Badminton - sportul copilariei

L-ai putea practica si tu alaturi de micutul tau...
Iata un gen de miscare pe care oricine il poate incerca, pentru ca badmintonul este un sport distractiv si foarte sanatos.

Avantaje


Este considerat sportul copilariei, dar de fapt este miscarea pentru care poate opta orice persoana, indiferent de varsta. Dezvolta toate calitatile motrice, este usor de practicat si nu exista contact cu adversarul - lucru ce elimina aparitia unor accidente.

Badmintonul dezvolta atentia, mobilitatea, viteza de deplasare si de luare a deciziilor intr-un timp foarte scurt, dezvolta personalitatea si spiritul de lucru in echipa (in cazul in care micutul tau participa la campionate) si, nu in ultimul rand, dezvolta rezistenta organismului la efort.

In parc, la curte sau chiar pe un teren special amenajat, acest sport a inceput sa castige din ce in mai multi adepti, iar daca avantajele pe care ti le-am prezentat mai sus nu te-au convins, afla mai multe despre beneficiile practicarii badmintonului.

Reducerea colesterolului rau si cresterea colesterolului bun reprezinta unul dintre principalele beneficii; reduce ingrosarea vaselor de sange, eliminand astfel posibilitatea unui infarct miocardic si/sau a unui accident vascular cerebral.


Daca prichindelul tau este supraponderal, practicarea acestui sport cu regularitate ii poate reduce grasimea in exces si il ajuta sa atinga greutatea optima pentru inaltimea si varsta pe care le are.

Badmintonul este un sport care il ajuta pe copilul tau sa se simta bine, il face mai puternic, mai motivat si mai entuziast. Alunga depresia, anxietatea, stresul si creste stima de sine. De asemenea, iti ajuta prichindelul sa aiba un somn mai linistit.

Echipament


Nimic special, ceva cat mai comod si care sa ii permita sa faca miscari lejere. O pereche de tenisi, un tricou si niste pantaloni scurti si gata, micutul tau este pregatit pentru o partida de badminton.

In cazul in care micutul tau doreste sa joace badminton ca amator, trebuie sa stii ca Federatia Romana de Badminton detine o sala special amenajata pentru el si alti amatori.
Si unde mai pui ca te poti inscrie si tu aici?

Iata cateva cluburi unde copiii pot practica badminton:


Clubul Sportiv Berceni Prahova

Adrian Vasile Basarabeanu - Presedinte
Tel: 0726481745; e-mail: adibasarabeanu@csberceni.ro
Tino Ferrario - Antrenor
Tel:0742564570; e-mail: tinoferrario@csberceni.ro

Clubul Sportiv Sportul Studentesc

Str. Mihail Moxa nr. 5, Sector 1, Bucuresti
Telefon: 021 212.81.62

Acceseaza si site-ul Federatiei Romane de Badminton pentru a afla mai multe informatii despre cluburile existente in tara.

Un articol de Nicoleta Tarantus
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod