Cum scapi de alergia la pisici: 5 sfaturi utile

Te numeri printre persoanele care au alergie la pisici, însă nu ai vrea să renunți la companionul tău blănos? Pe cât de mult iubești tu pisicile, pe atât de tare le urăsc sinusurile tale.
Nici pielea ta nu pare a fi cea mai bună prietenă a acestor animale de companie. Însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunți la păstrarea pisicii. S-ar putea să nu scapi niciodată de alergia la pisici, însă poți ameliora simptomele provocate de aceasta. Cu puțină pregătire în avans, s-ar putea să eviți înroșirea ochilor, strănutatul și senzația de sufocare. Iată ce poți face pentru a scăpa de alergia la pisici!

5 sfaturi pentru a scăpa de alergia la pisici


1. Fă o vizită unui medic alergolog


Dacă vrei să fii sigură că reacțiile tale alergice în preajma unei pisici sunt cauzate de anumiți factori, fă o vizită unui alergolog. Acesta îți va face teste de sânge și piele, pentru a confirma alergiile pe care le ai la anumite animale.
Odată diagnosticată, medicul poate decide gravitatea afecțiunii și va stabili împreună cu tine tratamentul cel mai potrivit

2. Poartă cu tine antihistaminice


Dacă reacția ta la pisici este ușoară și nu induce astmul, s-ar putea să poți gestiona alergia la pisici prin medicație. Acesta este un tratament bun dacă nu trăiești cu o pisică în casă, dar te afli ocazional în preajma acestor animale. Ia medicamentele antihistaminice cu câteva ore înainte de întâlnirea cu o pisică.
În cazul în care aceste medicamente nu sunt suficient de puternice pentru tine sau dacă trăiești cu o pisică, s-ar putea ca această opțiune să nu fie cea mai bună.

3. Fă-ți vaccin pentru alergii


Dacă știi prea bine că nu ai putea renunța vreodată la pisica ta, un vaccin făcut săptămânal s-ar putea să fie soluția perfectă. Acest tip de vaccin te va expune la anumiți alergeni, pentru a-ți desensibiliza organismul în cazul alergenilor proveniți de la pisică. Un astfel de tratament poate dura și câțiva ani.
În cele din urmă, s-ar putea să scapi complet de alergie.

4. Nu îți lăsa pisica să doarmă în dormitor cu tine


Dacă doarme cu tine în pat, părul său va fi peste tot, declanșându-ți alergiile. Închide ușa dormitorului atunci când nu ești acasă.

5. Scapă de covoare


Covoarele cu fire mari pot ascunde mai ușor părul de pisică. În cazul în care nu vrei totuși să renunți la covor, este recomandat să alegi covoare cu fire mai scurte, pe care să le poți curăța și spăla foarte des.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod