La plimbare cu cainele - 11 reguli de comportament

Atunci cand iesim la plimbare cu cainele nostru, indiferent de destinatie - pe strazile orasului, in parc sau la iarba verde - este necesar ca acesta sa respect...
Atunci cand iesim la plimbare cu cainele nostru, indiferent de destinatie - pe strazile orasului, in parc sau la iarba verde - este necesar ca acesta sa respecte regulile de disciplina insusite, pentru a nu avea probleme cu celelalte animale si oameni pe care ii intalnim.

Asadar, sa vedem cum trebuie sa se comporte, in diverse situatii, prietenul nostru patruped.
1. De regula, in locurile aglomerate vom tine animalul in lesa, pentru a-l avea intotdeauna sub control. Deci acesta va trebui sa stie sa mearga in lesa, langa picior, fara sa ne traga.
Daca este cazul, i se va pune si botnita.
2. Cainele nu are voie sa sara la oameni sau la animalele pe care le intalneste pe parcursul plimbarii, atat timp cat nu este agresat.
3. Cainele nu are voie sa fuga dupa biciclete, dupa motociclete, dupa masini sau dupa persoane care alearga. Se stie ca unii caini au acest prost obicei din cauza instinctului de vanatoare.
4. Atunci cand eliberam cainele din lesa, pentru a se relaxa, este obligatoriu sa vina cat mai repede la apel pe distanta cea mai scurta.
5.
La iarba verde, cainele nu are voie sa treaca peste paturile altor persoane sau sa le manance mancarea.
6. Oriunde ar fi cainele nostru, el nu are voie sa se atinga de hrana oferita de o persoana straina sau de cea gasita pe jos.
7. In general, cainii de talie mica sunt mult mai rasfatati de catre stapani si nu de putine ori se intampla ca ei sa fie foarte agresivi, recalcitranti fata de persoane straine sau alti caini, chiar de talie mare si pasnici, pe care ii intalnesc la plimbare. De vina sunt proprietarii care au tolerat de la inceput acest lucru.
Pur si simplu ei nu intervin de loc, chiar amuzandu-se de "barbatia" patrupedului lor. Astfel, cainii ajung sa maraie si sa-si muste chiar stapanul si pe membrii familiei!
8. Cainele ar trebui sa aiba dresajul de companie insusit, altfel ne va crea probleme oriunde vom iesi cu el.
9. Pe timpul plimbarii, cainele nu va avea voie sa roada lesa sau sa traga cu dintii de ea, caci se poate intampla - atunci cand este lasat legat singur - sa roada lesa si sa se piarda de noi.
10. Cainelui nu ii este permis sa sara cu labele pe noi sau pe alte persoane straine chiar daca o face din joaca.
11.
Atentie la persoanele in stare de ebrietate! De multe ori, mirosul, mersul si strigatele lor enerveaza cainele. Acestea isi pierd simtul realitatii si instinctul de conservare, prin urmare vor nesocoti toate sfaturile noastre. Unele sunt chiar agresive fata de caini. Evitati-le pe cat posibil !
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Felicia Stoian pe 27 Ian 2015, 22:27
    Oprescu-cainarul

    Il stiu pe Dinu Oprescu de pe vremea cand colabora la TEN prin anii 95-96. Sunt uimita sa aud asa lucruri despre el, dar nu ma mira. Ar fi posibil deoarece era cam sarit de pe fix. Ma intreb cine naiba l-ar plati pentru sex? E libidinos. As vrea sa-l mai intalnesc totusi sa vad ce mai abereaza. Chiar ar fi interesant.

    1
    0

  • dan pe 11 Dec 2011, 16:33
    perostitutie

    dinu oprescu a [pacalit o gramada de juranlisti-este un escroc nu dresor-intrebati pe oricine din Timisoara-nu a lucrat niciodata nicaieri-mama lui il tine-ea a fost prof univ la chimie-se prostitueaza de la 19 ani-ofera sex pe bani

    0
    0

  • eu pe 7 Iul 2011, 00:28
    sunteti niste prosti

    sunteti niste prosti cu comentarile voastre , habar nu aveti cred ca ce inseamna sa ai un caine. am avut caini toata viata si toate regulile sunt perfect adevarate . de exemplu cateaua mea obijnuita cu masina si adora chestia asta , la surduc a gasit o masina cu toate usile deschise si dupa ce a iesit din apa a sarit direct in ea si a facut ravagii , imagineazati cum sa simtit prorpietarul si cum m;am simtit eu , sa nu mai zic de faza cu paturile , nu imi convine nici cand cainele meu alearga pe patura de plaja sau sare peste , sa nu mai zicem de sarit pe oameni pe strada si la alti caini care nu sunt agresivi deloc , chiar daca vrea doar sa il provoace la joaca . in fine . Bafta voua , dar omul are perfecta dreptate si credeti-ma ii profesionist in ceea ce face

    0
    0

  • bogdan pe 15 Apr 2011, 23:12
    ??

    oriunde apare acest nume starneste conflicte-de ce oare? ce aveti toti cu persoana respectiva? doar el e cel mai bun si nevinovat;restul lumii e de vina,au ceva cu el-mai lasa-ne cu regulile tale -pastreazati-le

    0
    0

  • Porta pe 12 Mar 2011, 22:51
    vai vai

    sa nu uit sa nu ma duc cu patu' la iarba verde

    2
    1

  • Porta pe 12 Mar 2011, 22:47
    {cel mai handicapat articol pe care l-am vazut}

    sa mori tu ?!!!! sincer imi pare rau pentru tine

    3
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod