14 activități de cuplu care vă ajută să depășiți monotonia

Programul încărcat de la serviciu sau responsabilitățile familiale te-au făcut să te distanțezi de partenerul de viață? Încercați noi activități de cuplu care vă vor apropia mai mult și vor elimina stresul și sursele de conflict.
Nu este deloc plăcut să intri într-un ritm complet previzibil și să știi tot ce vei face de când te scoli până la finalul zilei. Uneori ți se poate părea că partenerul nu-ți dă atenția de care ai nevoie sau pur și simplu intervine plictiseala și distanțarea. Nu lăsa stările emoționale negative să te copleșească, ci testează câteva activități de cuplu pentru a redescoperi cât de plăcut este să-ți petreci timpul cu jumătatea ta. Mereu va interveni câte ceva, dar dacă îți rezervi intervalul necesar pentru aceste idei precis te vei simți mulțumit și vei putea să faci față mai ușor momentelor stresante sau dificile.

 
Iată ce activități de cuplu trebuie să încercați cât mai curând:

 
1. Scrieți-vă câte o scrisoare de dragoste

Uneori este foarte util să revii la vremurile de altădată, când nu exista Internetul și cuplurile comunicau prin intermediul scrisorilor. Așterne pe hârtie ceea ce simți și așteaptă scrisoarea care va sosi de la partenerul tău. Aceste scrisori vor deveni amintiri minunate pe care le puteți păstra toată viața.

 
2. Vizitați orașele natale

Mergi în locul în care s-a născut partenerul tău, faceți un tur al orașului și lasă-l să-ți arate toate locurile pline de amintiri și să-ți povestească despre copilărie și adolescență. În următorul weekend mergeți și în orașul tău natal și dezvăluie-i tot ce te-a încântat în timp ce creșteai, locurile unde mergeai cu prietenii și familia, eventual și deliciile locale sau lucrurile specifice orașului respectiv.

 
3. Urmăriți împreună un serial

Pregătiți popcorn, alegeți-vă un loc confortabil pe canapea și o pătură moale și uitați-vă la mai multe episoade ale serialului preferat.

 
4. Mergeți la un picnic

Poate ți se pare o tradiție învechită, dar să știi că funcționează de fiecare dată. Selectează un coș de picnic, pune înăuntru o sticlă de vin sau ceai plus un fel de mâncare delicios și desertul care vă place și creați noi amintiri frumoase în natură.

 
5. Admirați răsăritul și apusul soarelui în aceeași zi

De obicei prindeți numai unul dintre ele? Dacă reușiți să vedeți și răsăritul și apusul împreună veți fi mult mai optimiști, iar stresul se va reduce considerabil. Nu trebuie neapărat să mergeți într-o locație specială.
Este suficient să vedeți nuanțele cerului din curtea casei voastre sau de la balcon.

 
6. Escaladați vârful unui munte

Va fi foarte distractiv să mergeți în excursie împreună. Chiar dacă nu ți se pare că escaladarea este un lucru romantic, priveliștea din vârf te va impresiona. O astfel de excursie vă va arăta că puteți depăși orice obstacol împreună.

 
7. O plimbare pe cal la malul mării

Cerul pastelat, sunetul valurilor, nisipul fin și sunetul pescărușilor pot deveni elementele unei plimbări romantice pe cal, pe plajă. 

 
8. Creați un playlist pentru relația voastră

Ce melodie ați ascultat la prima întâlnire? Dar atunci când te-a cerut de soție? Care a fost cântecul ales pentru dansul mirilor? Există o anumită formație care vă face să vă amintiți momentele frumoase pe care le-ați trăit? Creați un playlist cu toate melodiile cu o semnificație aparte și ascultați-le în zilele stresante sau cu ocazia aniversărilor.

 
9. Încercați hobby-urile celuilalt

Nu trebuie să devină hobby-uri proprii și nici măcar să îți placă foarte mult după ce încerci. Merită, totuși, să testezi activitățile care îi plac partenerului tău.
Îl vei înțelege mai bine sau chiar îl poți vedea într-un mod diferit după aceea.

 
10. Rezolvați un puzzle împreună

Dacă veți coopera pentru a rezolva o problemă logică vă veți simți mult mai confortabil când discutați despre diferite variante de rezolvări pentru problemele zilnice.

 
11. Țineți un carnețel cu mesaje pozitive în bucătărie

Scrieți fiecare cel puțin un mesaj în el la începutul și la finalul fiecărei zile. Poate fi vorba despre complimente, îi poți mulțumi partenerului pentru că a spălat vasele sau pentru că a luat copiii de la școală.

 
12. Lăsați-vă prinși în ploaie

Va fi foarte distractiv! Nu rata această ocazie de a avea parte de un moment romantic chiar și în mijlocul unui oraș aglomerat.

 
13. Citiți-vă fragmente din cărțile preferate

Sigur că este mai simplu să vă uitați la televizor, dar va fi cu totul special să asculți vocea partenerului în timp ce-ți citește și vei remarca ce expresii sau descrieri îi atrag atenția.

 
14. Faceți voluntariat împreună

În cadrul studiilor realizate s-a constatat că „hormonul fericirii”, oxitocina, atinge un nivel ridicat în cazul cuplurilor care îi ajută pe ceilalți împreună. Voluntariatul creează o stare de liniște interioară, mulțumire, optimism, fericire, care favorizează comunicarea și conexiunea la nivel profund cu partenerul de viață.
Un chestionar realizat de WalletHub în 2017 a indicat chiar că persoanele căsătorite care realizează activități de voluntariat în colaborare au șanse mai mari să rămână împreună toată viața.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod