Micuții care au clădit Lumea Nouă: Cum erau copiii obligați să muncească în urmă cu 100 de ani

În anul 1908, Lewis Hine a pornit în misiunea de a fotografia copiii care erau obligați să muncească în condiții îngrozitoare în America.
A fost începutul unui deceniu în care fotograful a documentat viața dificilă a micuților muncitori. Angajat al National Child Labor Committee din SUA, Lewis a fost amenințat constant de proprietarii fabricilor și împiedicat să fotografieze modul în care copiii erau exploatați pentru ca patronii să realizeze profituri cât mai mari. 

În ciuda amenințărilor, Lewis Hine a perseverat, vizitând adesea fabricile deghizat în inspector sau vânzător de Biblii pentru a fotografia și intervieva copiii care munceau în fabrici sau pe stradă. 

Fotograful s-a folosit de imaginile surprinse pentru a declanșa dezbateri naționale și a atrage atenția asupra pericolelor și condițiilor inumane la care erau supuși copiii care lucrau.
Riscându-și propria viață, Lewis a realizat sute de fotografii, cu un singur scop - acela de a stopa exploatarea copiilor.

Fotografiile sale au ajuns în ziare, reviste și pe afișe care condamnau folosirea copiilor la diverse munci, iar rezultatele au apărut. Guvernul federal a fost nevoit să stabilească legi mai stricte, prin care să interzică exploatarea copiilor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nelu pe 19 Sep 2018, 03:37
    Da

    La ora aia, in Lumea Veche, copiii trageau la jug la Flaminzi...

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod