De ce nu ar trebui să îți vopsești niciodată animalul de companie

Cu toate că suntem în anul 2018 și nu ar trebui să mai spunem acest lucru, unele persoane trebuie să știe că nu trebuie să îți vopsești niciodată animalul de companie.
În primul rând, de ce ai face acest lucru? În al doilea rând, vopseaua de păr pentru oameni are substanțe chimice, inclusiv înălbitor,  care nu ar trebui să fie nici măcar în apropierea animalului de companie.

Care este motivul pentru care nu ar trebui să îți vopsești niciodată animalul de companie?


Vopseaua obișnuită de păr pentru oameni conține adesea ingrediente cum ar fi peroxidul de hidrogen și înălbitorul, pentru a înlătura culoarea naturală a părului. Se știe că animalele își ling blana și pielea pentru a se spăla, așa că acestea pot ingera substanțele periculoase și le pot răspândi în corpul lor.


Vopseaua de păr destinată oamenilor nu ar trebui folosită pentru a încerca să exprimi altfel personalitatea animalelor tale de companie. Produsele chimice din vopseaua de păr sunt toxice și provoacă o gamă largă de leziuni externe pentru animalul tău de companie. Printre acestea se numără arsurile, și orbirea, iar din cauza faptului că primul instinct al animalului este de a-și linge blana și pielea, pot apărea otrăviri și arsuri interne.

Aceste probleme au fost evidențiate în mod dramatic de un câine care a fost vopsit violet cu o vopsea de păr pentru oameni, ajungând să sufere din cauza unor răni care pun în pericol viața, inclusiv arsuri chimice.
Ochii câinelui au fost inflamați, iar arsurile de pe pielea sa erau evidente. Personalul medical i-a dat medicamente și lichide pentru durere și a încercat să îi șteargă cât de mult a putut vopseaua de pe blană înainte de a-l bandaja. Ulterior, i-a tuns blana, pentru a vedea daunele reale. Arsurile cauzate de substanțele toxice chimice erau mai rele decât se așteptau medicii. După un tratament de trei luni cu medicamente, antibiotice, perfuzii, anestezii, bandaje și probabilitatea să nu își mai revină niciodată, câinele a început să se recupereze.


Dacă îți dorești cu adevărat să faci o schimbare de stil pentru animalul tău, îi poți face o nouă coafură, îi poți tăia unghiile și îi poți pune chiar o mică fundă sau o bandană. De ce ai vrea să schimbi culoarea blăniței?
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod