Chiar sunteti un bun stapan pentru cainele dumneavoastra?

Va asumati cu adevarat responsabilitatea de a creste caini? Chiar aveti calitatile si aptitudinile necesare pentru ingrijirea si antrenarea unui asemenea animal de companie?
Va asumati cu adevarat responsabilitatea de a creste caini? Chiar aveti calitatile si aptitudinile necesare pentru ingrijirea si antrenarea unui asemenea animal de companie? Iata un test menit sa va arate daca sunteti sau nu capabil sa cresteti un caine asa cum se cuvine.

Supunandu-va probelor urmatoare trebuie sa stiti ca nu aveti voie sa folositi vreun fel de constrangere fizica asupra cainelui, este interzis sa tipati sau sa va adresati urat animalului. Nu va este permis nici sa va echipati cu haine rezistente, impermeabile sau testate antisoc. Eventualele rani pe care le veti suferi pe parcursul testului vor primi doar un tratament sumar si medicatie minima. Testul se va derula pe parcursul unei perioade lungi de timp si in zone cu un relief cat mai variat (dealuri, lunci, mlastini etc.) Pe toata durata testului, expresia chipului dumneavoastra trebuie sa ramana senina, linistita si zambitoare.

Daca veti reusi sa treceti cu bine de toate etapele testului, atunci puteti fi siguri ca sunteti un excelent stapan pentru cainele (cainii) dumneavoastra.


- Mai intai, persoana supusa testului trebuie sa fie capabila ca, in cel mult 2 minute, sa convinga un caine nedresat sa ia pozitia de sezi. Singurul accesoriu care poate fi utilizat este lesa.
- Virtualul posesor de caini va trebui sa se aseze in fata unui mascul Golden Retriever in varsta de 14 luni, in timp ce handlerul arunca o minge in directie opusa cainelui.
- Trebuie hraniti 6 catelusi Rottweiler, cu varsta cuprinsa intre 4 si 6 luni. Mancarea nu va fi impartita in mai multe boluri - este interzis sa fie imprastiata pe jos - iar catelusii nu vor fi sub nici o forma imobilizati sau obligati sa stea in pozitie de sezi.
- Este absolut necesar ca potentialul proprietar de caini sa fie in stare sa controleze situatia, atunci cand suna soneria, intr-o casa in care locuiesc 4 Shelties sau 6 Pomeranieni. Persoana supusa testului beneficiaza de numai 2 minute pentru a restabili linistea, iar cainii nu trebuie sa fi fost dresati in prealabil pentru a ignora sunetele.
- O alta "proba de foc" este incercarea de a opri 10 catei adulti Jack Russell, care insista sa plece in urmarirea unei pisici.
Va trebui sa tineti cu o singura mana lesele celor 10 exemplare canine, fara sa va miscati nici macar cu un singur pas de pe locul stabilit. Nu este permisa nici aplicarea vreunei corectii cainilor, dar aveti voie sa incercati sa le distrageti atentia.
- Trebuie, de asemenea, sa fiti in stare sa plimbati doi Great Dane pe gheata. Nu aveti voie sa va deplasati mai mult de 100 de pasi.
- Potentialul posesor de caini trebuie sa manifeste multa placere jucandu-se cu un Newfoundlander, dupa ce acesta s-a zbenguit intr-o baltoaca. Nu este permis ca in vreun moment persoana supusa testului sa manifeste dezgust.
- Lasati singuri acasa timp de mai multe ore, 3 Husky Siberieni nelegati. Vi se permite sa plangeti atunci cand veti reveni in locuinta.
- Potentialul posesor de caini trebui sa fie capabil sa toaleteze in intregime un mascul adult Collie Rough, in nu mai mult de 25 de minute: urechile, dintii, toata roba si ghearele. Cainele va fi in prealabil bine spalat, pentru a acorda mai multe sanse de castig persoanei supuse testului.
- Potentialul posesor de caini trebuie sa fie in stare sa imbrace un Basenji intr-o hainuta de iarna in mai putin de 5 minute.
Cainele nu trebuie sa mai fi purtat vreodata in viata sa o asemenea imbracaminte.
- Potentialul posesor de caini trebuie sa poata antrena o Vijla care nu a stat inchisa timp de 2 zile intr-o cusca. Pesoana supusa testului nu are voie sa forteze cainele sau sa-l traga dupa sine.
- Potentialul posesor de caini trebuie sa poata dormi in aceeasi camera cu un Bulldog. Daca, insa, omul nu se poate odihni toata noaptea, va trece cu bine de aceasta etapa a testului daca va parea fericit si plin de viata in dimineata imediat urmatoare.
- Potentialul posesor de caini trebuie sa fie in stare sa treaca printr-un grup de 10 catelusi micuti, fara a calca pe vreunul.
- Potentialul posesor de caine nu va face stop cardiac atunci cand va auzi cati bani trebuie sa plateasca mediculului veterinar pentru castrarea unui Mastiff.
- Un bun stapan de caini va fi bucuros si plin de viata tot timpul, ii va placea sa-si petreaca ore in sir instruind si ingrijind cainele. Aceasta persoana cunoaste bine faptul ca fiecare caine are caracterul sau, precum si dorinte si necesitati specifice.
- Un bun stapan de caini trebuie sa se autoeduce in functie de rasa canina pe care o creste, pentru a asigura companionilor sai patrupezi tot confortul si atentia posibila.
- Un bun proprietar de caini trebuie sa se comporte intr-o maniera responsabila si sa respecte libertatea comunitatii canine cu care convietuieste.
- Un excelent stapan de caini trebuie sa fie inzestrat cu calm, rabdare, sa aiba umor si sa-si aminteasca faptul ca pentru fiecare gand rautacios sau razbunator fata de cainele sau, trebuie sa "plateasca" cu mii de ganduri si intentii bune.
- Stapanul de caini ideal trebuie sa incerce sa fie exact asa cum isi doresc cainii lui.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod