7 trucuri pentru o căsnicie fericită

Cercetătorii au descoperit că în cazul mariajelor stabile există de cinci ori mai multe interacţiuni pozitive între soţi decât negative


5. Nimeni nu trebuie să se aştepte ca celălalt să-l facă fericit

Cercetările arată că nivelul de fericire resimţit de cei mai mulţi oameni revine la o valoare de bază, proprie fiecărei persoane, chiar şi după evenimente fericite cum ar fi o nuntă. Capacitatea de a fi mai mult sau mai puţin fericit ţine de fiecare persoană, iar a aştepta ca soţul sau soţia să aducă fericirea celuilalt este nerealist şi incorect.

Studiile mai arată că nivelul de fericire al unei persoane este relativ stabil pe întreaga durată a vieţii.

Un eveniment major, cum ar fi nunta sau naşterea unui copil, poate face oamenii să se simtă mai fericiţi decât de obicei, dar cei mai mulţi oameni revin la nivelul stării de bine care le este caracteristic.

6. Mai mult sex


În timpul unei căsnicii, dorinţa sexuală poate scădea în intensitate. În ciuda acestui lucru, sexul este sănătos şi aduce o serie de beneficii emoţionale şi fiziologice care nu trebuie ignorate. În timp, partidele de sex regulate pot îmbunătăţi starea de spirit, pot scădea nivelul de nervozitate şi pot conduce la o relaţie mai bună şi mult mai intimă.

7.
Mai multă aventură, mai multe lucruri noi şi interesante


Cuplurile nu au nevoie de mai multe activităţi plăcute, ci de mai multe activităţi suprinzătoare, interesante, noi, pentru a menţine cât mai viu sentimentul plăcut resimţit când s-au îndrăgostit. Cercetătorii spun că o metodă de a proteja şi dezvolta în acelaşi timp căsnicia este ca soţii să încerce permanent lucruri noi, să împărtăşească experienţe interesante. Cuplurile ar trebui să evite limitarea la obiceiurile vechi, la rutină şi să încerce mereu ceva nou.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod