Sănătate. Topul celor mai frecvente probleme de alimentație la copii

Obezitatea infantilă este din ce în ce mai întâlnită. Părinţii pot să-i permită să aleagă când și cât vrea să mânânce, dar nu şi ceea ce vrea să consume.
Deși în ultima perioadă a crescut semnificativ interesul pentru produsele speciale de nutriție dedicate copiilor, peste 50% dintre copiii din România încă se confruntă cu probleme serioase de alimentație sau cu surplus ponderal.

Obezitatea și bolile metabolice asociate acesteia (diabet de tip 2, hipercolesterolemie, hipertensiune), rahitismul, malnutriția, problemele de tranzit intestinal, pubertatea precoce, cariile dentare și retardul de creștere, alături de probleme psihologice derivate din acestea precum sunt anxietatea, izolarea sau frustrarea, se regăsesc în topul afecțiunilor determinate de o alimentație necorespunzătoare la copii.


Astfel, potrivit ultimelor studii realizate de autoritățile din domeniu la nivel intern sau internațional, în România peste 40% dintre copii sunt supraponderali sau obezi, iar ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că o mare parte dintre aceștia au dezvoltat și afecțiuni metabolice grave asociate surplusului ponderal, precum sunt diabetul zaharat de tip 2, hipercolesterolemiile sau hipertensiunea.


Principalele greșeli pe care le fac părinții atunci când vine vorba de alimentația copilului


“Depistarea precoce a oricărui tip de sensibilitate reprezintă un factor esențial în dezvoltarea armonioasă a unui copil. Atât din experiența proprie, cât și din problemele semnalate de o mare parte a clientelor noastre, am învățat că plânsul la copil este foarte rar un lucru întâmplător, în primii ani de viață, de cele mai multe ori, acesta fiind legat de o problemă în ceea ce privește alimentația”, a declarat Maria Martac, director general al AlimenteSpeciale.ro.

Potrivit acesteia, principalele greșeli pe care părinții le fac atunci când vine vorba de alimentația copilului țin de numărul zilnic de mese oferit acestora, de cantitatea de mâncare oferită, de așa numitele “recompense dulci” primite în urma unor mese copioase, de alegerea unor alimente mai puțin sănătoase din lipsă de timp sau din confort, de ignorarea semnalelor venite din partea copiilor, dar și de puterea exemplului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod