Kinetoterapia la copii: Soluţia pentru o postură corectă

Durerile de spate şi deviaţiile la nivelul coloanei vertebrale sunt câteva dintre problemele care pot să fie prevenite. Descoperă beneficiile acestui tratament de la un specialist!
Programul zilnic al copiilor noştri este foarte încărcat: grădiniţă sau şcoală, cursuri de limbi străine, lecţii de desen ori pictură. Să nu uităm că la toate acestea se adaugă orele petrecute în faţa televizorului sau a calculatorului şi cele în care butonează diferite gadgeturi. Aşa că nici nu e de mirare că ne trezim încă de la vârste fragede cu dureri de spate, deviaţii ale coloanei, afecţiuni neuro-motorii şi alte deformaţii.

Aici intervine kinetoterapia, terapia prin intermediul mişcării care poate preveni boli, vindecă afecţiuni şi recuperează anumite funcţii ale organismului.
În perioada de creştere şi dezvoltare a copilului, kinetoterapia este indicată prin folosirea de tehnici de educare, reeducare şi reabilitare, specifice vârstei copilului.

"Afecţiunile neurologice, ortopedice, cât şi cele ale aparatului respirator, pot beneficia de kinetoterapie ca tratament complementar al medicinii clasice, dar şi ca tratament exclusiv, având un potenţial crescut de reabilitare. În perioada de creştere, copiii pot experimenta o serie de afecţiuni cum ar fi piciorul strâmb congenital, întârzieri în dezvoltarea neuro-motorie, displazia de şold sau deviaţii ale coloanei vertebrale.
Toate acestea pot fi prevenite sau tratate prin kinetoterapie"
, explică Nicoleta Camelia Ghena, kinetoterapeut la centrul KinetoHelp.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod