Sănătate. Cum să alegi ghiozdanul potrivit pentru copilul tău? Sfatul expertului

Foto: Nicoleta Ghena, kinetoterapeut la centrul KinetoHelp


"Cu cât ghiozdanul este mai voluminos şi mai mare, cu atât cele două bretele trebuie să fie mai late. Rucsacurile sau ghiozdanele cu o singură bretea sunt de evitat. Căutaţi întotdeauna bretele reglabile, pentru a fixa cât mai bine ghiozdanul pe spatele copilului. De asemenea, bretelele trebuie să fie moi şi căptuşite, confecţionate dintr-un material care nu prezintă riscul de a răni umerii", recomandă expertul.

În ceea ce priveşte materialul din care este confecţionat ghiozdanul, acesta trebuie să fie uşor, puţin rigid, căptuşit şi dublat. Este important că partea din spate a ghiozdanului să permită trecerea aerului, pentru a evita transpiraţia.

“Odată ce aţi ales ghiozdanul perfect, trebuie să va asiguraţi că cel mic îl poartă în mod corect: să nu îşi aplece umerii în faţă, să stea cu picioarele uşor flexate, nu încordate, şi să ţină ghiozdanul cât mai aproape de coloana”, ne sfătuieşte kinetoterapeutul.

“Copilul trebuie de asemenea învăţat cum să îşi aranjeze corect lucrurile în ghiozdan: cu cât sunt mai grele, cu atât trebuie să fie mai aproape de spate”.

Nu în ultimul rând, amintiţi-i copilului că ghiozdanul trebuie purtat pe ambii umeri!

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod