Intrebari complicate, raspunsuri si mai si...

Atunci cand ii oferi micutului raspunsuri, poti lua in considerare trei reguli de baza:

Fii sincera si clara


Exista anumite concepte, pe care copii nu le inteleg, cum ar fi, de exemplu, sexul. Asigura-te ca folosesti cuvantul potrivit pentru a fi sigura ca a inteles exact despre ce e vorba.

Nu ii spune lucruri neadevarate. Da-i un raspuns deschis si tine cont de lucrurile pe care le stie deja despre acest subiect. Va trebui, probabil, sa clarifici lucrurile, in cazul in care nu a fost informat corect de amicii lui.

Nu-i ignora intrebarile


Desi vei fi tentata sa eviti intrebarile dificile sau sa te faci ca nu le-ai auzit, nu este cea mai corecta metoda pe care o poti adopta. Nu reactiona ca si cum intrebarile micutului ar fi lipsite de importanta sau banale.


Copilul va ramane cu nelamuriri si va incerca sa afle raspunsuri din alta parte. Este mai bine ca tu, in calitate de mama, sa incerci sa ii clarifici nelamuririle. Incurajeaza-l si ofera-i cele mai bune raspunsuri.

Ascunde-ti stanjeneala


Ramai increzatoare si stapana pe situatie. Daca demonstrezi nervozitate sau esti iritata cand micutul iti pune intrebari, nu exista indoiala ca el va remarca acest lucru si, astfel, l-ai pune si pe el in dificultate.

Gaseste un moment in care puteti discuta serios aceste chestiuni si acorda-ti timp pentru a elabora un raspuns concret, in cazul in care nu esti sigura pe tine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod