Golden Retriever

Bun sportiv, niciodata nu ezita sa plonjeze in apa pentru a aporta obiectul aruncat. Are mirosul foarte bine dezvoltat si atunci cand prada cade intr-un tufis, el nu se da batut pana nu o descopera. Cu toate acestea, Goldenul isi poate manifesta talentul si in alte domenii de activitate.

El poate fi utilizat cu succes in actiuni de salvare, ca insotitor al persoanelor cu handicap si la depistarea drogurilor sau substantelor explozive. In ceea ce priveste participarea Golden Retriever-ului la sporturile canine, este ceva obisnuit ca podiumul de Obedience sa fie ocupat in intregime de aceasta rasa. De asemenea, Goldenul obtine rezultate bune la Agility si la Field Trial. Mai presus de toate, Golden Retriever-ul ramane un tovaras incantator, pretuit pentru docilitate, blandete, afectivitate.

Gratie caracterului adorabil, Golden Retriever-ul a cunoscut in ultimii ani un real succes.

Acest caine, fara urma de agresivitate, este supus, afectuos si deosebit de prietenos, avand un comportament amical chiar si fata de straini. Se acomodeaza cu usurinta la stilul de viata al stapanului, adora copiii, demonstrand multa rabdare cu ei.

Se simte foarte bine in compania acestora, fiind un partener minunat de joaca. Se intelege bine cu alti caini, cu pisicile sau cu alte animale din gospodarie. Mereu pregatit sa faca feste oricui demonstreaza un cat de mic interes fata de el, punctul sau forte ramane totusi privirea languroasa care inspira multa tandrete.

Ochii sai cer putina atentie sau oarece mangaiere. in camin se integreaza rapid si respecta ierarhia din casa. Cu alte cuvinte - un caine de familie ideal.

Nu este, insa, indicat sa-l lasati singur acasa. Va astepta nelinistit intoarcerea dumneavoastra, suferind in tacere.

Golden Retriever-ul invata foarte repede. El va raspunde la comenzile stapanilor din placere, nu din constrangere. Nu trebuie sa apelati la metode dure de dresaj, acestea fiind chiar daunatoare. Totusi, este bine sa-i impuneti o anumita conduita, inca de la o varsta frageda. Deh, fara educatie nu se poate ! Procedand astfel, veti avea un companion placut si, mai ales, respectuos.

Cateva reguli de intretinere
Golden Retriever-ul se adapteaza la fel de bine in mediu urban sau rural, la casa sau la bloc. Prefera o viata activa, dar aceasta nu inseamna ca nu se poate obisnui si cu o existenta mai putin agitata.
Unul dintre sporturile sale preferate este inotul, activitate recomandata indiferent de varsta. Ca sa nu mai vorbim de vanatoare, el fiind un aportor innascut. De mic isi aduna jucariile, le aduce stapanului si nu se lasa pana ce acesta nu "raspunde la provocari". Goldenul are o muscatura atat de fina incat este in stare sa aporteze si un ou, fara sa-l sparga.

Dresajul poate fi inceput de la varsta de 6-7 luni. Cu acest prilej, cainelui i se vor evidentia calitatile de "vanator" si, totodata, el va invata sa fie ascultator. Acest caine suporta foarte bine diferentele de temperatura. ii place zapada, nefiind sensibil la frig. Vara, pe caldura, are nevoie de un loc umbros, racoros si multa apa proaspata.

Intretinerea blanii nu necesita o ingrijire deosebita.
Este suficient ca parul cainelui sa fie periat o data sau de doua ori pe saptamana, iar, in perioada de naparlire, zilnic, pentru a accelera caderea parului mort. Imbaierea se face ori de cate ori este nevoie. Se recomanda o baie la doua-trei luni, cu sampon special pentru caini. Labele pot fi spalate zilnic. In scopul prevenirii otitei, este importanta igiena urechilor.

 

Comentarii (3)


  • cosmina pe 11 Iul 2008, 12:29
    golden retriever

    sunt foarte frumosi

    1
    0

  • catalina pe 29 Nov 2009, 12:14
    Golden Retriever

    Buna-ziua! Ma numesc Catalina,am 13 ani si imi place acest catel la nebunie(si imi doresc unul),dar parintilor mei nu le plac animalele si as avea nevoie de un sfat.Ma puteti gasi pe adresa de email: cata_catu_catutza96@yahoo.com

    0
    0

  • catrinel pe 25 Iun 2013, 18:57
    Golden Retriever

    sunt exelenti acesti caini si dupa concediu imi iau caibe si cred ca beagle sau goldenul! (succes catalina!)

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod