Cum să-ți antrenezi câinele pentru a te însoți pe drumul spre altar

Dacă ai decis că vrei să ai câinele alături de tine în ziua nunții, în timp ce mergi spre altar, este momentul să începi să exersezi cu el pentru a-l ajuta să fie calm și să meargă încet, în ciuda mulțimii și a luminilor din jurul lui.
Potrivit experților, antrenarea câinelui pentru a putea să meargă lângă tine spre altar nu este atât de complicată cum poate părea la prima vedere. Cu puțină răbdare și multe recompense gustoase vei reuși să-l înveți tot ce este necesar.
„La fel ca și oamenii, și câinii au tendința să urineze când sunt stresați, așa că asigură-te că a făcut acest lucru înainte de a intra cu el în biserică, în ziua nunții”, recomandă dr. Steffi Trott, terapeut canin. De asemenea, ar fi bine să le atragi atenția invitaților să nu întindă mâinile spre câine pentru a-l mângâia în timp ce merge spre altar pentru că i-ar putea afecta puterea de concentrare. În plus, alege o rudă sau un prieten care să ia câinele și să-l ducă să se joace afară după ce te-a însoțit pentru a evita lătratul sau săriturile patrupedului în timpul ceremoniei religioase.

 
Cel mai important este să nu uiți să zâmbești

Niciun câine nu se va comporta perfect și nu ai de ce să te aștepți la așa ceva. Îl iubești tocmai datorită entuziasmului și bucuriei pe care ți-o transmite, așa că nu ai de ce să te superi dacă mai greșește pentru că este fericit să fie lângă tine.

 
Iată ce poți face pentru a-ți ajuta câinele să meargă calm spre altar:

 
1. Exersează cu el folosind o lesă

„În scopul de a-i arăta că nu este nimic care să-l sperie este bine să începi să exersezi cu patrupedul folosind o lesă lungă, care îl va stimula să meargă încet și relaxat”, recomandă dr. Russell Hartstein, terapeut canin.
Ai grijă să alegi o lesă în formă de „u” pentru a evita situația în care câinele te trage înainte. Tipul de lesă recomandat vă va permite să mergeți alături. Nu este nevoie să trimiți pe altcineva să exerseze cu el pentru că tocmai fortificarea legăturii dintre tine și câine reprezintă baza pentru comportamentul lui în ziua nunții tale.

 
2. Folosește recompense delicioase 

Cea mai utilă soluție pentru a învăța câinele un lucru nou este administrarea recompenselor în mod eficient. „Pune diferite recompense care îi plac din loc în loc, pe drumul spre altar, iar când lesa este foarte lejeră și se uită înapoi la tine zâmbește și laudă-l pentru ceea ce a făcut bine”, spune dr. Hartstein.

 
3. Începe exercițiile de acasă

Chiar dacă obiectivul final este să-ți determini câinele să meargă liniștit spre altar este mai bine să începi exercițiile într-un loc care îi este familiar pentru a nu-i da impresia că felul în care trebuie să se comporte este stresant. „Exersați câțiva pași în curtea casei tale.
Contează și să se învețe să meargă lângă tine, nu în față. La început poți face 4-5 pași în fiecare direcție, apoi poți avansa spre 10 pași. Puteți încerca să parcurgeți și toate camerele în ritmul lent, specific nunții, iar câinele nu va fi intimidat în ziua cea mare”
, spune dr. Hartstein.

 
4. Nu te grăbi

Succesul în acest caz se bazează pe răbdare și perseverență. Contează foarte mult să te adaptezi la ritmul câinelui și să nu-l forțezi să se obișnuiască unor circumstanțe noi mai repede decât este confortabil pentru el. „Fiecare câine este diferit și nu există o regulă generală pentru a stabili de cât timp are nevoie pentru a învăța să meargă spre altar cu tine. Vor conta vârsta câinelui, rasa, mărimea, starea de sănătate, nivelul de energie și tipul de personalitate”, spune dr.
Hartstein.

 
5. Fă o repetiție cu rochia de mireasă

Pentru a te asigura că patrupedul este pregătit pentru ziua nunții este indicat să creezi un mediu similar pentru a evita să se sperie sau să devină agitat. Chiar dacă nu vei avea cum să simulezi biserica plină de invitați, îți poți ajuta câinele prin exercițiile efectuate pe același tip de covor, pe iarbă sau pe nisip. În plus, de fiecare dată când îți ajustezi rochia de mireasă lasă câinele să stea în cameră și petrece câteva minute mergând pe hol cu el pentru a-i da ocazia să se obișnuiască și cu acest factor.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod