BAC 2014: Cum să-ţi ţii în frâu emoţiile în ziua examenului

Ai intrat în febra examenului de bacalaureat din acest an şi simţi cum stresul şi anxietatea ating cote tot mai înalte? Este firesc să te simţi astfel, dar cum îţi doreşti să iei BAC-ul cu brio, este important să înveţi să îţi gestionezi emoţiile pentru ca, în ziua examenului, să dai tot ce ai mai bun.

Uşor de zis, greu de făcut? Nu şi dacă te foloseşti de răstimpul rămas până la debutul propriu-zis al examenului de bacalaureat 2014 într-un mod constructiv. Iată ce ai putea face de pe acum, cât şi în ziua Z, pentru a-ţi ţine în frâu emoţiile:

Repetă, repetă, repetă

Foloseşte zilele pe care le ai la dispoziţie pentru a repeta pentru examene.

Alternează materiile la care revizuieşti informaţia, atât pentru a nu te plictisi, cât şi pentru a te linişti: odată ce ştii că ai trecut prin toate, şi emoţiile au şansa să se diminueze.

Fă-ţi un plan de bătaie care să includă câteva ore pe zi în care repeţi pentru fiecare examen, dar şi ore de relaxare binemeritată. Aceasta din urmă, de altfel, este vitală pentru a-ţi regla nivelul de stres şi de anxietate şi a reuşi să repeţi, până în ziua probei, tot ce ţi-ai propus.

Nu îngrăşa porcul în Ajun

A doua zi ai proba care îţi dă fiori reci pe şira spinării? Nu îngrăşa porcul în Ajun: ai repetat suficient, acum este momentul să te odihneşti, oricât de stresată te-ai simţi.
Chiar şi un somn fragmentat din cauza emoţiilor este de preferat unei nopţi albe!

Nu de alta, dar dacă te vei duce cât de cât odihnită la examen, te vei putea concentra mai bine, ideile şi informaţia învăţată îţi vor veni mai uşor în minte şi vei face corelaţii mai facil - per total, te vei descurca mult mai bine, oricare ar fi nivelul tău de pregătire pentru proba respectivă.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod