Casa ta. Cum să-ți planifici eficient bugetul în 2016. 5 sfaturi

Este important ca pe tot parcursul unei luni toate cheltuielile să fie notate. În felul acesta poţi vedea dacă ai dat bani pe lucruri de care aveai nevoie sau nu.
La fiecare început de an ne setăm obiectivele pentru următoarele 12 luni de experiențe noi. La început de 2016, ne gândim ce trebuie să facem pentru a deveni persoane mai bune și pentru a duce la bun sfârșit proiectele pe care le avem deja setate, dar și să ne ținem de rezoluțiile pe care ni le-am propus.

Pentru mulți dintre noi, anul 2016 a venit cu multe dorințe, dar și cu câteva cheltuieli în plus, poate și cu datorii, odată ce sărbătorile au trecut. Probabil că una dintre rezoluțiile pentru anul acesta este aceea de a nu mai intra în cheltuieli de care nu avem nevoie și de a respecta planificarea bugetară lunară, astfel încât la final de lună să avem și ceva bani la pușculiță. 

Și pentru că totul merge mai bine cu o planificare bine detaliată, iată câteva sfaturi din partea specialiștilor Kruk în ceea ce privește planificările bugetare lunare. 

1. Stabilește bugetul! 

Notează la fiecare început de lună care este bugetul tău disponibil pentru cheltuielile din perioada următoare. 

2. Pregătește lista de cheltuieli

Este foarte important ca la începutul fiecărei luni să treci în revistă toate cheltuielile lunare, începând cu întreținerea casei, abonamentul de telefon și alte cheltuieli recurente. Apoi,  vine momentul să treci la fapte.
Plătește aceste cheltuieli și așa te vei asigura că nu vei rămâne lună de lună cu datorii care pe parcurs se pot strânge în sume considerabile. 

3. Reducerea costurilor lunare

Ce poate însemna asta? Este destul de simplu. Încearcă să-ți formezi un stil de viață care să te ajute să economisești bani, iar la final de lună, când tragi linie să constați că ai rămas pe plus luna aceasta și că nu vei intra în luna următoare cu datorii. Da, probabil că nu sună atât de bine când spunem asta, dar reducerea costurilor lunare scade cheltuielile și ne ajută ușor să economisim bani pentru vacanța de vară sau alte planuri pe care dorim să le punem în practică.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod