Tu ţi-ai microcipat câinele? Dacă nu respecţi legea, rişti amenzi de până la 5.000 de lei

maia
De Maia
maia
Dacă eşti posesoare de patruped şi încă nu l-ai microcipat, nu mai amâna vizita la medicul veterinar. Legea care îi obligă pe stăpânii de câini să-şi înregistreze şi să-şi sterilizeze

Girl with her dog

Dacă eşti posesoare de patruped şi încă nu l-ai microcipat, nu mai amâna vizita la medicul veterinar. Legea care îi obligă pe stăpânii de câini să-şi înregistreze şi să-şi sterilizeze animalele, în anumite cazuri, a intrat în vigoare de la 1 ianuarie.

Cine nu respectă legea, riscă să fie amendat chiar şi cu 5.000 de lei.

Microciparea, care costă între 100 şi 200 de lei, este obligatorie şi oferă informaţii despre câine şi stăpânul acestuia, fiind folositoare în cazul pierderii sau abandonului animalului.

Odată cu înregistrarea în registrul de evidenţă al animalelor cu stăpân, câinele va primi şi un nou carnet de sănătate, dar şi un act care trebuie să însoţească animalul pretutindeni.

Noua lege face referiri şi la sterilizare.

Cine are câine de rasă, câine salvator sau câine de vânătoare NU trebuie să-l castreze. Sterilizarea e însă obligatorie în cazul persoanele fizice sau juridice, dar şi în cazul asociaţiilor şi fundaţiilor pentru protecţia animalelor care deţin câini comunitari sau metiş.
De sterilizare scapă animalele bătrâne şi bolnave. Asociatia chinologica recomandă sterilizarea toţi câinilor fără pedigree.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod