Mersul pe role - distractie maxima

Sportul perfect pentru copilul tau
Iata un sport pe care copilul tau il va practica fara a face mofturi. De ce? Pentru ca este distractiv! In parc, alaturi de prieteni, mersul pe role poate deveni o activitate zilnica, uitand de nesuferitul de computer si de jocurile care nu presupun miscare!

Daca ne uitam in jurul nostru, observam faptul ca multi copii si adolescenti au devenit foarte deschisi spre acest sport, pentru ca ii ajuta sa socializeze si sa se distreze. Mersul pe role aduce nenumarate beneficii, mai ales atunci cand este practicat in conditii de maxima siguranta.

Acest sport este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune exercitii de aerobic pentru imbunatatirea sanatatii inimii si a plamanilor, punand in miscare aproape toti muschii corpului.

Stiai ca American Heart Association include mersul pe role in categoria exercitiilor fizice cele mai potrivite pentru imbunatatirea conditiei cardiovasculare? Pe langa faptul ca este un sport distractiv, mersul pe role este si foarte sanatos.

Copilul tau are probleme cu greutatea? Afla ca poate arde aproximativ 200 calorii in 60 de minute, atunci cand merge pe role intr-un ritm moderat.
Prin cresterea in intensitate a mersului pe role, acelasi copil va arde pana la 350 de calorii pe ora. Important de stiut este si faptul ca acest sport antreneaza musculatura si o tonifica.    

Sorina Mladin, multipla campioana nationala la gimnastica ritmica si instructor la Clubul Sportiv Blue Stars 2000, spune ca mersul pe role "ajuta nu numai la dezvoltarea calitatilor motrice sportive, ci si la socializarea, disciplina, fair-play-ul si creativitatea fiecarui copil, dorinta de intrecere, perseverenta, chiar sa fie si lider in micile exercitii".

Echipament


In cazul in care nu ai niciun magazin sportiv la indemana, trebuie sa stii ca spre deosebire de alte articole sportive, rolele pot fi achizitionate chiar si din hipermarketuri.

Dupa cum explica si instructorul Sorina Mladin, "echipamentul necesar consta intr-o pereche de role, casca de protectie daca micutii sunt incepatori, cotiere si genunchiere, in special pentru cei mici".

O pereche de role poate costa 150 ron, iar pretul creste in functie de dotari si firma de care sunt produse; mai adaugi cotierele, genunchierele, casca de protectie si ai un echipament complet, iar copilul tau este pregatit sa iasa in parc la distractie alaturi de prietenii sai.


Potrivit medicilor pediatri, mersul pe role nu este recomandat prichindeilor pana in varsta de 6 ani, pentru ca le poate afecta ligamentele si ajung sa aiba picioarele in "X".

La cat de multe beneficii ii poate adunce copilului tau acest sport, ce ar fi ca la aniversare sau la urmatoarea fapta buna pe care a facut-o sa il recompensezi cu o pereche de role? Sunt sigura ca se va bucura foarte mult!

Un articol de Nicoleta Tarantus
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Monica pe 16 Aug 2010, 14:23
    Re: Role

    Buna.Ca raspuns la comentariul Alinei: orice activitate sportiva aduce folos copiilor (care nu au vreo interdictie medicala de a face efort), insa in legatura cu articolul, eu as completa echipamentul de protectie si cu palmare pt protectia incheieturilor mainii. Daca vrei sa inveti sa mergi pe role sau sa evoluezi in acest sens, am descoperit ca a aparut la noi un instructor de role cu certificare internationala. Eu am luat deja lectii de la el si ti-l recomand cu caldura. Poti sa iei legatura cu el pe mail (corneliu.skatesmart@gmail.com).

    0
    0

  • Alina pe 11 Iul 2010, 20:23
    Role

    Salut tuturor..Ma numesc Alina as vrea sa stiu daca rolele aduc folos copiilor?Recent mi-am cumparat role.As vrea sa stiu mai mult despre acest sport. Cu drag, Alina.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod