Cum supravietuiesti "atacurilor" soacrei

Relatia nora-soacra este, in multe cazuri, una generatoare de tensiuni. Ai auzit multe mituri, bancuri, intamplari reale despre fapte petrecute intre nora si soacra.
Relatia nora-soacra este, in multe cazuri, una generatoare de tensiuni. Ai auzit multe mituri, bancuri, intamplari reale despre fapte petrecute intre nora si soacra. Unii spun ca trebuie sa fii prefacuta, altii ca trebuie sa stai la distanta de ambii parinti... Tu ce sa mai crezi din toate astea?

Este adevarat ca aceasta relatie este, in fond, una intre doua persoane cu caractere, personalitati si preferinte diferite si, deci, se poate ca ele sa se placa sau nu. Important este ca tu sa constientizezi ca va uneste omul pe care il iubesti si sa faci totul astfel incat sa nu fie afectata relatia ta cu acesta. Iata un mini ghid, care te invata cum sa actionezi in patru situatii concrete, cele mai importante din viata ta, pentru a avea o relatie cel putin decenta cu soacra.

1. Intalnirea


Chiar de la prima intalnire, iti dai seama ca nu este genul tau. Desi se comporta politicos si dragalas chiar, nu pare a-ti acorda prea multa atentie.
Iti adreseaza intrebari, dar acestea suna ca un chestionar si nu se arata interesata de tine ca persoana, ci de relatia voastra.

Vrea sa afle, de fapt, daca esti buna sau nu pentru fiul ei, ce faci bine, ce faci rau si, evident, sa te indrume ea. In plus, abordeaza cu fiul ei anumite subiecte care nu iti permit sa iei parte la conversatie, fiind in necunostinta de cauza.

Cand vorbesti despre prima vizita cu iubitul la parintii lui, afli ca el crede ca ai facut o impresie buna. Dar tie iti este deja teama de viitoarea intalnire cu ei.

Ce trebuie sa stii:


Mama lui nu are nimic cu tine, ci este mai curand ingrijorata de soarta fiului ei. In al doilea rand, intelege aparitia ta in viata fiului ei, ca, de altfel, pe a oricarei femei, ca pe o excludere. Ea isi da seama ca, intr-un fel sau altul, relatia ei cu fiul se va schimba, fie din lipsa de timp, fie pentru ca si el isi schimba viziunea.


Tine minte ca ei ii este total indiferent daca esti tu sau alta aleasa. Tot ce o intereseaza este soarta fiului ei si relatia dintre ei doi. Cand vii in casa ei, intri intr-o familie cu propriile legi si obiceiuri, deci este normal sa nu te simti chiar in apele tale. Incearca sa ii atragi simpatia, sa fii comunicativa, dar nu indiscreta, sa te arati respectuoasa si foarte atasata de fiul ei.

2. Pregatirile de nunta


Sunteti hotarati sa va oficializati relatia si le faceti cunoscuta celor dragi decizia voastra. Unii se bucura, altii mai putin. Soacra ta pare entuziasmata si nu inceteaza sa se preocupe de organizarea nuntii. Se intereseaza de bunul mers al lucrurilor, cere tot felul de detalii, da sfaturi si chiar se ofera sa dea si ea o mana de ajutor. O puteti refuza sau ii puteti accepta sprijinul, depinde despre ce este vorba.


Exista insa si altfel de situatii: inainte chiar de a incepe voi cautarile, va propune un restaurant al carui raport calitate/pret este excelent. Asta doar in opinia ei, pentru ca voi doriti cu totul altceva. Chiar va face propuneri de decorare, iar iubitul tau nu indrazneste sa ii spuna "Nu", pentru ca, inainte de toate, ea sponsorizeaza o parte din nunta si ii face mare placere sa se ocupe de ea. Toata lumea te face sa simti ca, in ciuda ideilor tale bune, nu ai timp sa le pui in practica. Chiar daca aceasta situatie te deranjeaza, nu stii cum sa preiei controlul.

Ce trebuie sa stii:

Aceasta situatie dovedeste faptul ca tu nu esti perceputa de viitoarea soacra drept o persoana adulta, cu opiniile si dorintele ei. Daca viitorul tau sot se comporta ca un copil, soacra va prelua puterea, pentru ca el i-o permite.
Astfel, apar conflictele intre voi doi si tu ajungi sa ii detesti mama.

Fii diplomata, dar hotarata, si impune-ti punctul de vedere. Vei reusi doar implicandu-te. Stabileste anumite limite si spune "Nu". Fa tu rezervarile, da telefoane, vino prima cu propuneri si discuta totul doar cu sotul tau, atunci cand soacra ta nu este de fata. Daca reusesti ca ea sa fie simpla invitata, fara contributii prea mari la organizarea nuntii voastre, este foarte bine. Daca te ajuta financiar, tine minte ca este un cadou pentru voi, si nu o modalitate ca ea sa detina puterea.
 

Comentariile 1-50 din 60

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Andreea pe 19 Dec 2019, 21:09
    Sora

    La mine e mai rau. M-am cunoscut cu el l-a servici ca lucram impreuna si ne-a placut unu de altu si am zis odata dupa servici sa iesim in Parc sa ne cunoastem mai bine si asa am facut. Am mers ne-am plimbat etc si uite asa se facuse seara si seara mi s-a confesat ca e intr-o relatie da numai vorbeste cu fata aia de mult timp ca ea e medic rezident e ocupata numai cu serviciu si nu s-au mai vazut de mult timp si in prima zi am acceptat pana cand am vazut ca iesea cu mine si fata il suna si imi tot facea semn sa fac liniste sa nu ma auda iubita lui pana cand M-am enervat ca nu mi se pare a correct nici fata de mine nici fata de ea si a decis sa puna punct relatie cu ea si sa-I recunoasca ca e cu altcineva. L-am vazut ca era inca trist de aproape plangea langa mine da am zis na poate chiar are ganduri serioase cu mine daca a incheiat relatia cu fosta plus ca am zis ca e normal sa sufere la inceput ca a fost cu fata aia 13 ani. Si o perioada totul a fost bine pana am mers la el sa-I cunosc familia. In prima seara au fost draguti cu mine si maica-sa si sorsa so nu am avut nicio problema. Dupa a DOUA zi cand M-am trezit el please cu treaba si am ramas eu cu sorsa in casa si incepuse sorsa sa imi povesteasca de fosta lui prietena ca erai prietene bune si ca o admira pentru job. Si studiile ei si ma compara pe mine cu aia si imi spunea ca daca vreau o relatie cu fratisu sa nu incerc ca el e prea gelos si nu o sa faca casa cu mine si nimic. In fine M-am dus la el si I-am povesti ce ia zis sorsa si dupa el s-a dus sa discute cu sorsa si auzi ce ii zice sorsa ca ea nu a stiut ca eu sunt iubita lui a crezut ca m-a adus de pe undeva o seara la el si avand in vedere ca m-a prezentat drept iubita lui m-au apucat spumele da am zis lasa ca a fost o ne intelegere. Si dupa s-a inrautatit situatia ca din ce veneam mai des la el se purta si mai urat cu mine si se lua de mine incontinuu ca daca ma parfumam si ma aranjam ca a DOUA zi lucram zicea ca ce ma fac asa frumoasa cu cine ma vad daca el se oferea sa ma duc a acasa cu masina ea zicea da ce ea nu stie sa mearga singura pe jos acasa ca e frumos afara si mai aveam si bagaj cu mine pana cand m-au apucat nervii si I-am zis ca ori facem ceva si ne mutam cu chirie ori vine la mine ca eu nu sunt obligata sa o suport pe cotoroanta de sorsa si tot eu am iesit aia nebuna dupa parerea lui si mi-a dat papucii pt sorsa si I-am zis la revedere baiatule ca daca la varsta ta nu esti in stare sa iei atitudine si sa facem ceva atunci esti vai de capul tau si I-am zis sa ramana cu sorsa. Si acum cand ne vedem la munca incearca sa se mai bage in seama sa ma conduca acasa da I-am lasat de tot ca pt asa ceva nu se merita. Si niciun a din voi nu trebuie sa stai si sa suportati nimic nici din partea lui si nici din partea familie ca suntem frumoase suntem femei destepte capu sus

    0
    0

  • Silvia pe 25 Nov 2015, 15:59
    Cat de greu!

    Citind comentariile din articol am ajuns la concluzia că doar soacra mea este una specială, de parcă au aduso extraterestrii. Soacra mea este o îngînfată și o needucată. Cum vă pare asta să-i scoată ochii fiului său că a investit bani în studiile lui și sa-i ceară banii înapoi. Am facut nunta cum am considerat noi de cuviință, am strins bani de unde n-am mai putut plus la asta mama mea ne-a ajutat mult. Ei nici fata nu si-au facut, nici n-au pornit vorba ca sa ne ajute. Daca dadeam de inteles se aprinde-au paie in cap precum asta totul este vina voastra ca voi ati facut pasul acesta, noi bani nu avem, etc. Am organizat nunta in asa mod ca sa ne distram noi sa profitam din plin de acest eveniment, a fost uimitor. Cu cine n-am vorbit din invitati tuturor le-a placut, doar neamurilor astea a le mele nu le-a placut de loc, si stiti de ce? Pentru ca nu i-am bagat in seama (asta ne luind in consideratie ca am facut cadou parintilo in fata tuturorr), ca trebuia sa ne inchinam in fata lor sa-i pupam in fund.Iar in timpul nuntii ambii parinti ai sotului meu s-au imbatat, au pornit fel de fel de discutii cu alti invitati care detin un statut social de nivel ridicat, stiti ce fel de discutii? Nu de genul cat suntem de bucurosi pentru eu, ca uite ce sunt de frumusei, cat de bine se potrivesc, ci eu am platit contractul pentru studii, ca doar datorita mie a ajuns sotul meu unde a ajuns, ca doar eu sunt cel mai mare buric al pamantului. Sa intelegeti mai are o fiica si i este in cot de fiul sau. Nu cred ca exista vreun parinte care poate sa-si numeasca copilul in ziua nuntii drept un tip prost. Ce pot sa fac in cazul acesta? Cum sa fac sa nu o i-au in seama? De mine pana ce nu s-a legat, dar atitudinea fata de sotul meu ma omoara!

    0
    0

  • anca pe 20 Iul 2015, 18:41
    soacra poama acra

    soacra este o straina nu poat fi mama noastra cine nu este constient de asta sufera de naivitate.singura ei dorina este ca fiul ei sa dispuna de sluga cat mai perfecta si daca poate profita si ea cat mai mult de naivitatea slugii, totul e perfect.dar singura cale de a scapa de ea este ignoranta.nu se merita sa-i faci pe plac si sa pierzi iubirea pentru o hoasca

    2
    0

  • Nealeasa pe 31 Oct 2014, 12:41
    banii deasupra tuturor

    cesa zic..eu de la inceput am fost o curva si o profitoare. Dupa ce am ramas insarcinata, nu a mai avut cum sa se bage, dar a venit apoi sa-mi spuna ca imi manevrez sotul si il joc pe degete, ca sunt o prefacuta, si eu mi-am spalat obrazul cu numele lor. si muuuulte altele. Insarcinata in 7 luni, puteam sa-mi pierd copilul la ce stres si dureri mi-a provocat cu jignirile ei. Totul de teama ca as umbla dupa averea ei...din pacate sotul nu vrea sa ne mutam in casa MEA, unde am fi doar noi..pt ca a fost pus sa aleaga : nevasta si copilul, sau averea lu' ma-sa. Ce credeti ca a ales ? averea...acum ..ma zbat gandindu-ma daca e cazul sa plec...

    3
    0

  • Anamaria pe 25 Sep 2014, 12:29
    Soacra idioata

    Din cate vad eu sunt comentarii mai vechi si mai noi pe aceasta pagina. eu nu mai suport. am cea mai mincinoasa si imputita soacra din lume. de la umblat printre chiloti si cam tot ce imi apartine pana la a trai cu impresia ca al meu copil este al ei...multe, multe, multe...am un baietel de un an si intr-un an de zile slava domnului m-am vazut rar cu ea ca muierea traieste in italia si acolo sa ramana doamneeee.......dar intr-un an de zile m-a capiat cu sfaturile si insistentele ei...de cand avea copilul 3-4 luni a inceput sa ma bata la cap sa ii dau dom'le sa manance mancare solida...da-i fripturi, mici, perisoare tot ce ai prin casa...crapa de ciuda ca nu fac niciodata ca ea si cu toate astea am facut tot posibilul sa nu ma iau la cearta cu ea...dar acum cateva zile si-a dat foc la cosmelie...am prins-o dand dulce copilului, un fel de chec atat de dulce de ti se strapezeau dintii...si scandalul a inceput....si am tipat la ea, i-am zis de toate ca deh am inghitit destule atata amar de vreme...venise la noi in vizita in ideea sa stea peste noapte ca deh a 2 a zi urma sa se intoarca in italia ei, dar a facut rapid cale intoarsa si sa nu o mai vad pe aici in veci! sunt multe multe de zis poate ca nimic nou, dar ,ma doare ca al meu sot considera ca nu a fost ceva atat de grav.pt mine este, pt ca nu a fost prima oara cand am rugat-o sa NU faca ceva anume, dar a preferat sa procedeze ca ea, sa imi dea peste mana, sa imi arate ca nu da doi bani pe parerea mea...

    3
    0

  • Madalina pe 6 Mar 2014, 18:25
    cea mai nenorocita soacra din lume

    Sfaturile pe care le pune-ti voi aici sunt pentru femei normale, nu si pentru mama viitorului meu fost prieten. Am decis sa inchei o relatie dupa 1 an si jumatate din causa maica-si care niciodata nu m-a suportat. Am stat in casa 2 sapt cu ea si ne-a dat afara pe amandoi. Apoi am stat singuri si nici apoi nu ne-a lasat in pace. A avut aproximativ 20 de ,,iubiti'' in ultimul an si cred ca nu ii mai ajunge ca mereu e nervoasa. Acum cateva zile a sarit sa ma ia la bataie si fi-su nu a facut nimic la jignirile care mi le adresa...sau tentativele de pumni. El nu i-a zis niciodata sa ma lase in pace si asta ma doare ca eu am avut tot timpul bunul simt sa nu ii fac nimic sau sa ii zic ceva. Am decis sa plec de la el, nu stiu daca e decizia corecta si ma doare teribil. Nu am fost lovita sau jignita de parintii mei niciodata care sunt niste domni pe langa familia lui ca scorpia a pierdut si casa din Romania si acum doarme o noapte la un italian, o noapte la altul...In Italia sunt si eu, am muncit cateva luni sa ne luam masina si eu acum o sa raman cu 0. Cred ca ma voi intoarce in tara. Am fost o idioata si acum trebuie sa platesc pentru greselile mele...Daca imi poate da cineva vreun sfat i-as multimi de mii de ori. Multumesc

    7
    0

  • Ade pe 5 Mar 2014, 11:04
    soacra si 6 cumnati...

    Da, e greu , dar sa vedeti cum e cand mai sunt si cumnatii care nu te lasa sa-ti vezi de viata ta de familie...

    5
    1

  • Adina pe 11 Aug 2013, 10:17
    Mai intii invata sa respecti pe altii....

    -Ce timpenii vorbiti...Sint si eu nora tinara am 2 baietei .O nora trebuie sa fie bine educata,sa-si respecte soacra, sa asculte de sfaturile ei, fiindca nici intr-un caz nu as crede ca o soacra ii va da sfaturi gresite unei nurori. Doar o singura data am auzit cum nora a recunosut zicind: "Daca vrei sa ai o viata buna cu barbatu nu-ti vorbi de rau soacra (e mama lui), iar daca nu-ti convine ceva, incearca sa nu bagi in seama si sa nu pui la suflet. Dar nu uit, ca si eu am un fiu, si mie imi va veni vremea sa fiu soacra, sa-mi astept baiatul sa vina sa ma vada (macar).... Asa este, nici nu v-a dovedi nora sa clipeasca din ochi ca baiatul ei va fi mare si ea va deveni soacra si garantat i se va intoarce totul inapoi de la nora sa. Poate nora ar vrea sa spuna ca ,,,,"eu nici o data n-am sa fiu asa ca soacra mea....." O, ce va mai gresiti....." Vor trece anii si cu siguranta va veti convinge... Dar nurorilor as vrea sa le spun sa-si stimeze soacrele ,sa le respecte, ceea ce nu le place lor sa le faca soacra , sa nu faca nici ele soacrei, pentru ca mine poimine li se va intoarce lor.... Din propria experienta va spun ca mi-am stimat soacra ca pe mama mea, i-am ascultat sfaturile intelepte ca este mai in virsta si are mai multa practica de viata si in familia mea a fost si este pace si liniste ceea ce va doresc si voua...... O nora buna va şti să-şi pună soacra în valoare în primul rând pentru ea însăşi, dându-i prilejul să transmită mai departe tradiţiile de familie, experienţa ei bogată şi să simtă că este de folos, că îşi are locul ei în afecţiunea copiilor şi a nepoţilor, ceea ce va însemna şi un semn de iubire faţă de propriul soţ…. Avem nevoie unii de alţii în drumul nostru spre fericirea pe care ne-a pregătit-o Dumnezeu, iar harul Lui, care ne va ajuta să ajungem acolo, va îmbrăca în lumină şi relaţia dintre nurori şi soacre.

    4
    8

  • iuliana pe 15 Nov 2012, 11:41
    DE N-AR FI , CE BINE AM MAI TRAI

    De aproape 3 ani de zile suntem impreuna si imi iubesc viitorul meu sot foarte mult . Am trecut prin multe ca sa putem fi un cuplu si dupa atata timp scorpia asta de soacra imi mananca zilele efectiv . Poate sunt si eu vinovata, dar din punctul meu de vedere ea e principalul vinovat . Presupun ca are probleme mintale dar femeia asta nuu gandeste nici macar un cuvant pe care il spune , si o mai auzi ca e credincioasa si e nelipsita de la biserici si manastiri , ai zice ca persoanele de genul ei sunt intelepte dar nu e si cazul ei . Mai prefacuta si bagacioasa dar mai ales enervanta ca ea nu am intalnit pe nimeni in viata mea . Am incercat sa o ascult, sa o inteleg , sa am rabdare dar nu se poate . La randul ei nici ea nu s.a impacat cu soacra-sa . nici macar la inmormantare nu a fost . Pe langa copilul ei e ca o prefacuta si cand ma prinde doar pe mine singura parca ar vrea sa ma manance de vie . Se baga intre noi si judeca tot ce facem . Nu stiu ce sa fac , nu stiu daca ar trebui sa ne casatorim sau nu ? Tot ce pot sa va zic este SUCCES si nu va lasati calcate in picioare de orisicine .

    12
    3

  • kmy pe 8 Nov 2012, 12:43
    soacra si nora niciodata impreuna

    e greu de crezut k te poti intelege cu mama iubitului tau sot e imposibil ele kiar n-au trecut prin ce ne fac pe noi sa trecem fara mila frate eu am doi copii baiat si fata distanta e de cinci ani intre ei nu am avut parte sa le ofer caldura pe care le ofera o mama copiilor ei pt ca a fost ea mama pt toti ea soacra mea pe care am iubit-o k pe o mama niciodata nu i-am zis soacra i-am zis mama" si ku ce m-am ales jigniri lA GREU distanta maxima de sot copii te simti k si kum n-ar fi lokul tau acolo esti sufokat ade o fiinta fara suflet kare se cheama kipurile mama dar ea niciodata nu o sa-ti fie mama toata lumea se plange de soacra sa si k noi nurorile suntem nenorocitele dar noi nu suntem si noi copii cuiva noi nu avem suflet noi suntem batjocura lor chiar dak nu ne convine stam si suortam rahatul asta de casnicie pt ce te indragostesti crezi k exista iubire dar nu e viata trece fara rost nu realizam nimik asteptam ce de la viata asta eu nam vrut decat sa fiu iubita sa iubesk sa traiesk alaturi de sotul si kopii mei sa imbatranim frumos da de unde atat certuri scandaluri fara rost pt una care nu are cu ce sa se hraneask decat prin bucuria de a ne face pe noi sa suferim sa ne simtim mizerabile nepotrivite pentru odrasla lor dar unde se duce iubirea ea care ne baga in tot rahatul asta lukrul care te face sa crezi k exista ceva bun pe lumea asta.pur si simplu te prabusesti te pierzi in detali uiti kare e scopul tau in viata uiti pt ce traiesti astepti ceva bu n dar sti si sigur k nu o sa apara asa de nenorocita e viata le acuzati pe cele care le fak viata grea soakrelor bravo lor frate dak pot e bine pt ca soakrele au uitat k au fost si ele nurori au uitat de unde au plekat sau poate k nau uitat poate asta sunt ku adevarat niste hiene fara suflete lasate sa rataceask pe pamant cik sunt mame ce mame si-ar face pui sa sufere e mult de zis kiar nam spus mai nimik fiecare avem problemele noastre de ce nu poate exista intelegere pt k cineva vrea sa fie ku nasu pe sus sa arate cine e seful ce folos cu ce se alege cu o familie dezbinata cuplu devastat ci vad ca toata lumea isi da cu parerea da intrebare e de ce se intampla asa eu sunt mama a doi kopii un sot minunat te legi ku el la rana prima iubire totul la inceput e bine visezi totul e roz crezi k ti-ai gasit iubirea ca o sa te faca cea mai fericita din lume k no sa treci prin suferintele prin care au trecut toate mamicile noastre da de fapt ne inselam vrem sa credem k no sa avem acelasi viitor sa visezi e un lukru bun dar oare kiar exista toate ne plangem de lukrurile prin kare ne fak sa trecem soacrele minunatele noastre mame de fapt niciodata o soacra nu poate sa-ti fie o mama mama e mama no poate inlokui nimeni fiecare ne stim mai bine durerea din suflet asteptam so impartim ku cineva park inebunim prin necazurile prin kare suntem supuse sa tecem de ce nu ne pot sprijini sotii nostri de ce de nu se gandesc si la binele nostru de ce tot timpul sunt ele cele care ne injosesk ne jignesk fara sa piarda vreo okazie cu mpoti sa fi tu insuti sa radiezi sa arati cine esti cand e cineva langa tine la orice pas care iti ia rasuflarea te face sa te simti inutila sa te faca sa-ti doresti sa nu te fi nascut cik ele te ajuta te invat asta e un pretext sa te nenoroceask intr-o zi sunt multe de zis fiecare stim mai bine prin cate insulte am trecut trecem orikum nu konteaza ele inving mereu pt k niciodata soti no sa ne dea importanta noua cu regret va zik nus cum rezistati kum o sa rezistam situatiei park ar fi un razboi declarat noua de soakre din kare singurele invingatoare sunt ele .0.

    14
    0

  • Scorpia pe 3 Nov 2012, 13:39
    Soacra honoris causa la IMPERATIV

    Am o soacra care le stie pe toate! Deci TOT ce misca pe lumea asta ea stie: e medic chirurg, salahor, tamplar, zugrav si instalator si tot ce-ti trece prin minte. Daca ai sau nu ai o nelamurire ea iti va impartasi putin din INTELEPCIUNEA ei infinita. Ba mai mult -> ar putea preda lectii tuturor si chiar o face de fiecare data cand nu e intrebata. A citit, vazut, auzit ea undeva si stie ea ca numai cum zice ea ASA E si PUNCT. Orice parere, idee a ta e proasta, de prost-gust si inutila... asta daca apuci sa zici ceva pentru ca orice discutie cu ea e un monolog cu strigatura (Vadim e mic copil). Tot ce ai tu e al lui si tot ce are el e al ei *catel, purcel, casa, salariu*. Ea e contabil sef cu norma intreaga si trebuie sa fie prezenta tot timpul in viata lui si a ta. CHIAR SI LA WC. E genul de femeie care are otita de la cat trage cu urechea pe la usi si care intra pe geam cand tu nu esti acasa. Orice incercare de a o indeparta, inclusiv de la petrecerile cu prietenele tale din casa ta se termina cu un clasic telefon fara fir pe la tot familionul lui, iar la final tot tu esti SCORPIA!

    18
    1

  • ionela pe 27 Oct 2012, 17:27
    soacra...mai ceva k o diavolita

    sa va sp povestea mea.st maritata de 2 ani.la inceput totul a fost bine cu socrii mei timp de doar 2 luni.dupa 2 lini am ramas gravida.a fost o veste teribila pt socrii mei.sp soacramea ca nu-mi atinge copilul si l-a blestemat sa moara,iar dak cumva se va naste copilul mi-l va da ea la stat.imi baga tot felul de idei in cap,qm k fiul ei nu ma va tine s.a.in fine s.a nascut si copilul,un scump baietel care seamana leit cu mn.dupa ce.am botezat la 2 zile,eu m.am certat cu sotul,era ora 10 seara.in timpul noptii la 2 eu am iesit la toaleta.cnd am intrat in casa ups soacramea...a inceput sa ma faca nesimtita si tot felul de jigniri k de ce m.am certat cu fisu.copilul dormea si s.a trezit saracutul de el speriat ca zbiera scorpia.fisu nu zicea nmk knd ma jignea.pe urma a zs sa \.mi iau copilul si sa plec ca fisu mai face copii si ca imi da si vreuna.de.abia asteptam sa se faca dimineata si sa plec la parintii mei.am stat la ei o luna si m.am intors inapoi la insistentele sotului si ma gandeam si la copil sa creasca si langa tatal lui.am deja 5 luni de cnd m.am intors si va spun k nu m.a mai deranjat scorpia delok.nu i mai dau nici un fel de atentie si nu.i permit sa mai aiba acces la copilul meu din moment ce nenorocita ne.a dat afara pe amandoi.sa ma ierte d-zeu,dar acestor oameni nenorociti le doresc moartea.fetelor cand va maritati sa nu dati atentie soacrelor pt ca la inceput st doar niste prefacute,si pe urma isi arata adevarata fata nenorocita.sper sa va ia moartea socrilor pe amandoi.va urasssssssssssssssscccccccccccccccc.

    17
    1

  • talida pe 11 Sep 2012, 15:11
    Cum supravietuiesti atacurilor ''soacrei''?

    Buna ziua,Evelor!Daca tot va opriti din treburile zilnice scriind pe acest forum, ar fi bine daca ati scrie si corect...MA OBOSESC ATATEA GRESELI GRAMATICALE!!!

    11
    3

  • tanase doina pe 14 Aug 2012, 12:34
    viitoarea nora nu merita familia noastra

    sunt mama unui baiat in varsta de 25 de ani, de doi ani sta imreuna cu o fata mai mare cu vreo 3 ani si jumatate decat el, a fost si casatorita, dar nu asta ar fi problema. problema cea mai dureroasa este ca ea fiind casatorita cu fostul sot umbla cu baiatul meu, apoi a plecat de la fostul sot si s-a mutat cu baiatul meu noi familia stiind ca este divortata. nici asta nu ne-a deranjat atunci, adica anul trecut stateau cu chirie. anul acesta cu ajutorul nostru al meu si al sotului a reusit baiatul meu sa-si faca credit pentru prima casa. a achizitionat un apartament cu 2 camere, eu find girantul punand-umi cartea de munca gaj pentru urmatorii 30 de ani. au stat 3 luni la noi pana s-a renovat casa. in aceste 3 luni eu am observat ca viitoarea nora fumeaza foarte mult, nu stie sa fac nici un fel de macare, fiind casatorita 6 ani, si colac peste pupaza cand este libera doarme aproape toata ziua si seara iese la carciuma. sunt cea mai dezamagita mama de baiat . nu stiu cum sa fac sa scap de ea. era un semn de intrebare ca parintii ei vroiau foarte repede sa se casatoreasca legal cu fiul meu. eu nefiind de acord. ei l-au mituit pe fiul meu comparandu-i in casa frigider aragaj masina de spalat si i-au mai dat si 2000 lei cand s-a renovat apartamentul ca ei nu au avut nici un leu cand i s-a aprobat creditul la banca, eu cheltuind cateva mii de euro.

    5
    9

  • camelia pe 29 Feb 2012, 01:59
    aiureaaaa...probleme mintale

    Tot timpu nora e d vina....pt soacra care i fakut nunta d vis...e datoria t ca parinte s faci nunta l copil....de ce toate soacre se cred desteptele c*****i si toate stiu ele....vati triat viata...vati crescut copii lasati s p altii s traiasca.nu v mai bagati sora mea s sinucia ca nu avea nici un cuvant d zis in casa ei si nimic nu facea bine. zic eu barbatilor astia nu mai bine ramaneti cu mama si nu mai faceti rau celor din jur....soacre cu superstitii si c perfectiunea s pe fata pamantului....cand l auzi...va pwpa mama...m apuk diareea...n va pierdeti timpul fetelor langa barbatii care ink isi au cordonul ombilical inca prins d mama s sora lor...pentru ca o sa sfarsiti rau...imi pare rau pt toate...r.i.p surioara mea

    14
    7

  • camelia pe 29 Feb 2012, 01:34
    aiureaaaa...probleme mintale

    Tot timpu nora e d vina....pt soacra care i fakut nunta d vis...e datoria t ca parinte s faci nunta l copil....de ce toate soacre se cred desteptele c*****i si toate stiu ele....vati triat viata...vati crescut copii lasati s p altii s traiasca.nu v mai bagati sora mea s sinucia ca nu avea nici un cuvant d zis in casa ei si nimic nu facea bine. zic eu barbatilor astia nu mai bine ramaneti cu mama si nu mai faceti rau celor din jur....soacre cu superstitii si c perfectiunea s pe fata pamantului....cand l auzi...va pwpa mama...m apuk diareea...n va pierdeti timpul fetelor langa barbatii care ink isi au cordonul ombilical inca prins d mama s sora lor...pentru ca o sa sfarsiti rau...imi pare rau pt toate...r.i.p surioara mea

    13
    1

  • sweetface pe 27 Ian 2012, 10:54
    Nu am liniste in casnicie din cauza soacrei, si uneori a socrului

    Buna tuturor! Am si eu nevoie de un sprijin din partea voastra. Sunt impreuna cu sotul meu de 5 ani, de un an si jumatate suntem casatoriti. Problema e ca sotul meu, inca mai este dependent de parinti, plus de asta si ei mereu ii spun ce si cum sa procedeze in orice situatie. Probabil ei cred ca eu nu as fi in masura sa il sfatuiesc si sa-l indrum. Oricum, ei nu se lasa de el, mai rau el le da apa la moara. De o perioada mereu avem scandaluri urate, a ajuns sa ma si injure pe motiv ca ma bag si nu-mi convine de parintii lui, de asemenea, el zice ca a avut o relatie apropiata cu ei tot timpul si asa va fi mereu. Deci, ori eu nu inteleg ori sunt tolomaca, dar mi se pare ciudat ca noi fiind casatoriti, sa nu avem dreptul sa luam o decizie, in special, cand mama lui "soacra" mereu se implica si moare de curiozitate sa afle tot. Tototdata, in fiecare seara ne suna si data e ora 10 pm isi permit sa ne deranjeze cu telefoanele. Va rog sa ma ajutati, sa-mi dati un sfat pentru a-mi salva casnia

    12
    0

  • anica pe 18 Ian 2012, 19:40
    o urasc

    m-am saturat dreacu de ea se baga peste tot pe unde nu ii fierbe oala,strica toata casnicia ce ne-am construit-o pana acum,sa o ia dracii,ca-mi vine sa o omor naibii.

    21
    1

  • Necasu Valentina pe 23 Nov 2010, 16:06
    Soacra soacra poama acra

    Buna fetelor, Parerile fata de comportamentul soacrelor difera de la soacra la soacra. Pe mine ma ajuta foarte mul are grija de fetita mea de un an chiar daca uneori se mai baga in relatia cu sotul meu dindu-ne sfaturi.Simte nevoia sa fie ea sefa si isi relateaza indeile pe larg avand grija sa le si pui in practica. Eu ma fac ca nu aud comentarile rautacioase ale ei si merg mai departe. Asadar sfatuiesc toate nurorile sa aplice proverbul"capul plecat sabia nu il taie" si sa inteleaga ca, daca raspund la reprosuri tot cu un repros fac tot mai rau situatie. In speranta unei intelegeri tot mai bune va multumesc pentru spatiu acordat comentariului valentina

    10
    2

  • lumi pe 21 Sep 2010, 13:19
    Numai soacrele sunt vinovate??

    Am avut rabdare si am citit tot. Nicio nora nu scrie ca ,poate, au si nurorile o parte de vina. Eu sunt mama pentru 2 baieti. Cel mare s-a casatorit de cateva luni. Le-am facut o nunta de vis. Le-am cumparat ( 70%) apatrament, i-am ajutat ( numai financiar, ideile au fost ale lor) sa-l mobileze, ii ajutam saptamanal cu mancare gatita si cu tot ce trebuie. DAR : -simt ca nora nu ma iubeste -evita sa se uite in ochii mei cand vorbim -stam impreuna cel mult o ora pe saptamana (cand ii duc mancarea) dar daca eu nu o intreb ceva , ea nu-mi adreseaza niciun cuvant -nu mi-a multumit niciodata ,pentru absolut nimic . Trag concluzia ca nu stie acest cuvant. Sa fie si pentru faptul ca eu si cuscra avem ,,ambasadele inchise" ? Eu nu intreb niciodata nimic in legatura cu cuscra , nici pe ea nici pe fiul meu. Comportamentul cuscrei inainte de nunta a fost de cea mai joasa speta si pentru asta n-am s-o iert niciodata. Am avetizat-o ca acest comportament o va costa relatia cu noi dar ea a ignorat avertismentul nostru. In alta ordine de idei vreau sa va spun ca in ciuda modului in care se poarta cu mine , eu tot o iubesc ca pe copilul meu si va mai spun ca nu am simtit deloc ca ,,mi-a luat copilul de langa mine" . Am rabdare. Poate intr-o zi va aprecia comportamentul meu si ma va rasplati macar cu putina ,, bunavointa" !

    9
    6

  • Liana pe 20 Iul 2010, 12:43
    Soacrele acreee

    RUSINE PENTRU ASEMENEA SFATURI Ce sfaturi sunt acestea?Esti crestina, femeie?Cum poti sfatui pe o nevasta sa fie prefacuta fata de soacra care este si ea o mama?RUSINE! Daca ai avea elementare cunostinte de pshihologie ai stii ca trebuie sa insisti pe dialog si nu pe ignorare si prefacatorie.Rusine acestiu site care ar trebui sa indemne la atitudini corecte si demne.RUSINE administratorului site-ului pentru astfel de sfaturi asa zis scrise de "specialisti". Deci eu nu consider o rusine! Pentru ca de multe ori soacrele sunt asa scorpii incat trebuie sa te prefaci, trebuie sa fii si tu rea, ca sa obtii mult cautata liniste. Eu sunt o persoana calculata, incerc sa fiu cat mai obiectiva, calma....dar am dat de naiba in momentul in care m-am casatorit. Soacra mea e o femeie de servici cu 8 clase si o gura cat o sura, colerica si impulsiva, se baga in certurile dintre mine si sotul meu si chiar m-a facut in toate felurile si m-a injurat de nu va puteti inchipui. E mandra, si decisa ca ea are tot timpul dreptate....chiar si acuma cand m-a jignit are o atitudine "Eu ce am facut???" Inainte de casatorie eu am fost tot timpul politicoasa, am ajutat-o la treburile casnice, am avut un dialog, insa mi-am spus respectuos si punctul de vedere. Se pare ca toate punctele mele de vedere au enervat-o incat acuma se razbuna pe mine in cel mai urat mod. Eu pe la soacra nu m-am mai dus, nici ea la mine, iar cand sotul ma implora sa ne impacam, eu ii zic ca ma impac in momentul in care vine la mine sa isi ceara scuze si sa recunoasca ca a gresit, in cadrul unei discutii civilizate, fara strigate si urlete si jigniri....Culmea ca nici acuma dupa cateva luni de la "incident" nu a venit....dar sustine ca ea nu a facut nimica..... Ei cu asemenea femeie cum sa mai port un dialog????

    9
    9

  • Ela pe 29 Mar 2010, 13:38
    soacra poama acra

    Fetelor care va maritati,tineti minte ceva,cat veti trai ,chiar de va iubiti sotul ffff mult ,sa nu va mutati cu socrii niciodata,cautati sa stati singuri.Socri,SOACRA va va distruge casnicia,evitati sa stati cu ea in casa.Sa nu uitati sfatul meu!!...Ca sa traiti bine.

    22
    0

  • ELA pe 22 Mar 2010, 13:14
    soacra/nora

    Eu de 2 ani locuiesc cu soacra si traiesc un calvar.Se baga intre mine si sot,cand am nascut nu m-a ajutat cu nimic,ba chiar m-a stresat ,venea si vorbea tare sa-mi trzeasca copilul.A fost o nenorocita si este in continuare.Mi-a zis de ce am facut copil,ca sa-l leg pe sotul meu de mine?asa zicea.Nu este sanatoasa!Traiesc un calvar in continuare!!!!!!!NU avem unde sa ne mutam singuri.

    19
    0

  • rodica pe 27 Dec 2009, 12:18
    soacra-nora

    Nu a-ti postat demult dragi soacre ,soacre poame acre,nici voi nurori destepte care a-ti facut gaura la covrig si coada la cireasa.Nu stiu daca va citi deci cineva ce scriu eu ,am doi copii fata si baiat .Nici care nu a tinut cont de parerea noastra cind s-au casatorit copii mei sint buni cinstiti ,frumosi ,educati,cuviinciosi.Doar in cazul asta cei ce au venit in familia noastra au putut profita de aceste calitati si nora la intors destul de tare impotriva noastra ,.Si stiti de ce ?isi etaleaza ea calitatile de gospodina si ii trebuie termen de comparatie dar niciodata nu are cum sa ma ajunga dat fiind diferenta de virstra educatia si scoala etc ,eu insa nu am nevoie sa fiu in competitie caci ar trebui sa stau pe loc 500 de ani si nu ma ajunge.nu locuimimpreuna doar 5-6 ani am locuit a invatat multe si ma bucur caci copilul meu maninca mincare cum fac eu deci cum ii place eu ma bucur nu stiu insa de ce se lauda iam spus ca nu sintem in copetitie ,nu lucreaza corect nu este cinstita si baga zinzanie intre frati .desi niciodata nu am favorizato pe fica mea ,prin urmarenu imi pun mintea singurul lucru ce ma deranjeaza este faptul ca are treaba cu fata mea care din nou nu-si puneminteasi din dragoste fata de fratele sau nu ar spune nimc din ce nu-i place nu acelas lucru fac ei..Sa nu se inteleaga ca nu le dam tot ce putem in fiecare an macar o jumatate de porc anul asta unul intreg ,nu imi pasa atitudinea ei eu cu sotul ne gindim la copilul nostru nu ii reprosam nimic .Creierul lui este spalat dar se va trezi la realitate sa nu fie prea tierziu .Eu nu cred ceea ce nurorile a-ti postat ,era una irina ioana care-si facea soacra scorpie si ca ar avea 2 baieti ,sa stii ca tu irina ioana esti pui de gaina pe linga nurorile tale vei uita cum te-ai purtat cu soacra ta si nu vei sti ce tealovit.Unde va e buna crestere?bunul simt si dragostea sincera fata de sotii vostri? daca v-ati iubi sotii si pe soacre ar trebui sa le omeniti ca ele v-au sters in cur barbatii.Sa nu ii pune-ti sa aleaga caci nu este egala puta si tita.Cum am spus sint mihnitasi ii spun elegant ce nu e bine din cind in cind dar daca copilul meu nu vede este orb atunci sa manince cuie de grapa ca e mare acum are 33 ani.,cind nu aveau doar un an de la casatorie,s-au casatorit tare tineri ,copilul meu a mers azi de acasa sia venit miine .,l-am batut nora mea nu a zis nimic atunci am gresit ?nu trebuia sa-l oblig sa mai stea cu el ca stie el de ce a umblat creanga?sau oricum tot o japita si-ar fi gasit ?sau ? cine sint eu sa pot sa stiu ce e bine ce e rau? asa si voi nu va grabiti sa le catalogati pe bietele de ele ca nu va sta bine!IN REST ESTE VORBA DE CONFLICTUL INTRE GENERATII DAR CEA MAI MARE GRESALA O FACE-TI CA LE TRANSFORMATI COPII IN OAMENI STRAINI o soacra ranita dar care nu le pune la suflet ca are altceva mai bun de facut ma rog pentru ei ,eu ii fac cadouri mici,cum or fi dar ea nu considera ca merit .are un baietel,dar nu-i spun ca roata se invirte nu as vrea ca nepotelul meu cel frumos sa fie un ticalos ca ei.sa treaca cu mine Dumnezeu ma ajuta caci cred in bunatatea Lui.

    2
    5

  • camelia1000 pe 20 Feb 2009, 12:43
    soacra

    nu trb sa fi soacra ca sa fi rea,orice om este rau daca asa este felul lui,trb sa stim sa ne aparam de acesti oameni rai si sa nu le dam satisfactie sa ne raneasca,eu cu soacra mea ma coport asa si i-am spus vrei respect?respeacta si tu ,eu sunt omul cum te comporti tu cu mine asa ma comport si eu cu tine

    3
    7

  • hard2die pe 9 Feb 2009, 11:23
    soacra

    sa inteleg ca prima persoana care a dat comment este o SOACRA si face acelasi lucru? as da orice sa nu o mai vad pe soacra-mea baganadu-se in toate!

    7
    1

  • costa pe 6 Feb 2009, 08:36
    doamna elena

    cred ca dv. aveti nevoie de ajutor.Modul in care expuneti subiectul tratat,e unul deprorabil.cuvinte ca superbissime(in italiana???) _sincopa?????????ASTIA NE SINT PSIHOLOGI ???????????Aveti nevoie de un verset din biblie pentu a descifra problema ?Nu ,dv aveti nevoie de tratament psihoterapeutic,privind DELIRUL,PARANOIA,sub categoria GRANDOMANIE

    4
    1

  • Laura M pe 28 Ian 2009, 14:36
    nu o mai suport pe soacra

    Am 26 ani si sunt casatorita de 2 ni si 7 luni, sunt impreuna cu el de 7 ani.Toate bune si frumoase la inceput privind relatia cu mama lui pana intr-o zi.Ne-am avut f bine, o vizitam zilnic, a fost el plecat la bunici 3 luni de zile si ea a vut piciorul rupt, in fiecare zi cand veneam de la servici trecem la ea sa vad ce face, daca ii trebuie ceva, nu s-a apreciat.S-au mutat din acel oras, i-am urmat pt ca ma intelegeam f bine cu ea si cu baiatul.Intr-o zi am avut o discutie cu fata ei in privinta casatoriei si a banilor.Trebuie sa mentionez ca sotul meu tot salariul si bonurile i le dadea mamei lui.Sora lui in acea doiscutie avand si ea prieten spunea ca daca se va casatori ea nu va fi deacord ca el sa-i dea bani mamei lui si eu am aprobat-o.Mi-a aruncat o privire mama ei de mai avea un pic si-mi dadea una.De atunci totul s-a schimbat radical.incetul cu incetul si-a aratat adevarata fata.am avut pana in nunta 2 conflicte cu ea.ajunse-se sa ma injure ceea ce i-am permis o data, de doua ori, dar pana cand.I-am spus baiatului ei sa inceteze cu injuraturile ca asa cum este ea om sunt si eu si nu o sa-i mai accept mult si nu stiu daca o sa-i convina sa o injur si eu.binneteles ca nu s-a potolit si intr-o zi venind acasa cu el ii zice -iar ai venit cu nenorocita, ... nu enumar toate injuraturile.In acel moment cum m-a facut ea pe mine am facut-o si eu si nu ia convenit deloc.am lasat educatia la o parte si respectul ca nu se mai putea, cum ma vedea cum ma injura si vb de mine cate in luna si in stele.Nu stia cum sa faca sa ne desparta.noi aveam planuri de casatorie, stiu ca nu-i convenea si sa va spun de ce a fost in stare.A pus o fosta colega dea mea sa il sune pe baiatul ei si sa-i spuna ca eu traiesc cu nasul( a nu a fost deacord cu nasii in primul rand ca ea-nasa era colega de serv cu mine si nu are facultate), ca umblu cu seful meu, ca vin barbati sa ma ia de la serv, etc.Binenteles ca el nu s-a ferit de mine mi-a spus tot si nu a crezut nimic.Binenteles ca mama lui nu recunoaste, spune ca acea colega a venit la ea la serv sa-i povesteasca ce a aflat despre mine.Eu am discutat cu caea fata, m-am suparat rau pe ea ca mai intai trebuia sa vn cu mine si apoi sa-l sune pe el, dar fata a fost f mult influentata si de aceea.A vazut ca nu ia mers cu asta i-a trimis o scrisoare la servici baiatului ei in care la fel ii spunea cate il luna si in stele.binenteles ca nu recunoaste ca ea a trimis, dar este logic.Am trecut si peste toate astea, am mai lasat de la miner, am inceput sa vb ca sa ne fie bine.neam casatorit, nu va spun ca ea ar fi vrut sa se bage in organizarea nuntii dar nu a avut accept si asta a deranjat-o f tare si drept rasplata s-a comportat sub orice critica la nunta de au ras-o neamurile ei.Imediat dupa nunta a inceput iara sa-mi reproseze cate in luna si in stele, am lasat-o in pace.Nu a durat mult si iar a inceput sa se lege de mine asa din nimic.Atunci i-am raspuns cu aceeasi moneda si am evitat sa mai vb cu ea.In acea perioada am aflat ca sunt gravida.Nu stia ce sa faca ca sa vb cu ea si vazand ca o ignor se inrosea toata la fata.Spre bucuria ei si ghinionul meu a fost ca imediat sa ma internez pt ca la controlul pt sarcina mi s-a descoperit un chist f mare si a trebuit sa fiu operata.A venit la mine la spital si na a trebuit sa ma port frumos chiar daca stiam ca este teatru din partea ei si vai ce grij are de nora ei.Toata sarcina sa comportat frumos cu mine, dar dupa ce am nascut a revenit la comportamentul ei real.Nimic nu-i convenea din ce-i faceam copilului.M-a emenintat ca daca pateste ceva copilul ma da la protectia copilului.Nu va spun ca toate astea mi le-a adresat in prezenta mamei mele, care saraca aa inceput sa planga si a plecat de la mine.Am lasat-o in pace nu i-am zis nimic, i-am povestit tot sotului si nu am mai vb cu ea.Ma teroriza zilnic, avea mereu cateceva de spus la adresa nea de rau.m-am enervat intr-o seara, m-am certat cu sotul din cauza ei si am decis sa plec la parintii mei ca sa-mi pot creste copilul linistita.am sata acolo 3 luni, sotul venea la 2 zile pt ca nu putea din cauza serviciului.m-am reintors la insistentele sotului garantandu-mi ca totiul va fi bine, o sa vindem ap si o sa ne luam separat.Garantia a expirat repede, dupa 8 luni a inceput iara.In momentul defata nu vb cu ea, nu mai am ce discuta cu un asemenea om si am lovit-o acolo unde o doare cel mai tare-nu mai are acces la copil.Sper din tot sufletul sa scap cat mai repede de ea in sensul sa reusim sa ne luam o casuta a noastra ca sa fiu si eu in totalitate fericita.

    2
    2

  • amalia pe 12 Nov 2008, 21:32
    multa dreptate

    eu am 26 ani sunt casatorita de8ani dar cu soacra nu ma inteleg de loc .crede ca ea stie tot si are dreptate intoate.vina a fost a mea e am dat frau liber ne avand cine sa ne invete ma luat de proasta .dar noroc ca dragostea dintre noi doi e maresi nu apleaca urechea la tot ce spune ea.

    5
    0

  • bebecubebe pe 10 Nov 2008, 16:29
    creamgirl

    un singur sfat am pt. tine: FUUUUUUUUUUUGI! si d iubit si d soacra!dak el, iubitul e mamos asa va fi mereu...parerea mea...si nu va renunta la ea pt. tine....gandeste-te bine....eu am stat cu soacra si 2 ani a fost cea mai buna prietena a mea, iar cand am ramas gravida m-a dat afara si mi-a blestemat copilul....

    6
    0

  • bebecubebe pe 10 Nov 2008, 16:23
    psiholoaga....

    cred k doamna psiholoaga e soacra...si se vede ca e una ca la carte..:)))biata nora....aa...si super artiolul....sunt cu bebe in brate si nu am timp ca v-as povesti unele intamplari cu soacra-mea....poate data viitoare....

    0
    0

  • Diana pe 8 Nov 2008, 14:20
    relatia soacra-nora

    da este foarte adevarta......rar o soacra si o nora se vor intelege deoarece mama barbatului tau va simti intotdeauna ca tu ii iei copilul de langa ea ,de aceea nu se prea inteleg.Dar sunt si cazuri in care ajung sa se inteleaga mai bine ca niciodata.Dar niciodata nu se vor intelege indeajuns de bine ca sa formeze o familie fericita..............

    2
    0

  • irinnaioanna pe 3 Nov 2008, 13:39
    soacra

    am si eu o scorpie din aceasta la usa,ma controleaza toata ziua dar am un sat de nota 10....o ignoram si gata,moare de oftica......am si 2 baieti deci o sa fiu si eu soacra dar am invatat cum nu trebuie sa fiu,in special BAGACIOASA.......NUMAI BINE VA DORESC!

    6
    0

  • creamgirl pe 5 Oct 2008, 16:28
    nora/vs/soacra

    Buna. Am tot citi mai sus, pareri de-ale soacrelor si pareri de-ale nurorilor. Este evident ca fiecare gandeste din punctul ei de vedere. Eu sunt o potentiala nora, daca potentiala mea soacra ar intra pe acest site, clar ar avea alta parere. Sa va spun povestea mea? Daca aveti rabdare, cititi-o, comentati-o, nu ma supar. Pai soacra-mea (sa aveti in vedere termenul de "potentiala" atunci cand cititi, ca sa nu repet tot timpul) era super ok cu mine cand voia ea. Ma indruma, imi povestea diverse, cand m-am mutat cu fiul ei separat, a venit acolo, a facut curat, de m-a dat pe spate. Nu aveam ce sa zic mai mult. Eram total nepriceputa in ale gospodariei si ziceam mersi. Ulterior am inteles ca asta era doar asa, ca sa ma poata inspecta mai bine. Normal ca mi-a pus eticheta : catastrofa in gospodarie, ceea ce eu stiam de altfel, dar nu aveam deloc nevoie sa stie ea. Ma rog, una peste alta, macar stateam separat. Cand, ce idee ii vine, evident, tot ei: ca de ce sa dam chirie la un strain, hai mai bine sa stam cu bunica iubitului meu, adica mama soacrei!!! Ca acolo nu vom plati nimic si ne va ajuta, etc. Am simtit un cutit in inima, fetelor! IAr iubitelul, foarte sensibilos si iubitor de mama si bunica, sigur, e o idee minunata. Nu ziceti ca n-am avut drept de veto? De unde daac au sarit toti in capul meu? Puteti sa comentati si decizia lui, deja presimt care vor fi comentariile si sunt total de acord cu voi. Care credeti ca au fost consecintele acestei "briliante" mutari? Pai o cotrobaiala zilnica in sifonier, dulapuri si alte alea, atat din partea soacrei cat si a bunicutei; reprosuri nenumarate ca nu ma port frumos cu bunicuta, in realitate nu-i faceam nimic, dar tocmai asta era problema (ar fi trebuit sa-i fac cafea si sa stau cu ea la povesti dupa parerea lor); de ajutor nici n-a fost vorba vreodata: eu lucrez zi lumina, veneam acasa franta, si nu gaseam nici macar paine ce sa mai vorbim de mancare, sau, daca era mancare, era doar pt iubitul meu, era o singura farfurie pe masa si un singur tacam; sa continuu? A, ce era mai important: relatia cu iubitul meu s-a dus de rapa din cauza celor doua scorpii (atentie, deci, nu una ci doua!), pentru ca si el facea parte din tabara lor si nu mi-ar fi tinut partea nici in ruptul capului! Prin urmare, a venit ziua cand tot bunicuta m-a reclamat la nepotel ca nu stiu ce mai facusem (de fapt nimic), iar nepotelul cum era sa ramana impasibil la suferinta ei? a venit, m-a luat frumos de mana si m-a alungat. Chiar mi-a deschis si usa!!! Acum, cand va scriu parca rememorez acele clipe si stiu ca mi-a fost foarte greu. M-am inapoiat la ai mei, care au dat dovada de multa intelepciune, nu mi-au reprosat niciodata nimic si m-au ajutat enorm de mult. Pot face comparatia intre viata de acum si cea de atunci: eram o captiva, parca ma prinsesera in chingi si nu reuseam sa scap. Ii percepeam ca pe niste vietati fioroase care ma priveau din toate partile si orice as fi facut, nu aveam scapare. Si atunci a venit momentul cand am realizat ca nu mai vreau sa traiesc asa. O sa intrebati, probabil, ce a facut iubitelul? Pai ce sa faca? A stat o spatamana fara mine, dupa care, normal, s-a prezentat la usa mea plangand ca ii e mila de bunica-sa, ca e batrana. Scandalos!!! Am uitat sa va spun ca soacra mi-a dat ajutor cand mi-am strans bagajele de acolo si am plecat, poate e bine de stiut, timp in care isi exprima regretul ca relatia dintre mine si fiul ei s-a sfarsit astfel. Cred ca nu si-a pus nici o clipa problema ca totul a pornit de la ideea ei stupida; ea are impresia ca e o femeie foarte inteleapta si cu experienta de viata. Nimic de zis, dar pana si un intelept se poate insela pe un teren necunoscut. Dupa care a avut grija sa-mi telefoneze si sa ma faca de tot rasul, ba mai mult, ori de cate ori iubitul meu o vizita, ii mai indruga verzi si uscate despre mine, in sensul negativ, desigur. Eu si iubitul ne-am continuat relatia, am locuit separat in tot timpul asta, sunt6 luni de atunci, insa chiar si asa, soacra si bunica apar mereu intre noi. Par sa fie niste conditii pentru o relatie fericita. Imi cere sa ma impac cu maica-sa, fiindca acum noi doua nu mai vorbim deloc, ca sa fie totul bine. Iar maica-sa, ca sa vedeti dovada de "intelepciune" i-a zis ca nu-l mai ajuta cu nimic fiindca e cu mine, nu-i da masina ca ma urc eu in ea si chestii dintr-astea. Prin urmare, soacrelor, cititi si incercati sa luati aminte, daca va regasiti in poveste, luati masuri, iar nurorilor, aveti puterea sa spuneti NU de la inceput oricarei tentative de amabilitate sau oricarei idei pe care soacra ar putea-o expune. E clar ca mai devreme sau mai tarziu vor exista repercusiuni pentru voi. In ce ma priveste, in sfarsit, iubitul meu a venit cu propunerea sa ne mutam iar cu chirie pana vom reusi sa ne cumparam casa noastra si zic eu ca am invatat ceva din experienta povestita: soacra nu va mai avea drept de opinie in casa si in viata mea!

    5
    1

  • clematita pe 29 Sep 2008, 14:46
    nora

    sint soacra am 2 baieti amindoi casatoriti la primulcopil am cumparat apartament si nu a stst cu mine dar al doilea am vrut s-l am linga mine si cred ca cea mai mare timpenie pe care o poti face e sa stai cu copii .nora mea parca eu m-am dus la ea in casa nu-mi zicea nimica mie dar parca eu purtam toata vina ca ea nu sta separat pina i-ntro zi am chemato la o discutie si am intrebato de ce sa casatorit cu fiul meu pentru bani sau ca il iubeste sau daca nu ii comvine sa stea la mine sa stea unde vrea se comporta cu mine parca trebuia eu sa plec sa ramina ea nu era vorba ca facea sau nu facea ceva ca nici nu -i ziceam nici dute mai incolo .a dat dzeu si am facut o casa mare si ei iam dat etajul cu intrare separata si daca are chef sa vina sa ma vada bine daca nu iara bine numai ca lucreaza la mine la firma si tot ma vede chiar daca nui place .asa ca lasatio mai moale cu soacrele stti cum vreti voi sa munceasca soacra pina ii iese pe ochi si cind vine nora sa mearga la garsoniera sai lase casa la nora si tot o injura ca na facut mai mult

    2
    1

  • camelia pe 3 Iul 2008, 16:20
    soacra...

    Sfaturile acestea pentru a face fata unei soacre nu tin.Poate... pentru un tip de soacra.Suntem diferiti, deci reactionam diferit.Daca ar merge dupa un tipar, am invata regulile si ne-am lua carnetul de nora. Parerea mea e ca trebuie sa traim asa cum ne face placere, nu sa plecam capul in fata unor reguli impuse ...de persoane care poate gandesc mai putin decat noi. Soacra acra ...e o femeie cu probleme.

    4
    0

  • Elena pe 11 Iun 2008, 10:15
    Surpriza !

    @Fetelor, haideti sa ne bucuram! Sotul "martirei" si-a instalat parintii in apartament; tatal e ....infirmiera, iar SOTIA a primit un "bonus"! In acest week-end, o va plimba , putin, pana la Budapesta, pentru ca a primit o prima sau...comision...nu conteaza ce ! Important este ca ASA TREBUIE SA REZOLVE UN PARTENER, O CRIZA in CUPLU ( indiferent daca e EL sau EA), o criza in familie, cand SOACRA e la mijloc ! Ce ne faceam noi ( sa nu radeti, dar niciodata nu veti crede cat am suferit ca nu a depins de mine rezolvarea cazului; eu doar am calmat-o si am dus-o cu credinta, pana la paroxism, sfatuind-o sa mai suporte un strop!), repet : ce ne faceam noi daca sotul era vreun ticalos ??? EL si numai EL a stins CONFLICTUL! Dzeu sa le dea sanatate lui, soacrei & tuturora si sa auzim de bine ! Sa fiti convinse ca toata zbaterea noastra n-a fost zadarnica; mai mult ca sigur ca IISUS si-a pus "un autograf" pe frumusetea caracterului nostru ! Doamne, ajuta !

    0
    0

  • ARIANA 26 pe 8 Iun 2008, 13:09
    ma bucur nespus

    doamna elena, va mulumesc intens pentru admiratia pe care ati degajat o asupra mea. desi si din partea mea a fost la fel. ma bucur enorm si nespus de mult, ii multumesc lui Dzeu k mi a dat si mie taria de a va impartasi aceasta problema delicata si ca am putut fi de ajutor. ma bucur ca situatia cat de cat a luat sfrsit si s a ajuns la o intelegere . este cel mai important lucru pe care l am putut face eu, asa consider. a fost o onoare si o placere sa va pot fi de folos. si as dori daca mai aveti vreo problema controversata, sa imi solicitati ajutorul. sper sa nu va fie jena , cum ati spus mai sus, de necrezut ca un psiholog "trateaza" pe altul. dar sa nu uitam, ca inainte de toate acestea, suntem oameni si avem nevoie unii de altii. va admir si eu pentru curajul dvs si va impartasesc evident toate ideile. multumesc si pentru increderea acordata. dar sa nu uitam ca tot ce ni se intampla, fie pe plan profesional si personal , sant experiente de viata, prin care cel care castiga, este evident cel mai puternic. dvs ati fost. o zi buna va doresc si multa sanatate!!!!

    0
    0

  • Elena pe 7 Iun 2008, 22:11
    De necrezut....

    ...scumpa companiona, cata rabdare ai avut cu noi ! De necrezut ca un psiholog "trateaza" un altul ! N-am cuvinte sa-ti pot multumi pentru ca tu insati ti-ai asumat starea in care ma aflu! Mi-e teama , daca vom continua, ca, si tu vei intra "in registrul" meu! Am inteles perfect toate motivatiile aduse - pe credinta ! M-a sunat fata ( stiind cat sufar) si mi-a spus ca , aseara, a ajuns la un consens cu sotul, intors acasa, de la munca! Au hotarat sa ii mute pe parintii lui intru-un apartament cu doua camere al unei prietene a fetei, care e plecata in strainatate; o duce foarte bine si n-a inchiriat inca apartamentul, de teama scandalurilor, a chefurilor, a inundatiilor s.a. Am ramas interzisa cand am aflat ca romanca plecata nu le va cere bani pe chirie! Au de toate , fara masina de spalat! Nu e o problema! Se poate rezolva asta! De asemenea, sotul a hotarat ca sotia lui sa nu se mai implice cu NIMIC! Cu nimic! N-a cceptat ca nevasta lui minunata sa fie terfelita de cineva, fie ea, si mama lui! Tatal este sanatos tun ! Stie traseul catre spital, la tratament! El va fi asistentul bolnavei ! N-are sens sa plateasca o asistenta! Pana acum, socrul, a stat ca la odihna! E randul lui sa isi intre in rol - "la bine si la greu"! Norocul mare este ca socrul este un om cu care se poate discuta, desi este, si el sub papucul sotiei -Dictator! Har Domnului ca tine la ea! Vezi, mai Ariana ce inseamna un barbat care isi iubeste, onoreaza si ajuta sotia??? Mereu am spus - din cazurile intalnite - ca 80% - , "cheia" armoniei in camin este la barbat ! Pusi in balanta - femeia romanca adevarata si barbatul - , cu siguranta ca barbatul aduce mai multa durere in casa, cata vreme sunt mai multi barbati ALCOOLICI si BETIVI, AFEMEIATI si....PCmani decat femei ! Or, daca barbatul este OM si transmite calitate umana, n-are cum sa nu rezolve un conflict intre mama lui imposibila si sotia lui superba ! Parintii fetei sunt intr-un alt orasel! E clar ca nu stiu adevarul adevarat ! Care copil se miauna la parinti cand au astfel de probleme??? Cum sa nu ascunda ea adevarul stiind ca fara ei era vai de mama lor!???Cum sa nu le cultive ideea ca fiica lor e implinita si linistita! Ce puteau face cuscrii decat sa planga, sa nu mai doarma si sa se mai si imbolnaveasca si ei de focul copiilor lor??? Tu stii ca relatia soacra - nora si cuscri este"butonul atomic"! Sa dea Domnul sa se limpezeasca apele! Sa-i dea Dumnezeu sanatate si putere de munca sotului, care merita premiat ! P.S. Hai sa-ti mai spun ceva: barbatul meu rabdator ca si tine imi propuse asta seara sa vedem meciul de la EURO! Crede-ne ca n-am vazut un meci de cand sotul meu - mare microbist , pe vremuri - , era sa faca infarct la un meci, asa de intens traia clipa de microbist ce era, ca.... a 2-a zi sa afle ca meciul se vanduse! De atunci ( sunt peste 2 decenii), n-a mai vazut nici un meci ! Asa a fost de intrigat! Ca sa ma scoata din starea in care sunt, mi-a propus ca asistam la meci! L-am ascultat si m-am minunat de decizia lui! Am tinut cu Elvetia pe care , de Paste, am vizitat-o la ea acasa! Du-te neaparat sa vezi ce tara au acesti oameni! Ce ne-a frapat ???: N-am stiut ca jucatorii au scris pe tricou, pe spate, NUMELE lor! Doamne, cum mai poti "creste", si ca babalaci ! Pana acum recomandam pacientilor CREDINTA"in clocot", INTERNETUL "selectiv si cu masura" si AMORUL altruist - de ambele parti( mai ales femeilor) ! Acum, o sa le recomand si un meci la televizor! Nu spun ce terapie! Mereu am spus ca se poate desfiinta medicatia pentru depresie, fobie sociala, anxietate, angoase etc. apeland la cele de mai sus! Cu multumiri, iubire, pretuire, aleasa recunostinta si profunda admiratie, Elena & Alex al meu & Nora

    0
    0

  • ARIANA 26 pe 7 Iun 2008, 10:08
    dna ELENA

    Va multumesc ca imi oferiti increderea dvs, aveti dreptate, in ceea ce ati spun, dar, inevitabilul "dar";, stiu ca este pacat sa nu ai grija de aproapele tau, sau cand iti cere ceva si ii poti oferi, totusi sa nu o faci. dar, revenim la acest" dar", haideti sa gandim si pe partea cealalta acum. dzeu spune sa nu facem rau semenilor nostri si sa ne iubim aproapele. eu cred ca tanara a dat dovada de bun simt destul si bunatate. bine, aceasta iubire si devotament fata de aproapele nostru, trebuie sa fie reciproc. da, este adevarat, ca dc esti umil, esti bland, dzeu te ajuta, este adevarat, dar Lui nu cred ca ii place sa fim calcati in picioare de nimeni, pentru ca in fata Lui toti suntem egali. indiferent de statutul social,personalitate, nume sau bogatii avem pe pamant. oamenii nu stiu ca nimeni nu este stapanul nimanui. nu trebuie sa va influenteze negativ o problema. vorba celebrului eminescu" sa ramai la toate rece". stiu ca este dificil , am incercat si eu acest lucru dar nu mi a iesit. sant mult prea miloasa si buna ca sa fiu indiferenta la orice. mai ales ca suntem oameni. bine, soacra este bolnava de cancer pulmonar, dar dna scumpa, eu stiu ca un om bolnav, sta linistit, se roaga la dzeu k sa il ajute, sa fie alaturi de cei dragi pentru timpul ramas. vedeti? asa ceva nu se intampla ,dimpotriva. au loc atacuri asupra fetei tinere,si se pare ca "bolnava" nu oboseste. ii debiteaza mintea ceva de speriat. eu v as ruga insistent sa nu va lasati coplesita de aceasta situatie,mai ales ca sunteti un om cu capul pe umeri si ati facut multi oamnei fericiti fiind alaturi de dvs. dar v am spus, o solutie optima si urgenta,as putea spune. sa nu mai locuiasca impreuna cu ei si sa angajeze o asistenta care sa o ingrijeasca. e greu sa ai grija de atatia oameni.mai stiu o expresie, da i haina celuilalt daca tu ai doua. daca ai una, nu o poti oferi pentru ca tu nu mai ramai cu nimic, iar dzeu nu vrea asta. ce a unit dzeu omul sa nu desparta.,ceea ce soacra incearca nu ii este placut lui Dzeu deloc. tanara fata a dat dovada de milostenie si bunatate, bun simt indeajuns, chiar cu riscul de a fi umilita de propria soacra si calcata in picioare. dar cum ati spus, parintii fetei stiu conditiile in care ea traieste acolo? in ce stress si patima? dc nu, ar trebui ca ei sa o ajute, dc da, atunci care este motivul pentru care nu o fac? eu nu am spus sa o arunce in strada pe soacra bolnava, dar ea profita de boala ei si de aceea isi permite. locul ei nu este langa tineri doamna draga. sau ar mai fi o solutie,sa zicem, desi este "exagerata" putin, dat fiind faptul comportamentului soacrei. sa discute fata serios cu ea, sa se imprieteneasca cu ea, poate comportamentul soacrei are o "radacina" de se cmporta asa. poate soacra ei s a comportat la fel cu ea, de trist si urat, poate copii ei nu au respectat o indeajuns si nu i au recunoscut "functia" de mama etc. spun toate acestea, poate sunt fara fond, dar trebuie luate in calcul toate posibilitatile existente si benefice. stiti, este greu sa lucrezi cu un pacient de la distanta,dificil si chiar ironic as putea spune, ma refer la anumite cazuri. o poate interna intr un spital, ceva.sincer daca era tanara in fata mea, as fi putut spune mai multe si mi as fi dat seama mai bine la fel ca dvs. sincer, mi ar fi convenit sa vorbesc chiar cu soacra ei,cu sotul si parintii fetei. cu cat "alertezi" mai multe persoane prinvind o situatie, cu atat s ar dovedi cat de grava este aceasta. daca numai ea saracuta, incearca sa rezolve si se lupta cu toti, atunci nici o sansa. va rog mult sa nu va mai subestimati , nu mai suferiti, este intr adevar si vorba de credinta, dar deja nu mai traim intr o lume care accepta sa fie umila. fiecare si a dezvoltat personalitatea lui, gandurile, idealurile sale si trebuie sa luptam pentru a ajunge in varf sau macar acolo unde ne dorim, unde aspiram fiecare. fara un sacrificu, fara un compromis, nu se poate. va doresc o zi placuta si sa auzim de bine!!!! CURAJ

    1
    0

  • Elena pe 6 Iun 2008, 18:34
    Porunca a 5-a !

    Ariana, ma bucur ca m / ne-ai inteles si, mai ales, ca esti tot psiholog ! Mai ajuta-ma, te implor, ca sa ma detasez de BIBLIE ! Spune-mi cum sa cuget ca sa nu-mi fie teama ca Dumnezeu ma va pedepsi incitand la RAU ! Da-mi un verset in care spune sa scapam de un parinte bolnav -bolnav, dar RAU, cum nu s-a scris o carte???? Stiu ca exista verset in care Dumnezeu accepta DIVORTUL, pentru ca EL vrea PACE in casa! Am avut paciente care au indurat o Bestie de sot, si 40 de ani, numai si numai de teama ca Dzeu nu accepta sa despartim ce a unit EL! Si uite ca accepta ! Dzeu vrea PACE! Unde gasesc eu un verset in care se pune in discutie o situatie ca a pacientei mele??? Unde??? Iarasi iau foc! iarasi m-am rascolit! Nu sunt habotnica, Doamne fereste, dar am si eu credinta romanului de bun simt si mai am si niste ani si am traversat un destin simtind pe IISUS asupra noastra ! Cum sa-i spun: "Goneste-o !", cand are CANCER pulmonar si cand o apara BIBLIA, in Porunca a 5-a ???? Cum sa fac eu asta??? Cum, cand, si sotul meu a recunoscut ca nu poate concura cu Dumnezeu si ma ajuta orbeste, cand trebuie sa fac impartite de 4 ori pe an sau sa fac o coliva, cum am facut ieri, pentru ca primul sot al mamei mele este erou, mort la ODESSA ! Cum sa devin atee, acum, la varsta bogatiei in ani??? De cand ma stiu am invatat pacientii mei sa se tamaduiasca si prin credinta ! Spiritual, trebuie sa recunosti, ARIANA, ca e cel mai greu de vindecat! Nu avem o meserie usoara!!! Eu ma folosesc si de alte subterfugii, dandu-ma dupa caracterul si temperamentul pacientului, intrucat posed arta de a-l "citi" imediat ! Doar - doar nu o mai dori sa-si taie venele sau sa se spanzure! Am ajuns - mai ales femeilor - sa le recomand si INTERNETUL ! Cu masura! Sa intre pe femina.ro.; eva.ro.; sanatate.ro, cu riscul ca-mi pierd pacientii ! Deci, cum sa nu o sfatuiesc eu pe nora sa indure, cata vreme vede biiiii - ne ca , si sotul ei este martir, penduland intre iubirea si devotiunea pentru nevasta si fetite si supusenia oarba fata de mama ???? da, este un orb! este"puiutul mamei" si un tantalau, cred! Mereu ii spun nurorii sa se inarmeze cu rabdare si sa se roage la Dumnezeu! Sa spuna mereu: "Asta e, cu asta defilez !" Cum sa-i spun - " Arunca in strada un muribund!!!!"" Bani au de la parintii fetei ! Ai lor, sunt pe muchie! Sunt bugetari! Ajutor de la parintii ei nu mai primesc decat banii pentru baby- sitter( cea mititica ate 2,7 ani). Atat ! Am avut cazuri , si mai disperante cu copii drogati sau "pe invers" sau schizofrenici , femei isterice, barbati alcoolici, depresivi, anxiosi, inhibati etc., etc., dar erau cazuri clinice clare, genetice, poate, dar acum, este ceva care ma de-pa-ses-te, cata vreme intervine starea mea continua de BUNATATE, MILOSTENIE, EMPATIE, DEVOTIUNE, ALTRUISM, GENEROZITATE, SUPUSENIE pana la OBEDIENTA etc., toate propagate si de BIBLIE, si de mine - intre cei 4 pereti ai universului meu profesional ! Doresc sa inchei si sa nu mai supar pe nimeni! Milioane de scuze lectorilor mesajelor mele! IISUS s-a ridicat la Cer, dar ma aude! N-am mintit absolut NIMIC din durerea relatata ! Cu sincera pretuire pentru toti companioni mei si pentru cele doua DOAMNE care mi / ne-au inteles durerea, Elena P.S. Tare bine mi-ar fi daca toate SOACRELE ar intra in PC si ar mai citi cate ceva din "pasurile" nurorilor! Sa vada si ele cat sunt de "irespirabile"! Poate s-or mai imbuna! Poate vor intelege ca fiul lor NU MAI E AL LOR! Doamne, ajuta !

    0
    0

  • ARIANA 26 pe 6 Iun 2008, 14:42
    doamna elena

    si eu sant psiholog de meserie, de aceea am "indraznit" sa va scrius si sa va ajut putin, numai ca trebuie sa va linistit, doar nu va puneti in pericol prorpia sanatate. un psiholog trebuie sa se detaseze si sa se implice in acelasi timp intr un caz sau altul. foarte bine, eu nu cunosc situatia dar din cate am inteles, sper sa fi inteles bine din ce ati spus, ca totusi au o situatie financiara buna acei tineri. cred ca mai bine ar fi ca ei sa locuiasca singuri, parerea mea asta este. e cel mai indicat sa faca asa. pana la urma va avea nevoie de liniste si cum spunea inca o dra, sa gaseasca pe cineva care sa aiba grija de socrii ei. dar sa nu mai locuiasca impreuna. totusi sotul ei, am inteles ca este "puiul mamei" si daca tot sta in preajma ei, nu se va schmba deloc, sub nici o forma. acum este casatorit , are o familie frumoasa, trebuie sa gandeasca acest lucru si sa reflecte si el. ar trebui sa stati de vorba cu amandoi. hmm, socrii, cred ca lor li se cuvine toata atnetia, dar nu mai este asa. s au nascut niste copii si toata atentia trebuie sa fie centrata numai pe copii . asta este parerea mea, inca o data ma repet si mi cer scuze. este mai bine ca tanara familie sa locuiasca singuri, isi risca sanatatea fata si fericirea, daca a mai ramas ceva din ea. nu trebuie sa va subapreciati si sa cadeti in ectrema cealalta. aveti 55 de ani, multi inainte, dar daca nu puteti finaliza un caz, asta nu inseamna ca sunteti nula. dimpotriva, aveti ceva ani de experienta in spate, si haideti sa fim sinceri acum, nu depinde numai de dvs totul. de exemplu;: am avut pacienti care veneau la mine sa ii tratez, dar aflasem ca nu urmau deloc sfaturile mele,mai mult terapia ii linistea o perioada, apoi ne intorceam de unde am inceput, stiti k la un tribunal, cand se judeca un caz, trebuie sa fie la bara si acuzatul si victima. dvs nu ii tratati pe toti, nu ati vorbit cu fiecare, sa ii indrumati , decat cu fata. nu e vorba ca nu cred nici eu ce ati spus dvs sau ea, dar vedeti? problema nu se rezolva daca vorbiti numai cu ea. erqa bine daca erau prezenti, pe rand, fiecare la dvs. asa va dati seama cum si ce gandeste, apoi urmeaza concluzia si vedeati ce este de facut. deci nu va mai acuzati, k nu are rost. trebuie sa va detasati de intreaga problema. ei eu sant credincioasa, si sincer va spun ca si eu am avut o soacra,, care ma acuza de multe lucruri rele, pe care nu le am facut. imi punea sare in mancare, dupa ce am pus eu, fara ca eu sa stiu, dar cu timpul mi am dat seama, intra peste noi in dormitor cand faceam dragoste, spunea ca m am imprietenit cu fiul ei, numai ca sa ii iau eu casa si etc. nu am mai suportat sa fiu tratata in halul ala si am plecat. apoi el a venit dupa mine si acum locuim impreuna. dar ea nu are voie sa mi calce pragul usii. ne am mutat singuri intr un apartament modest, dar este liniste, iar dragostea noastra nu o mai atinge nimeni, in nici un caz ea. vedeti? de asta va spun si dvs stiti mult mult mai bine decat mine, ca sant oamnei care nu merita nici un pic atentia ta, sau care profita cu inversunare de bunatatea si bunul simt. va spun acestea, pentru ca desi sant si eu siholog, sant persoane care cu greu si chin le ai putea schimba, dar daca nu se poate, schimbarea automat trebuie sa o faca cel care este '"victima". sanatate multa va doresc!!!!! si o sa reusiti, va asigur!!!!

    0
    0

  • Elena pe 5 Iun 2008, 17:01
    Multumesc mult....

    ....@oandree si @ ARIANA26 dar, credeti-ma, sunt psiholog de o viata si ceea ce se intampla in familia "pacientei" mele n-am auzit, n-am intalnit alt caz! Femeia asta este de impuscat, de rabdatoare ce este sau de premiat, iar sotul ei, genul de "barbat -carpa", terfelit - nu de sotia superba - , ci de parintii care au spus ca nu le da NIMIC pana nu vor muri( desi ei, acum, nu mai au nevoie de o tigaie!), ca "sa zica mersi ca i-a dat cel mai mare cadou - VIATA" ! cam asa mentalitate au! iar ceilalti parinti, daca mor maine, ii ingroapa PRIMARIA, ca le-a dat TOTUL, repet , sotul ei nici nu stiu ce merita! [ Norocul ca parintii fetei sunt tineri inca, lucreaza, s-au inscris si la ING la pensie privata , mai au si CAR neridicat si mai au timp sa stranga ceva bani, si pentru ei!] Nu cred ca are sanse sa o ajute sotul ! N-a avut timp si i-e jena sa vina la mine! Tine enorm la parintii lui si cred ca a fost crescut sa fie SUPUS orbeste! Si ca sot e cuminte si supus la o asa sotie minunata si luptatoare! Asa o mama profesionista! Va mai dau inca un exemplu: Cand socrii mai pleaca pe la casa lor, la 30 Km de orasul copilului, avand alta fata in orasul natal, CINE credetica ii aduce inapoi??? Cine decat tantalaul de fiu, care vine obosit acasa si tot el ii aduce pe amandoi la tratament! Musai vor sa fie numai impreuna! Un barbat adevarat, FERM ar pune piciorul in prag si ar zice: "Mai soru-mea, mai cumnate, eu ,si mai mult ,nevasta mea ii tinem ca la Hotel de lux, adu-i si tu cel putin la noi, ca ai si tu masina, ca-s mort de obosit! ca nevasta-mea NU MAI REZISTA!" Tantalaul indura si el, si dictatura surorii care stie ca are viata grea cu barbatul ei si.....ce sa mai spun! Doamne, de o trebui sa indure niste oameni minunati, dictatura celor din jur! Acum, eu, ca medic si crestina "in clocot" daca soacra ar fi doar fasonata si nu cu cancer, as sfatui-o "Sa scape de ei"! Dar cum sa fac asta cad tipa e cu citostatice si proceduri, de asta vara, din august??? Si , normal, s-a si inrait! E mai rea ca inainte! Toata aceasta perioada am avut insomnii! Si azi noapte abia am scapat de nelinisti ! Ma rog la IISUS sa se faca bine, sa faca un miracol si sa scape copiii astia de martiraj! Deci, treaba e biblica; nu poti renunta sa ajuti un om asa bolnav, chiar daca e strain, dar parinte!!!! Le-am mai spus ca mai pot face altceva: sa le inchirieze o garsoniera in oras, sa le puna o asistenta si sa le duca mancare, periodic! Asistenta sa se duca la raze etc. si sa faca totul! DAR....Asistenta NU VOR SA-I puna....NU POT sa-i puna cata vreme nu vrea, sub nici o forma pe altcineva! Au incredere oarba in nora lor! Atat ! Dar, de unde atata banet !Tinerii sunt ingineri amandoi! Abia se descurca!Sa dea si batranii bani, nici vorba! "Suntem parinti, va lasam averea, trebuie sa ne ajutati!" Asta e politica lor! Nora e certata ca nu a educat copiii bine, ca nu-i respecta! Ea mereu le spune ca "respectul nu se impune cu forta, ci se castiga prin atitudine!" Este Inaltarea! Credeti-ma ca, si eu m-am imbolnavit! Cand mi-am ales aceasta specialitate, am jurat sa nu ma implic emotional! Deja iau distonocalm si anxilar ca sa adorm! Sotul meu mi-a propus sa ma pensionez inainte de vreme! E disperat!N-am decat 55 de ani! Sunt dr. si pot sta pana la 65! Empatia mea, m-a adus si pe mine, ca pacient, pe mainile mele! Ieri deja mi-am dat nota 2(doi)! Sunt nula , daca nu stiu sa gestionez acest caz ! Mereu , medicii cu bun simt, recunosc faptul ca sunt"la prima pagina!" UIte ce cazuri de criza pot aparea la cabinete! Ma lupt cu mine - intre credinta si ce zice IISUS si situatia crunta, telurica, din aceasta familie ! Scuzati-ma, dar am devenit propriul meu pacient! Am tensiometru performant si deja am HTA stabilizata, dar de cateva zile, mi-e teama sa fac analiza, cu mana mea! Am o prietena medic de familie care .,...NU MAI FACE MEDICINA ! Ci....psihologie! Toti medicii de familie ar trebui sa scrie pe usa cabinetului, si PSIHOLOG !Au viata , si mai grea decat a noastra! Fac de toate, vai de mama lor! Asculta pacientul cu pasurile sale, il sfatuieste si apoi, il trateaza de o boala in sine! Chirurgul discuta 5 minute si ....te taie! Atat ! Doamne, ce se intampla cu FAMILIA romancelor adevarate????? Imi cer scuze ca v-am retinut prea mult atentia ! Doamne, ajuta-i pe toti!

    0
    0

  • oandree pe 5 Iun 2008, 10:22
    Adevărat S-a Înălţat!

    Dragă Elena, mă bucur mult că ai găsit sfatul meu ca fiind util! Nu-s chiar fată: în septembrie împlinesc 32 de ani... am şi eu doi copii (11ani - fetiţa şi 10 luni - băieţelul), un soţ bun şi grijuliu... şi o soacră ca toate soacrele, pe care o evit cât pot. Ai observat că mulţi oameni cu vârsta se înacresc de nu le mai face nimeni pe voie? Şi dacă mai sunt şi bolnavi, cu atât mai rău... Sunt pline ziarele de anunţuri de genul: "caut femeie care să îngrijească un bătrân bolnav"... Să dea şi ei un astfel de anunţ. Dacă îşi permit să angajeze o asistentă medicală, e şi mai bine. În primul rând, femeia să-şi convingă soţul că aşa e cel mai bine PENTRU PĂRINŢII LUI! Să recunoască faptul că nu poate să facă faţă responsabilităţilor pe care aceştia le implică; să-i ceară lui (soţului) ajutorul. În general, bărbaţii se simt măguliţi când li se cere ajutorul.... Mult succes!... şi să ne anunţi cum au rezolvat! PS Eşti o prietenă de încredere pentru felul în care te-ai implicat în ajutorarea acestei tinere familii!

    0
    0

  • ARIANA 26 pe 5 Iun 2008, 07:53
    IMPORTANT

    Dna scumpa, ca oricare stim foarte bine ca o familie reusita si fericita este aceea in care nu intervine nimeni, cand tinerii locuiesc singuri, fara alte persoane in jurul lor. fiecare cuplu isi dezvolta impreuna aptitudinile lor proprii, idealuri, aspiratii, nevoie, etc. totul s a naruit cand au venit alte persoane langa ei. este normal sa fie asa. si eu stiu din proprie experienta, una foarte neplacuta de altfel pt mine, soacra mea intra peste noi in dormitor, chiar, daca intelegeti ce vreau sa spun, si nu ma simteam eu insami. slabisem foarte mult, nu mai comunicam cu nimeni, iar eu sant exact opusul. imi plac oamenii. O solutie optima ar fi ca cei doi sa nu mai locuiasca cu celelalte persoane, sa gaseasca solutii, ceva, sant azile, ma iertati ca spun asta, dar poate este nevoie de solutii "xtreme". si nu e bine pentru sarmana femeie, cea tanara, care are atatea sacrificii in spate, sa lase pe cineva sa le naruie intr o clipita. sa se gandeasca amandoi sotii, la viata lor de dinainte ,cum a fost cand traiau linistiti. nu mai merita viata asta sa faci prea multe compromisuri. lumea devine tot mai rea si mai infometata de rautate. sincera sa fiu, eu nu as accepta asa ceva. este viata lor , numai a lor si a copiilor si nu trebuie ca ei sa faca pe placul dusmanilor. asta este vorba mea. sa recunoasca amandoi, cat de mult au luptat sa ajunga pana aici, ce realizari au avut impreuna si sa fie lucizi ca orice persoana sau aproape, le ar ruina ceea ce au cladit pana acum. am inteles ca socrii mai au o fata care nu o prea duce bine. poate si comportamentul lor se pericliteaza asupra fetei de care vb si a familiei ei, din cauza situatiei celelilalte.dar asta nu este tocmai un motiv bine intemeiat.cine sa ii inteleaga dna? cine? vorbiti cu ei, cu amandoi tinerii, sa fie raspunzatori si sa isi apere ceea ce au si sa recunoasca amandoi ca relatia lor incepe sa "planga" din cauza socrilor ei. nu trebuie sa destrame nimeni , mai ales ca saraca fata a realizat totul singura. iar bunatatea ei o duce la ruina. nu se poate asa ceva!!!! sa gaseasca o solutie plauzibila sa fie din nou singuri ,sa recapete ce a avut pana acum!!!

    0
    0

  • Elena pe 5 Iun 2008, 03:26
    IIsus s-a inaltat.....

    ...si sa aiba grija de tine, fata / baiat minunat/a ce esti! [ @oandree] E ora 3, 25! Nu pot dormi! Mi-ai dat, insa, curaj! Pot deci sa o sfatuiesc sa fie ferma , si ea, daca el e tantalau si orb! Sa ai pace in cuib si sanatate! Mersi mult!

    0
    0

  • oandree pe 4 Iun 2008, 15:43
    Să scape de ei!

    Sincer şi fără urmă de răutate spun: vârstnicii nu au ce căuta cu tinerii. Să le angajeze o asistentă care să stea cu ei, dar să nu le mai permită batjocura asta. Iar femeia nebună care a dat în copii, să fie ţinută cât mai departe de aceştia. Ei au greşit de cum le-au permis celor doi să se instaleze în casa lor. Fiecare trebuie să-şi vadă de viaţa lui, să-şi ajute rudele, dar să nu se lase călcat în picioare. Ea şi soţul trebuie să fie foarte fermi, căci altfel se poate ajunge la destrămarea familiei lor.Scrie în Biblie despre miracolul căsătoriei: Va lăsa pe tatăl său şi pe mama sa şi se vor însoţi şi vor fi un trup. Deci, draga mea, dacă eşti credincioasă, sfătuieşte-i cum ţi-am spus!

    1
    0

  • Elena pe 4 Iun 2008, 15:12
    Vreau un sfat sincer!

    Am nevoie de sfatul vostru - femei ori barbati - ! Va relatez un caz si nu am gasit solutia adecvata situatiei, cata vreme sunt tare credincioasa!!! Un cuplu implinit, cu doi copii- fetite, care a fost ajutat enorm numai de parintii fetei, au acasa, de aproape 1 an, pe parintii baiatului, deoarece mama este bolnava rau de tot.! Nora este si a fost cea tracasata la culme, cata vreme fiul este la lucru, in alt oras; nora s-a zbatut sa-i hraneasaca( stau amandoi, pensionari, la ei), sa-i spele, sa-i duca la citostatice, sa-i duca la raze s.a.m.d. La viata lor, paruntii LUI nu i-au ajutat decat cu tuica, vin si conserve sau cu ceva mancare gatita cand plecau de la ei ,de sarbatori! Atat ! Tot ce au : vila, mobila etc. este de la tatal si de la mama fetei. De cand au venit socrii, in urma cu un an, in casa lor( nedorind o secunda sa stea la Spital, ci, acasa la fiul lor, ca la Hotel de lux), viata in caminul tinerilor a luat-o razna ! Puntea spirituala a lor s-a degradat! Copiii nu mai asculta de nimeni, nu mai au viata de dinainte, tinerii nu mai au timp nici sa faca amor , sunt nervosi , recalcitranti s.a.m.d. Fiind plecat el la lucru in alt oras, ea a ramas acasa cu socrii, pe care ii trata cu toata rabdarea din lume si cu credinta ! Soacra ramanand ceva timp cu fetitele, cand a venit nora, a gasit fetitele plangand si batute mar ca nu stiu ce traznaie facusera! Una peste alta, nora a tras un scandal monstru si i-a reprosat ca nu a avut grija de fetite! Atunci, socrii, amandoi, au inceput sa-si spuna focul si sa-i repreoseze nurorii fapte si treburi inventate si neadevarate! Nora , normal, ca s-a aparat si a tinut piept, alaturi de fetita cea mare( 8 ani) socrilor ei care, dupa un an de ingrijire si rabdare, au pus-o la zid, nevinovata, ba si-au mai aratat si focul pe parintii ei ca, vezi Doamne, s-au dat DI GRANDE ca ajuta ei copiii cu de toate, ca nu e bine ce-au facut, ca "PARINTII trebuie sa-si ajute copiii dupa ce mor, lasandu-le averea, daca ....merita ! Si.... bla bla bla ! Disperata, fata mi-a cerut un sfat! Eu, credincioasa i-as fi spus "SA INDURE in continuare DICTATURA socrilor", dar.....ma doare sufletul de ea....e pacienta mea cea mai zdravana la cap si cea mai cuminte si credoincioasa ! In viata mea n-am avut sincopa asta....N-am stiut ce sa o sfatuiesc ! Nu stiu cum sa-i salvez relatia cu sotul, daca acesta o pune , si el la zid! [ Toata lumea stie( inclusiv socrii) cat s-a zbatut singura sa-si ajute soacra ! Vecini, colegi, amici , medicii din Spital, asistente etc.] Voi, BARBATII( mai ales) si voi, FEMEI, ce ati face in locul acesteor tineri, acestui cuplu superb, casatorit de 8 ani, cu 2 fetite superbissime, peste care a dat acesasta situatie care poate narui casa lor! [ Stiu de la ea ca si fiul este scandalizat de comportarea , din start , a parintilor lui, d-apoi de dictatura instalata de un an, DAR....cine stie ce e in sufletul lui ?] P.S. Am uitat sa spun ca EL, deci socrii fetei, mai au inca 0 fata care nu se intelege bine cu sotul , care este in orasel cu ei, DAR care nici in vizita nu se duc la mama bolnava! Deci, 2 copii, dar numai unul are Clinica particulara in casa lui, si in alt orasel! Astept sa-i ajutam ! Va multumim! N

    0
    0

  • Cosmina pe 2 Iun 2008, 19:59
    la fel...

    Eu m-am purtat frumos de la inceput,ea incet incet si-a bagat coada la prima cearta,la a adoua tot cu urechea pe la usa noastra,intra seara peste noi in camera cand ne cyulcam(slava Domnului nu mai locuim impreuna),nu dau vina pe ea,asa s-a nascut asa e firea lor,si pe deasupra jugneste cu subanteles,o ajut la treburile casei ca un robot non stop si tot ma critica si barfeste......concluzia....nimic nu o va multumi...eu una nu am simtit niciodata pentru nimeni atata dispret si ura cat simt pentru ea,si nu am crezut ca se poate simti asa ceva,atat de puternic,niciodata nu am fost buna si daca am muncit mai mult ca ea...si povestea poate continua la nesfarsit...asa ca de ce sa ne fie rusine noua celor ce suntem calcate in picioare fara drept...nu au nici un drept...toti suntem oameni si suntem egali

    0
    0

  • alinutza27 pe 2 Iun 2008, 17:15
    DA

    daca este o femeie super, ce rar exista in zilele noastre, da. ai putea sa o vezi si sa o percepi ca pe o mama, desi in cazul meu nu a fost asa, cel putin. concluzia, este ca nu trebuie sa te prefaci, prefacatoria inseamna minciuna, falsitate, negarea adevarului si mascarea realitatii. da, am scris destul eu . va pup!!!

    1
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod