Pisica, noul membru al familiei tale

Important este sa nu "sari" peste si sa nu ignori aceste necesitati de baza ale pisicii. Pregateste-te pentru facturi si mai mari, o data ce mata inainteaza in varsta. De asemenea, mai mult ca sigur ca iti vei dori sa cumperi diferite produse pentru ingrijirea pisicii si pentru confortul sau zilnic, cum ar fi jucarii, gustari preferate si chiar elemente specifice de mobilier. Daca iti imaginezi ca acestea sunt ieftine, te inseli... Insa investitia merita din plin si te vei simti rasplatita de privirea galesa si fericita a micutei tale prietene...

O legatura puternica

Invata sa iti cunosti pisica. Petrece mult timp in compania ei. Invata care este semnificatia fiecarui mieunat al sau. Observa si intelege ce anume vrea sa spuna prin limbajul non-verbal - felinele sunt extrem de expresive din acest punct de vedere si acesta este modul principal prin care comunica.
O mata se foloseste de coada, urechi, privire sau miscari ale corpului pentru a-si exprima dorintele.

Joaca-te cu pisica

Probabil ca nici o alta activitate nu va avea un efect mai profund asupra relatiei dintre o pisica si stapanul sau decat joaca. Aceasta il ajuta pe animalul tau de companie sa se apropie din nou de vanatoarea care ii este atat de caracteristica... Vei ajunge sa inveti care sunt obiceiurile de vanatoare ale pisicii tale, ii vei anticipa intentiile si vei pune la punct "strategii" in timp real.

Pentru ca "ajuti" jucaria sa se comporte ca prada si pentru ca raspunzi la toate miscarile si semnalele micii feline, practic vanati impreuna. Tocmai din acest motiv, apreciaza cinstea care ti s-a facut, respectiv aceea de a fi "unsa" drept pisica... onorifica!

Adapteaza-te la comportamentul natural al pisicii

Transforma-ti locuinta intr-una adecvata traiului unei mate veritabile si cat se poate de respectabile.
Pisicile au nevoie sa zgarie, sa isi ascuta si sa isi toceasca ghearele, asa ca le poti cumpara o jucarie-sisal sau un copacel artificial - le place la nebunie sa se catare, sa sara pe crengi, sa zgarie scoarta copacului, sa se joace sau pur si simplu sa doarma "la inaltime".

Ajuta-ti pisicuta atunci cand are probleme

Daca felina inceteaza brusc sa mai foloseasca litiera, acest lucru se poate intampla din mai multe motive - fie este vorba despre o afectiune medicala, fie este ceva care nu ii place in legatura cu litiera, fie din cauza stresului. Cerceteaza toate cele trei cauze posibile ale acestui comportament in ordinea mentionata mai sus. Pisica ta isi doreste la fel de mult ca si tine ca lucrurile sa revina la normal...

Daca animalul tau de companie te zgarie sau te musca, poate fi vorba despre agresiune prost directionata sau pur si simplu micuta felina nu stie sau nu a inteles pana acum ca mana ta nu este o jucarie.
Trateaza fiecare dintre aceste probleme cu empatie, maxima intelegere si atentie.

Lauda-ti pisica

Matei ii place sunetul vocii tale - pentru ea, vocea ta este linistitoare. In fiecare zi, spune-i ca este o pisicuta extraordinara. La randul sau, va crede despre tine ca esti nemaipomenita, iar voi doua veti avea o relatie excelenta, pe viata!

Peste 20 de ani...

Cu ingrijire foarte buna si putin noroc, pisica ta poate trai 20 de ani. Daca acum ai in jur de 30 de ani si adopti o mica felina domestica, noua ta prietena iti va fi alaturi si cand copiii tai vor termina facultatea. Daca in prezent ai 50 de ani, pisica ta, cea care acum are nemasurata energie, se va impletici printre picioarele tale si cand vei implini varsta de 70 de ani si te vei bucura de o linistita si bine meritata pensionare.

Va fi o pisica batrana si probabil nu va mai putea sa sara pe canapea sau in locurile sale preferate, asa cum facea in tinerete...
Uneori poate ca nu va mai ajunge sau nu va mai apuca sa foloseasca litiera. Dar amandoua va veti suporta scaparile ocazionale. O vei ajuta sa ti se aseze in poala si te vei bucura sa o auzi torcand ca un motoras, la fel de tare ca intotdeauna. O prietena veche. Si un membru respectat si valoros al familiei.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Doraq pe 4 Ian 2009, 00:51
    raspuns

    Lidia : sper din tot sufletul sa se intoarca la tine . spera !

    0
    0

  • Lidia pe 19 Apr 2008, 09:25
    intrebare

    Pisica mea a plecat de acasa de doua saptamani. Credeti ca mai exista sansa sa se intoarca? Nu a lipsit de acasa niciodata atat de mult!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod