Care sunt drepturile și responsabilitățile tale într-o relație?

Relația de iubire, ca oricare alta, este un parteneriat. Un parteneriat în care fiecare persoană are îndatoriri, dar și drepturi, în egală măsură

Cei care vin să îmi ceară ajutorul, au de obicei două atitudini contrastante: fie consideră că trebuie să facă multe compromisuri pentru a primi atenție și afecțiune din partea partenerului, fie cred că totul li se cuvine și că ceilalți trebuie să fie sau să facă doar cum vor ei.
De cele mai multe ori, cel mai greu de realizat sunt discuțiile deschise despre valorile noastre, limite, dorințe și chiar nesiguranțe. Am vrea ca celălalt să le ghicească pe ale noastre și noi să ne dăm seama de anumite lucruri prin presupuneri.
Așadar, care sunt drepturile și responsabilitățile tale într-o relație:
Ai dreptul de a fi judecat și tratat în funcție de vorbele și faptele tale
Nu trebuie să accepți să preiei asupra ta toate frustrările, acuzațiile și neîncrederea partenerului, doar pentru că în trecut a avut experiențe neplăcute cu fostele iubite.

La polul opus, dacă tu vorbești nepotrivit și te porți urât cu partenerul, nu te aștepta ca el să te trateze altfel decât o faci tu. Nu uita că oamenii din jur îți sunt oglindă: ce vezi greșit în ei, ar trebui să repari în primul rând la tine.
Ai dreptul să afli adevărul despre lucrurile importante și responsabilitatea de a nu insista să le afli pe cele neînsemnate.
violeta-mois
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod