Havana Brown - pisica de ciocolata

Pisicile maro sunt cunoscute de secole. Ele sunt probabil originare din Asia de Sud-Est si fac parte din grupul mai numeros al Pisicilor din Siam. Au ajuns in Marea Britanie...

Pisicile maro sunt cunoscute de secole. Ele sunt probabil originare din Asia de Sud-Est si fac parte din grupul mai numeros al Pisicilor din Siam. Au ajuns in Marea Britanie in secolul al XIX-lea, o data cu importul Siamezei.

Aceste pisici au fost descrise ca "Siameze cu blana de culoare maro si cu ochi verzi-albastrui". Havana Brown este perfecta pentru persoanele care vor un prieten sociabil, afectuos si prietenos. O pisica dulce ca... ciocolata.

Documentele atesta ca pisicile de culoare maro erau cunoscute si expuse in Europa in jurul anului 1890. Unul dintre numele pe care le-au primit este acela de "Pisici elvetiene de munte".

Ele au disparut pana dupa perioada urmatoare Celui de-al doilea Razboi Mondial, facandu-si din nou aparitia in 1950.

In acea perioada, un grup de englezi a identificat "design-ul" genetic al pisicii maro. Stramosul rasei Havana Brown, asa cum o stim astazi, este Elmtower Bronze Idol, rezultatul unei imperecheri accidentale dintre o pisica neagra cu par scurt si o Siameza seal-point.

Descriere generala

Ce o face pe aceasta pisica sa fie unica? Primul lucru pe care il remarca un admirator este blana ei stralucitoare, de culoarea mahonului. O alta caracteristica unica este capul, mai mult lung decat lat.
S-ar putea sa fiti surprinsi, atunci cand vreti sa luati in brate o astfel de pisica, de faptul ca este mult mai grea decat pare.

Corpul sau are o marime medie, trebuie sa fie ferm si musculos, dand in acelasi timp atat o impresie de putere, cat si de eleganta si de gratie. Masculii tind sa fie mai mari, cantarind de obicei intre 3,5 si 4,5 kg, in timp ce femelele au o greutate cuprinsa intre 2,7 si 3,5 kg. La nastere, pisoii sunt complet de culoare maro.

Personalitate

In cazul in care cautati un animalut foarte apropiat de oameni si care sa aduca mai mult a caine decat a pisica, atunci Havana Brown este oferta ideala! Exemplarele din aceasta rasa sunt foarte inteligente, stiu cand sunt certate, raspund cand sunt chemate si pot fi usor dresate sa mearga in lesa.

In mod sigur, daca ceea ce va doriti este o pisica maronie cu nas proeminent, atunci Havana Brown e perfecta pentru dumneavoastra! Aceste pisici se pot adapta calatoriilor pe care le faceti cu masina, cu avionul sau cu orice alt mijloc de transport, fiind un bun partener de "trafic".
Unele torc atat de zgomotos, incat par sa vibreze!

Datorita tuturor acestor calitati, Havana Brown este un animal de companie ideal, indiferent daca vreti sa va prezentati cu ea in expozitii sau pur si simplu sa o pastrati numai pentru dumneavoastra, drept prieten devotat. Nu e deloc neobisnuit ca o astfel de pisica sa va atinga cu labuta pentru a va atrage atentia sau sa o rupa la fuga, dupa care sa se aseze drept la picioarele dumneavoastra, cerand cu insistenta sa o scarpinati pe burtica.

Datorita flexibilitatii de care dau dovada aceste pisici, ele se vor adapta programului dumneavoastra zilnic, dar nu este indicat sa le lasati singure perioade mai lungi de timp.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod