îi plictiseşte sau care le oferă prea multe bătăi de cap. Sunt isteţi şi pot face echipă bună cu partenerul de cuplu, dacă există între cei doi potrivire de caracter, interese şi valori comune. Atunci când apar divergenţe, zodiile de Aer preferă să se retragă subtil, în căutarea altui partener. Nimeni nu e de neînlocuit, este deviza lor, aşa că pun punct unei relaţii după o analiză logică şi pleacă mai departe, fără crize de plâns şi regrete.

Semnele de Apă (Rac, Scorpion, Peşti): iubire emoţională


Semne de Apă sunt firi sensibile, care trăiesc fiecare emoţie cu mare intensitate. Pentru că au simţiri mai intense decât alţii, am putea spune că, în dragoste, sunt mai vulnerabili. Nativiii zodiilor de Apă pun multe la suflet şi se consumă enorm într-o relaţie. Totuşi, tocmai această emotivitate îi şi ajută, pentru că le permite să intuiască ce simte partenerul de cuplu. Această intuiţie reuşeşte să prevină multe certuri şi neînţelegeri, astfel că lângă un semn de Apă poţi duce o existenţă foarte liniştită. Nativii acestor trei zodii se implică sufleteşte în orice relaţie şi pot oferi multă afecţiune, atâta timp cât te ridici la nivelul aşteptărilor lor. Totuşi, semnele de Apă au şi multe momente în care se consumă, dar nu o arată. Pot trăi adevărate tragedii şi pot refula în ultima clipă, şocându-şi partenerul de viaţă. În general, caută să trăiască poveşti de dragoste pline de fantezie şi fug de realităţile mai puţin romantice ale unei relaţii.

PASUL 2: vezi cât de compatibile sunt stilurile în care iubiţi şi cine tinde să conducă pe cine!

Foc cu Pământ:


Semnele de Foc şi cele de Pământ vor trăi cu pasiune începutul relaţiei, dar odată cu trecerea timpului, diferenţele dintre cele două elemente vor da naştere unor conflicte, în care, cel mai adesea, semnul de Foc vrea să plece, iar cel de Pământ vrea să rămână. E greu de spus cine conduce, căci primul vrea cu tot dinadinsul să fie liber şi să accepte noi provocări, iar cel de-al doilea ar face orice, ca să păstreze relaţia aşa cum era. Într-un final, câştigă ambele semne. Semnul de Foc se pierde ca un copil când se vede singur, fără siguranţa semnului de Pământ, iar cel din urmă îşi dă seama că iubirea semnului de Foc trezea în el sentimente pentru care merită să mute şi munţii din loc.

Foc cu Aer:


Cele două semne se completează de minune şi pot avea o relaţie foarte sudată şi durabilă în timp. Semnele de Aer înţeleg nevoia de libertate celor de Foc. În aceste condiţii, partenerii de Foc se vor simţi stimulaţi să rămână în relaţie. Ba mai mult, prin modul irezistibil în care îşi manifestă iubirea, vor oferi partenerilor de Aer provocarea de care au nevoie. Ambele semne caută să trăiască clipa. Când nu se pot pune de acord asupra a ce să facă mai întâi, semnele de Aer, prin firea intelectuală, tind să domnine semnele de Foc, cu tehnici fine de manipulare.

Foc cu Apă:


Între partenerii de Foc şi cei de Apă este o luptă permanentă de afirmare a propriilor valori. În timp ce semnele de Foc sunt spontane şi superficiale, cele de Apă sunt emoţionale şi vulcanice. E clar că relaţia dintre cele două elemente nu este plictisitoare, dar poate fi covârşitoare pentru ambii parteneri. În această luptă puterea fuge când la unul, când la celălalt. Semnul de Foc este atras de profunzimea emoţiilor trăite de semnul de Apă şi vrea să simtă mereu această adrenalină, iar semnul de Apă adoră pasiunea cu care trăieşte semnul de Foc fiecare moment şi vrea să aibă un partener atât de entuziast. Chiar dacă nu o ştiu, cei doi parteneri, de Foc şi Aer, fac echipă bună!

Pământ cu Aer:


Semnele de Pământ şi cele de Aer se atrag la început mai ales în plan intelectual. Nativul din Aer va aprecia la cel din Pământ pragmatismul şi logica gândirii. La rândul lui, nativul din Pământ va admira semnul de Aer pentru ideile sale strălucite şi captivante. Totuşi, în cadrul unei relaţii de cuplu, cei doi vor avea de trecut peste multe orgolii. Partenerul din Pământ îi reproşează celui de Aer că e prea schimbător. Cel din Aer la fi la rândul său nemulţumit de lipsa de orizont a partenerului său. Semnul de Aer tinde să-l domine pe cel de Pământ pentru că este suficient de inteligent încât să-i explice de ce unele schimbări sunt bune.

Pământ cu Apă:


Relaţia dintre cele două elemente este una fructuoasă, pentru că ambele elemente dispun de resurse de care celălalt are nevoie. Semnele de Pământ au nevoie de un partener care să-şi ofere iubirea în mod necondiţionat, aşa cum o fac semnele de Apă. La rândul lor semnele de Apă se bucură să vadă că au găsit un partener care să le ofere siguranţă şi stabilitate. Relaţia este una de vindecare reciprocă, aşa că ambii parteneri sunt câştigători!

Aer cu Apă:


Între Aer şi Apă nu poate exista decât furtună. În timp ce semnele de Aer sunt profund intelectuale şi analizează raţional iubirea, semnele de Apă fac exact opusul, trăiesc iubirea într-un mod foarte emoţional. Între nativii acesto elemente, pur şi simplu nu există un numitor comun, iar acesta este genul de relaţie în care nu poate ieşi niciunul dintre parteneri învingător.

Zodii guvernate de acelaşi element
 
În cazul în care zodiile voastre sunt guvernate de acelaşi element, între voi doi există o compatibilitate foarte mare. Aveţi o relaţie echilibrată, în cadrul căreia conflictele se rezolvă uşor, astfel că, în mare parte a timpului, trăiţi în armonie.
Sunt pasionată de astrologie și urmez cursurile școlii Fidelia, prima școală de astrologie din România. Îmi place să vă țin la curent cu ce spun astrele și să vă povestesc despre importanța astrologiei în relații.
Sunt pasionată de astrologie și urmez cursurile școlii Fidelia, prima școală de astrologie din România. Îmi place să vă țin la curent cu ce spun astrele și să vă povestesc despre importanța astrologiei în relații.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • el pe 10 Nov 2011, 15:49
    idem cristina

    Sunt de acord cu Cristina, suntem de 7 ani impreuna, eu gemeni, ea varsator.

    0
    0

  • cristina pe 9 Nov 2011, 17:56
    hi hi

    daca este macr pe sfert adevarat eu si sotul meu de mult timp nu mai eram impreuna.eu sunt aer si el apa si suntem mai bine de 12 ani super ok..deci revizuiti un pic cuvintele..

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod