Vacanta de iarna...

Sarbatorile aduc cu ele mult asteptatul concediu, asa ca multi dintre noi vom alege sa luam cu noi si catelul. Noi va oferim o mica lista a celor mai importante lucruri pe care ar trebui sa le aveti in masina in timpul unei deplasari de acest fel:

paturi si prosoape mai multe decat de obicei;
rezerve de macare pentru mai multe zile, de preferat hrana uscata tip crochete (pentru cazul in care drumurile ar fi blocate si exista pericolul sa pierdeti pe drum foarte mult timp);
apa si un castronel telescopic (de tipul castronelelor destinate calatoriilor, care se imbina unul intr-altul pentru a ocupa un spatiu cat mai mic);
trusa de prim-ajutor care sa includa, in mod obligatoriu, medicamentele necesare cainelui (in cazul in care s-ar putea imbolnavi sau daca sufera de rau de masina);
un semn sau orice tip de autocolant care sa semnaleze faptul ca in masina se afla un caine (daca veti fi nevoit sa-l lasati sa astepte in masina doar pentru o scurta perioada de timp).


Spiritul sarbatorilor de iarna cuprinde si magazinele dedicate animalelor de companie, prieteni care ne sunt alaturi indiferent de vremea de afara.

In pet-shop-uri puteti gasi in aceasta perioada tot soiul de hainute pentru catei, care de care mai haioase, confectionate in conformitate cu ultimele tendinte ale modei canine, dar care au si scopul precis de a-i ajuta pe patrupezi sa indure mai usor capriciile iernii.

Numai daca intrati intr-un asemenea magazin, va spun sigur ca veti gasi toate aceste lucrusoare atat de irezistibile, incat este imposibil sa plecati de acolo fara a imbogati garderoba pufosului de acasa cu cel putin o piesa...


Unii caini adora sa fie costumati si nu au nimic de obiectat, asta probabil si datorita stapanilor care ii ovationeaza in timp ce ei defileaza prin toata casa imbracati cu pantalonasi de Mos Craciun si caciulita de ren...

Altii dimpotriva, se simt precum barbatii care sunt nevoiti sa poarte cravata. Hainutele ii strang, le provoaca mancarimi si se tot chinuie sa le indeparteze cumva. Asa ca nimic nu e mai placut decat atunci cand se simt bine in propria piele. Pana la urma, nu haina il face pe caine! O blanita periata, curata si stralucitoare este un excelent costum de ocazie.

Asadar, daca va hotarati sa-i faceti cadou o hainuta, tineti cont de aspectul de mai sus, cat si de dimensiunile cainelui.
Nu toate hainutele au aceeasi marime, asa cum nici noi nu purtam haine de aceleasi dimensiuni. Este foarte important ca animalul sa se simta in largul sau, hainele sa fie confortabile.

Aveti insa foarte mare grija la accesoriile care sunt prinse pe hainute, de genul clopoteilor sau bilutelor. Acestea se pot desprinde si pot fi cu usurinta inghitite. Tineti minte - orice obiect care nu este sigur pentru copii, nu poate fi sigur nici pentru caine!

Noi va spunem sarbatori fericite si luminate! Si nu uitati ca viata e mai frumoasa alaturi de prietenii nostri patrupezi!

Un articol de Liliana Tudoroiu, preluat din revista "Pisica"

de Cornelia Popescu,
medic specialist obstretica-ginecologie
Clinica Romgermed, Sos Oltenitei, Nr 48-50 , sector 4, Bucuresti
Tel 021 332 51 67, Mobil 0727.789 798
E-mail: oltenitei@clinicaromgermed.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod