Pisoiul turist

De cateva ori pe an, pisicile noastre ne pun in situatii dificile. Este vorba de plecarile in vacanta, cand lucrurile se complica. In special daca ne hotaram sa le luam...

De cateva ori pe an, pisicile noastre ne pun in situatii dificile. Este vorba de plecarile in vacanta, cand lucrurile se complica. In special daca ne hotaram sa le luam cu noi... Si asta se intampla de cele mai multe ori, pentru ca ne este foarte greu sa le lasam in grija prietenilor sau a vecinilor.

In plus, copiii sunt atat de atasati de ele, incat nici nu vor sa se gandeasca la o vacanta in care trebuie sa plece singuri. Si totusi nu este deloc simplu sa calatoresti cu un pisoi...

Este important sa fim atenti la detaliile legate de transport, cazare, de locurile in care putem merge cu el, fie ca sunt magazine, restaurante sau parcuri de distractie.



Cateva pregatiri...

Calatoria nu trebuie sa fie stresanta pentru pisica. Pentru a diminua teama pe care aceasta o poate avea fata de calatoria cu masina, cu trenul sau cu avionul, singura solutie este aceea de a o obisnui cu acestea.

O pisica bine educata va fi un partener de calatorie ideal, desi va trebui sa suporte cu stoicism transportorul.

Oricum, indiferent de destinatie sau de mijlocul de transport ales, bagajul dumneavoastra trebuie sa contina si lucrurile pisoiului (bolul de hrana, peria, jucariile, trusa de prim ajutor si certificatul de sanatate).



Cu aproximativ 10 ore inainte de plecare, oferiti-i o gustare. Este de preferat ca pisica sa nu aiba stomacelul plin pe drum, dar acest lucru este valabil numai in cazul in care puteti ajunge la destinatie intr-un timp rezonabil, adica in mai putin de 12 ore. Puteti sa-i administrati chiar si un antivomitiv sau un calmant, dar numai dupa ce v-ati consultat cu medicul veterinar.

La fel de important este sa tineti cont si de temperatura din masina. Daca este prea cald, deschideti geamul.

Pe patru roti...

Daca pisoiul dumneavoastra nu este obisnuit cu masina, este de preferat sa faceti cateva incercari inainte de plecare.
In general, pisicile sunt cuminti in masina, atunci cand sunt cu stapanii lor si pentru ca acest loc inchis le fac sa se simta in siguranta.

Daca intr-adevar pisoiul dumneavoastra nu suporta masina, administrarea unui sedativ inainte de plecare este binevenita... Cereti-i insa parerea medicul veterinar in acest caz.

Ca o masura de securitate, pisica trebuie sa fie instalata pe bancheta din spate, in transportorul special cumparat in acest scop. Exista numeroase modele, dar nu ezitati sa investiti banii intr-unul din plastic, pentru ca este solid si ii ofera pisicii un spatiu confortabil si sigur.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod