Fotbalul - un sport pentru campioni

Micutul tau Hagi poate fi cel mai bun!
Copilul tau este pasionat de fotbal, are camera plina cu postere ale marilor legende ale acestui sport cum sunt Gheorghe Hagi, Nicolae Dobrin, Diego Armando Maradona, Pele, Zidane, Raul, Ronaldinho sau Beckham? Nu se poate dezlipi de televizor atunci cand sunt difuzate meciuri de fotbal? Isi doreste foarte mult sa practice fotbal si se viseaza un mare campion? Nu iti ramane decat sa il inscrii la un club de fotbal pentru a face performanta.

Avantajele practicarii fotbalului


Beneficiile pe care copilul tau le-ar obtine prin practicarea acestui sport sunt multiple si diverse, potrivit Clubul Sportiv PRESSING. Iata cateva:

Imbunatateste conditia fizica
Practicarea fotbalului favorizeaza cresterea indicilor fizici, dezvoltarea armonioasa si completa a corpului.

Corectarea si prevenirea deficientelor fizice
Anumite deficiente fizice ale coloanei vertebrale pot fi corectate prin fotbal, activitate care previne in acelasi timp aparitia acestora. Pe de alta parte, sondajele arata faptul ca tot mai multi copii abandoneaza sportul in favoarea calculatorului sau a televizorului, iar sedentarismul afecteaza dezvoltarea lor.
Prin practicarea fotbalului, copilul tau va renunta la aceste activitati care devin esentiale in viata lor mult prea devreme.

Dezvoltarea organelor vitale
Este cunoscut faptul ca inima, capacitatea pulmonara si circulatia sangelui la un sportiv, ca valori, sunt mult peste cele ale omului normal.

Sistem de autoaparare impotriva viciilor

Prin practicarea unui sport, copiii constientizeaza pericolul si refuza tutunul, alcoolul si drogurile (prin prisma faptului ca sunt educati in spiritul unei vieti corecte si sanatoase, iar un organism "alterat" nu va rezista efortului). Cel mai bun lucru este ca micutul tau va constientiza singur aceste lucruri.

Stimulent pentru celelalte activitati
Nefiind un factor de stres, in lipsa unor norme sau note care trebuiesc obtinute, participarea la activitatile clubului sportiv nu afecteaza programul scolar al copilului tau. Mai mult, fiind o activitate care place prichindeilor, aceasta poate fi folosita ca un stimulent sau o conditie in raport cu scoala sau cu alte activitati.

Socializare si buna-dispozitie
Copilul tau va deveni mai sociabil si va avea o buna-dispozitie sporita, aspecte foarte importante pentru varsta lui.

Dupa cum spunea si Gheorghe Hagi intr-un interviu din 2008, "la copii, scoala este obligatorie, restul e pasiune.
Lucrurile se schimba mai tarziu, daca faci pasul spre performanta in fotbal. La copii joci de placere, la juniori incepi sa te dedici cat mai mult, la 17-18 ani trebuie sa te implici suta la suta, iar ca fotbalist adevarat e nevoie sa pui fotbalul pe primul plan".


In general, cluburile de fotbal pentru copii se adreseaza celor cu varste cuprinse intre 5-14 ani si orienteaza in sport acesti copii in functie de calitatile lor pana la varsta de 14 ani si dupa aceasta varsta.

Fotbalul nu este un sport numai pentru baieti, si fetele il pot practica, totul depinzand de pasiune si inclinatie. Unele aleg sa practice gimnastica, tenisul, voleiul, iar altele aleg fotbalul, nu este nimic iesit din comun.

Iata cateva cluburi unde copiii pot practica fotbal:


Chelsea Sport Club

Scoala de fotbal se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 5-14 ani. Selectia si antrenamentele sunt conduse de antrenori de specialitate care isi propun selectarea si pregatirea copiilor in vederea performantei. Clubul asigura conditii materiale si de pregatire: echipament sportiv, baze de antrenament si de pregatire, cantonamente de pregatire, antrenori de specialitate, participarea la competitii diverse si inscrierea in campionate.


Chelsea Sport Club are locatia in Parcul Tineretului (langa Cafeneaua Actorilor) si efectueaza selectii pentru grupele de fotbal copii nascuti in anii 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005. "La aceste activitati pot participa atat copii talentati care vor fi selectionati in vederea performantei cat si copii care pe perioada vacantei doresc socializare si integrare in grupuri de acest gen", ne-a spus Caliman Constantin, presedinte executiv al Chelsea Club Bucuresti.

Adresa
Strada: Cuza Voda, 51, Bucuresti, Sectorul 1, Bucuresti
Telefoane: 021.222.09.29/031.106.4273/0747.016.106
Site: www.chelsea-bucuresti.com
Email: fotbal@chelsea-bucuresti.com

Clubul de fotbal CS Ecosport

Dispune de trei terenuri sintetice in Parcul Crangasi, langa lacul Ciurel.
Persoane de contact:
Manager general: Botescu Dan Grigore, telefon 0729919280
Email: antrenor@csecosport.ro
Antrenor grupa 2000: Ciuca Horea Constantin, telefon 0731721575

Academia Gheorghe Hagi

Pentru selectie: telefon (+40241) 879.060

Palatul National al Copiilor

Blv. Tineretului nr.
8-10, sector 4, Bucuresti
Telefoane: 330.76.56; 330.08.38; 330.40.83
Fax: 330.73.82
Web: www.paco.ro
E-mail: palatul-copiilor@mail.com

Complexul Sportiv National Lia Manoliu

Blv. Basarabia nr. 37-39, sector 2, Bucuresti
Telefoane: 324.91.88; 324.91.78; 318.00.80


Pentru mai multe informatii despre cluburile de fotbal pentru copii din tara poti accesa site-ul Federatiei Romane de Fotbal. Aici afli detalii si despre fotbal feminin si futsal (versiunea de interior a fotbalului clasic).

Un articol de Nicoleta Tarantus
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Mihaela pe 2 Aug 2010, 22:12
    fotbal copii

    Baiatul meu face fotbal in parcul Lia Manoliu, cu domnul profesor Manu si este foarte incantat. felicitari pentru articol :)

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod