Albastra de Rusia - pisica "arhanghel"

Creaturi nascute parca din invaluiri de ceata, pline de mister, de o frumusete frapanta, cu blana fumuriu-argintie contrastand izbitor cuverdele de smarald al ochilor...
Creaturi nascute parca din invaluiri de ceata, pline de mister, de o frumusete frapanta, cu blana fumuriu-argintie contrastand izbitor cu verdele de smarald al ochilor, Albastrele de Rusia au devenit cunoscute in intreaga lume sub diferite denumiri: pisicile de Malta, Arhanghelii albastri, Strainele albastre, Spaniolele albastre, pisicile rusesti cu blana scurta...

Asa cum sugereaza chiar numele rasei, tara de origine este considerata a fi Rusia, cu toate ca multi iubitori de pisici neaga aceasta ipoteza. La un moment dat, a fost lansata teoria conform careia Albastra de Rusia ar fi originara mai curand din bazinul mediteraneean, la fel ca Chartreux, ceea ce i-a atras denumirile "pisica de Malta" si "Spaniola albastra".

Din punct de vedere stiintific, Albastra de Rusia este o rasa felina naturala, rezultata in mod spontan, iar nu hibrida (obtinuta prin incrucisari selective dintre alte pisici) cum este cazul celor mai multe rase recent aparute. Istoria rasei este atat de veche incat isi pierde radacinile in negura timpului, fiind foarte ambigua, plina de controverse si, cu toate ca iubitorii de pisici au incercat sa dezlege misterul aparitiei acestor feline, se pare ca tot ce au reusit sa descopere a fost un numar mare de povesti, mituri si superstitii.

Una dintre vechile legende rusesti povesteste ca la nasterea unei printese, la marginea patului ei au venit sapte zane pentru a-i darui fiecare in parte cate un cadou. Prima a daruit-o pe micuta printesa cu un spirit neinfricat, a doua i-a dat o inima loiala, a treia zana i-a predestinat ca va fi toata viata ei supla si frumoasa, a patra i-a ursit ca fiecare miscare a ei va fi plina de gratie si vraja, a cincea a spus ca va purta numai argint, matase si catifea, a sasea zana i-a facut cadou doua smaralde mari, stralucitoare, deosebit de frumoase, iar a saptea i-a ursit printesei ca va gasi prieteni peste tot in lumea larga. S-a intamplat, insa, din pacate pentru micuta printesa, ca zanele sa fie foarte tinere si lipsite de experienta si in loc sa lase darurile langa copila, le-au pus in cosuletul de langa patul ei, unde statea ghemuita o pisicuta - ea fiind in final beneficiarul acestora.
Iata deci explicatia folclorului rus pentru deosebita frumusete si caracterul exceptional al Albastrelor de Rusia!

Tot folclorul rus reprezinta sursa de unde aflam ca Albastrele de Rusia - favoritele Tarilor rusi si ale Tarinelor - au fost daruite demnitarilor din intreaga Europa. Alte credinte populare sustin ca rasa s-a extins in trecut spre vest, in Scandinavia, unde a cucerit inimile vikingilor. O alta teorie vehiculata - cea care, de altfel, are cei mai multi adepti - este aceea conform careia Albastrele de Rusia ar fi originare din Arhangelsk, oras-port la Marea Alba, situat la distanta de aproximativ 247 de km de cercul arctic. Este foarte probabil ca pisicile sa fi ajuns in Europa in preajma anilor 1860, aduse de navele rusesti sau englezesti plecate din Arhangelsk, motiv pentru care ele au si fost supranumite pisicile "arhanghel". Exista insa si persoane care sustin ca a crede despre Albastrele de Rusia ca ar fi fost animalele de companie preferate ale }arilor Rusiei sau ale reginelor Angliei, Elisabeta I si Victoria, este o exagerare.

Ingeborg Urcia, un mare iubitor de pisici, a scris o istorie bine documentata a rasei Albastra de Rusia, lucrare in care autorul sustine ca nu exista absolut nici o dovada care sa ne determine sa credem ca aceste feline ar fi fost vreodata favoritele }arilor sau ale celor doua regine mentionate anterior. "Exista chiar si in prezent cateva dispute in privinta originii rusesti a Albastrelor de Rusia, deoarece argumentele pledeaza pentru ipoteza conform careia pisicile ar fi originare din regiuni situate mult mai la nord." (Ingeborg Urcia)

Alti scriitori - precum Frances Simpson, autor al cartii "Pisicile si totul despre ele", publicata in 1903 - au ridicat intrebari aditionale despre "ingerii albastri" din Arhangelsk. Simpson scria urmatoarele: "cele mai importante autoritati in domeniu par sa fie de acord asupra faptului ca Albastra de Rusia nu este o rasa distincta, motiv pentru care au si incadrat-o, cand vine vorba de expozitiile noastre, printre varietatile feline britanice cu blana scurta". (Rasa a primit aceasta incadrare pana in 1912, an dupa care a fost transferata in cadrul clasei pisicilor albastre de tip extraneu.)

Dorothy Champion, cea care a scris "Cartea pisicii pentru toti" (1909), observa: "In Anglia, Albastrele cu blana scurta - tinute de obicei numai in scopul de a fi prezentate la expozitii, nefiind nici pe departe atatea exemplare incat sa ajunga animale de companie - sunt numite Malteze".
Albastrele de Rusia au fost expuse pentru prima data la Crystal Palace, in Londra, in anul 1871, fiind denumite pisicile rusesti cu blana scurta, Arhanghelii albastri si Strainele albastre si au participat in aceeasi clasa cu Chartreux, British Shorthair si Korat. In anul 1912, grupul pisicilor albastre a fost scindat in doua categorii: exemplare de talie mare (de tipul British Shorthair) si exemplare de talie mica (cum este Albastra de Rusia).

Albastra de Rusia este o pisica deosebit de eleganta, de tip extraneu, cu exceptia formei capului, care prezinta nu mai putin de sapte regiuni perfect plane. Colturile gurii usor ridicate confera fetei o expresie dulce, zambitoare, ceea ce reprezinta o caracteristica a rasei. Pisica surade angelic si misterios si nimeni nu cunoaste motivul... - spun crescatorii. Urechile mari, largi la baza, sunt indreptate spre inainte.

Caracteristica remarcabila a rasei consta insa in blana dubla, scurta, matasoasa si plusata. Avand intotdeauna culoarea albastru-gri, cu varfurile argintii - pornind de la nuante deschise, pana la foarte inchise, spre negru - blana reflecta lumina astfel incat pisica pare invaluita de o aura argintie. Luciul si reflexele blanii sunt admirabile atunci cand felina se afla sub razele de lumina naturala. La atingere, blana trebuie sa fie asemanatoare cu catifeaua si atat de deasa incat sa acopere mana. Caracteristicile blanii si aspectul plusat creeaza impresia, la prima vedere, ca pisica ar avea o greutate mai mare decat in realitate. Corpul are oase fine, muschi bine dezvoltati si o gratie deosebita.

Puii se nasc avand marcaje tigrate difuze, denumite "insemnele fantomei" (ghost marks), care tind sa dispara odata cu cresterea si dezvoltarea acestora. La maturitate, pisicile Albastre de Rusia vor avea ochii de un verde intens, variind intre culoarea jadului si cea a smaraldelor, contrastand puternic cu cea a blanii. La nastere puii au insa ochii albastri, apoi vor deveni galbeni, dupa care, in jurul a 4 saptamani de la nastere, va aparea un contur verde in jurul irisului. Dupa cel mult 8 saptamani, ochii vor fi complet verzi, insa profunzimea culorii se va accentua numai odata cu varsta.


Personalitate si temperament
Albastra de Rusia are un temperament linistit, calm, este tandra si afectuoasa atat cu stapanul ei cat si cu alte pisici. Este activa si jucausa, dar nu suporta zgomotele puternice si agitatia. Nu se intelege prea bine cu copiii lipsiti de maniere sau de varsta foarte mica. Despre ea se poate spune cu certitudine ca nu este niciodata insistenta, desi are obiceiul sa-si urmeze stapanul - se aseamana unei umbre, este tacuta, silentioasa si foarte discreta. De regula se adapteaza greu convietuirii cu alte animale.

Afectiunea unei asemenea pisici se indreapta numai catre o singura persoana si devine atat de atasata de aceasta incat ajunge sa o considere centrul universului ei.

Albastra de Rusia suporta bine atat frigul cat si caldura, dar nu-i place sa stea in aer liber, preferand mai curand locul de langa calorifer. De asemenea, este o pisica foarte curata, isi ingrijeste blana cu multa atentie, de aceea nici nu necesita o spalare sau periere frecventa. Adora sa se joace cu obiecte mici, pe care le plimba prin toata casa, dar, spre deosebire de celelalte pisici jucause din alte rase, Albastra de Rusia distruge foarte rar lucrurile. Avand un grad ridicat de inteligenta, aceasta pisica isi poate invata rapid stapanul sa ii arunce jucarii, pe care apoi ea i le va returna cu multa generozitate, doar pentru ca el sa i le arunce din nou.

Este foarte agila, zvelta, iar atunci cand merge, cu gratia unei balerine, pare mai curand ca pluteste, Albastra de Rusia este o pisica foarte sensibila si se simte extrem de ranita daca cel care se bucura de afectiunea ei o trateaza, in anumite momente, cu indiferenta. Totusi, Albastra de Rusia pare sa aiba uneori capacitatea de a intelege limbajul uman - ea pricepe foarte bine cand i se spune "acum nu este momentul", retragandu-se imediat cuminte si asteptand un moment mai prielnic pentru indeplinirea dorintelor ei. Pe de alta parte, aceasta pisica are nevoie, printre altele, de un stapan intelegator, linistit, care sa i se adreseze pe un ton relaxat si cald.

Avand in vedere temperamentul usor rezervat, uneori chiar timid, se poate intampla ca Albastra de Rusia sa devina nervoasa si precauta in prezenta strainilor.
In plus, trebuie spus ca, in esenta, aceste pisici sunt afectuoase, tandre si linistite, dar in cazul exemplarelor nesocializate corect sau stresate, comportamentul devine temator si capricios.
Albastra de Rusia nu are nevoie de spatii mari de locuit, un apartament ii poate satisface pe deplin necesitatile. Nu o deranjeaza deloc sa ramana mult timp singura, pentru ca va fi ocupata toata ziua sa pandesca revenirea prietenul ei uman. Miauna rar, iar vocea ei este calda, melodioasa si foarte placuta la auz.

Despre ea crescatorii spun ca este o prezenta discreta, relaxanta, care nu deranjeaza niciodata pe nimeni. Poate fi plimbata oriunde cu mare usurinta si cu orice fel de mijloc de transport, cu conditia sa i se asigure confortul de rigoare sau un transportor special.
In privinta reproducerii, femelele sunt relativ precoce, putand avea primii pui in jurul varstei de 6-9 luni. Gestatia dureaza in medie 2 luni, iar numarul de pui adusi pe lume variaza intre 3 si 4 exemplare.
Pisicile Albastre de Rusia sunt mame foarte grijulii si atente, acceptand uneori sa ingrijeasca chiar si puii altor feline.

Sanatate
In general, Albastrele de Rusia sunt pisici sanatoase si pline de vitalitate. Daca au parte de o dieta adecvata, exercitii, ingrijire din partea medicul veterinar si de multa afectiune, ele se vor bucura de o existenta lunga si linistita - speranta de viata atingand 15 ani. Nu se cunosc nici un fel de probleme genetice asociate rasei. Albastrele de Rusia nu sunt predispuse vreunui tip de imbolnavire. Cu toate acestea, trebuie mentionat faptul ca ele sunt deosebit de mancacioase si, prin urmare, manifesta tendinte serioase de ingrasare. Este deci indicat sa verificati atent cantitatea de hrana zilnica pe care acestea o consuma.
 

Comentariile 1-50 din 60

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Tanase Luminita pe 15 Feb 2016, 11:42
    cumpar pui albastru de rusia

    d oresc sa cumpar un pui albastru de rusia la un pret acceptabil sunt dinBacau

    0
    0

  • Lamiita pe 22 Iun 2015, 08:23
    Albastru de Rusia de vanzare, motanei si pisicute

    Pisici de vanzare din rasa Albastru de Rusia calitativi, motanei si pisicute, in varsta de 2 luni. Fiecare pui de pisica se livreaza cu consult medical efectuat de catre medicul veterinar si beneficiaza de urmatoarele facilitati: CARNET DE SANATATE cu vaccinurile efectuate la zi DEPARAZITARE INTERNA SI EXTERNA conform varstei MICROCIP conform standardelor U.E. – ISO 11784/11785 . Acesta ofera o identificare sigura pe toata durata vietii pisicii, beneficiind de un cod unic care nu poate fi modificat. Este foarte usor de citit folosind un cititor ISO PASAPORT EUROPEAN (U.E.) (Daca e cazul) GARANTIE MEDICAL-VETERINARA care acopera afectiuni cu etiologie virala TRANSPORT GRATUIT in judetul Cluj TRANSPORT CONTRA COST in maxim 48 de ore pentru diverse ocazii urgente ( zile de nastere, cadouri, etc ) POZE REALE cu puii de pisica disponibili in acest moment se pot trimite pe e-mailul clientului, 0728084792 sau pe adresa de email, aliodor@me.com

    2
    0

  • buta andreea pe 28 Feb 2015, 00:50
    as dori din tot sufletul sa adopt

    buna as dori sa adopt un pisoi albastru de rusia...am avut un motan care neo murit de batranete si chiar neam dori sa adoptam unul...va rog sa ma sunati la nr 0723994747...va multumesc din suflet..

    0
    0

  • Cristina Ciuca pe 21 Aug 2014, 16:48
    Dorim sa adoptam o pisica albastru de rusia

    Am dorii eu si familia mea sa adoptam o pisicuta (albastru de rusia). Locuim la curte mai am o pisicuta tot albastru de rusia care are 13 ani si nu-I mai arde de joaca. Va rugam sa ne contactati in cazul in care va hotarati sa dati spre adoptie o pisicuta. Cristina si Mihai Va multumim 0745/882821

    0
    0

  • Anca pe 11 Aug 2014, 11:26
    Albastru de rusia - spre adoptie

    Femela - albastru de rusia - 4 ani, cauta o familie iubitoare. Are carnet de sanatate la zi. Nu e invatata cu copii mici si alte animale de companie. Invatata in apartament.Face la litiera si e foarte ascultatoare.

    2
    0

  • puchea pe 15 Mar 2014, 12:55
    adopt pisicuta

    As dori sa adopt si eu o pisicuta-6-8 saptamani. Va rog sa ma contactati. As dori sa adopt o pisicuta cu ochi albastri.Va rog sa ma contactati daca ma puteti ajuta. Multumesc

    2
    0

  • florin pe 6 Aug 2013, 08:39
    adopt albastru de rusia

    Buna ziua imi doresc din tot sufletul sa adopt un pui albastru de rusia daca ma puteti ajuta astept raspuns

    2
    1

  • Irbis pe 2 Aug 2013, 11:02
    Albastru de Rusia

    Am o pisica de 8 ani pe care toti veterinarii mi-au recunoscut-o ca fiind Albastru de Rusia. Problema este ca a fost luata de pe strada si asa am ajuns la concluzia ca aceasta rasa apare spontan in natura, fratii ei avand alta culoare, iar exemplarele acestea superbe au un aspect tigrat la nastere si isi schimba apoi culoarea. Cei care se nasc de culoare mata, dar ceva mai deschisa, au alt comportament si sunt diferite. Daca va doriti un exemplar superb, nu mai stati sa asteptati pedigree, pentru ca acela este incrucisat cu siameza (pentru ca si-au pierdut in timp culoarea verde a ochilor si a fost necesara imperecherea), si are un temperament mai energic. Va recomand sa luati un exemplar de pe strada fara pedigree. Sunt convins ca aceste fiinte sunt de mare valoare chiar si fara pedigree, mai ales in medii linistite (in special pentru persoane adulte singure, fara alte animale de casa).

    0
    1

  • Elena pe 23 Aug 2012, 19:00
    pui Albastra de Rusia

    Vand puiut Albastra de Rusia, femela, doua luni. Email: ladylid39@yahoo.com.

    1
    2

  • gabriela pe 23 Iul 2012, 22:14
    despre pisica pe care o am

    am si eu o scumpete de pisica tot albastru de rusia si are 3 luni.Dar nu stiu de ce nu se poarta ca o pisica normala cum s-a caracterizat in aceasta postare.se urca peste tot face o mare galagie alergand peste tot si se baga in chiuveta de la bucatarie ,nu te lasa sa dormi noaptea lingadu-te pe toata fata. mi-se poate spune ce as putea face casa o ajut sa scape de agitatia asta ??

    1
    1

  • onea ciprian pe 11 Iun 2012, 12:14
    pisici

    pentru doritori si iubitori de animale,in cuuza pisici,as dori sa dau spre adoptie 6 pui de pisica, intre care si Albastru de Rusia.Rog si pretind seriozitate. Contact: Onea Ciprian 0727196474

    3
    0

  • Dromeda pe 30 Ian 2012, 21:02
    Murca din Galati

    Buna seara tuturor!! Ma numar si eu printre cei care au in caminul lor o pisica rasa albastru de rusia. O cheama Murca si are 2 ani si cateva luni (nu stiu exact cate luni avea cand am luat-o de pe strada). Intradevar, acesta rasa e foarte inteligenta, sa va dau cateva exemple: raspunde la nume (foarte rar in cazul pisicilor), are o memorie buna, e foarte dragastoasa si iubitoare, daca esti suparat/a incearca sa te consoleze, alintandu-te, este foarte atasata de stapan, sunt receptive in ceea ce priveste educatia (mai greu e cu ascutitul unghiilor de canapele), si-a format un program pe care si-l respecta zi de zi, imi da desteptarea in fiecare dimineata (de cand o am pe murca, nu intarzii niciodata la serviciu) etc. Murca mea e o pisica mai temperamentala si cu foarte multa personalitate. Daca a gresit si o certi, nu va pleca capul in veci!!! Ne certam la cutite si tot eu cedez, intotdeauna ea are ultimul cuvant!! Daca isi propune ceva face tot posibilul sa iasa pe a ei; sa va dau un exemplu: dimineata plec la serviciu si daca nu are suficienta mancare pentru intreaga zi, ca deh..isi stie norma, miauna de trezeste tot blocul, ma atentioneaza sa nu care cumva sa o las fara mancare suficienta. Daca ma pun si eu la principiu, si o las sa miaune fara sa o bag in seama, ghiciti ce face? Iese pe geam (daca e deschis), pentru ca stie ca trec pe sub el si miauna din tot sufletul de ti se rupe inima cand o auzi!!!! A-ti mai pomenit asa ceva? Imi place de pisica asta pentru ca nu te plictisesti cu ea niciodata, e plina de surprize. Stiti ce nu voi intelege niciodata? Intotdeauna este langa usa si imi ureaza bine ai venit cand ma intorc acasa. Mi-au povestit prietenii si sotul ca ma simte inainte de a deschide usa din scara blocului. Stie cu mult timp inainte ca voi veni acasa si ma asteapta cuminte dupa usa. Ce sa va mai zic de Murca mea, are 2 defecte: nu poate sa faca puisori pentru ca am operat-o de infectie pe uter si mananca numai wiskas!!! am incercat sa o fac sa manance si altceva dar degeaba, prefera sa faca greva foamei). Cam atat! V-am pupat pe toti! Voi reveni cu alte traznai de-ale Murcai!!

    5
    0

  • Krmen pe 17 Ian 2012, 21:26
    Caut albastra

    Avem doua fete si căutăm spre adoptie o pisicuta albeastra de Rusia. Va rog dacă puteți sa ne ajutati am vrea sa o aducem cât mai repede in familia noastră !

    3
    0

  • erika pe 13 Dec 2011, 18:04
    vand albastru de rusia

    vand albastru de rusia, o pisica de 2 ani, si trei pui de 2 luni. 270 lei/buc. Tel 0748708239

    0
    0

  • Berheci Gabriela pe 7 Dec 2011, 09:04
    albastru de rusia

    Adopt sau cupmar un motanel albastru de Rusia, cam de 2-3 luni. Astept semnale de la cei care au deja acasa un astfel de exemplar. Va multumesc.

    0
    0

  • ana-maria pe 4 Dec 2011, 16:07
    caut

    as dori si eu un pui de pisica albastru de rusia...am avut unul si mi-a fost omorat:(( va rog daca stiti ceva...ajutati-ma

    2
    0

  • gabriela pe 29 Oct 2011, 23:02
    cumpar pui albastru de rusia

    cumpar pui albastru de rusia

    1
    0

  • orlando pe 22 Oct 2011, 01:44
    o scurta intrebare :)

    am un motanel de 5 luni, Albastru de Rusia... la ce varsta ii dispar, in mod normal, tigrarile? nu are prea multe... cateva pe codita, in jurul abdomenului si 2 deasupra ochilor

    0
    0

  • Diana pe 19 Oct 2011, 06:22
    cumpar pui albastru de rusia

    Doresc sa cumpar pui pisica din aceasta rasa, albastra de rusia

    0
    0

  • ovidiu pe 2 Oct 2011, 18:53
    pisici superbe

    este cea mai frumoasa pisica care poate exista...

    5
    0

  • Nicoleta pe 19 Sep 2011, 21:23
    albastra mea de rusia-rasa pura sau corcitura?

    am un pisoi albastru de rusia de 3 luni si as vrea sa stiu daca e rasa pura sau corcitura! cine ma poate ajuta sa`mi dau seama? astept comentarii si apoi va las e-mail`ul ptr a va trimite poza. pupici!

    3
    1

  • elena pe 30 Aug 2011, 12:08
    Misu

    Am un pui de pisica ''albastru de rusia'' , are 3 luni! E superb, imi da desteptarea la ora 4 dimineata, jucandu-se cu picioarele noastre, ii place f mult pestele si pieptul de pui, e fff jucausa, e superba, merita toata dragostea. Suntem toata familia ''topiti'' dupa el (il cheama Misu).

    3
    1

  • unu pe 2 Aug 2011, 14:40
    albastra de rusia

    Am pisicuta de 1 zi si dabia astept sa ajung acasa sa o alint. E gratioasa, jucausa si foarte foarte frumoasa. E foarte desteapta si are un miorlait foarte ciudat as spune (zici ca tuseste o domnisoara :)) ). Va recomand cu caldura o asemenea pisica.

    5
    1

  • Ghenadie pe 22 Mai 2011, 15:25
    Doresc sa adobt un pui de Albstru de Rusia

    Buna ziua, as dori sa adopt un pui de albastru de rusia, suntem un cuplu, din Bucuresti, va rog sa ma contactati daca cineva este interesat, la 0724556153, sau flame_angel@rambler.ru, pot sa vin oriunde in tara. va multumesc

    1
    1

  • adina pe 8 Mar 2011, 00:08
    Albastru de rusia

    imi plac ff mult pisicile albastru de rusia,am si eu un motan acasa care e un rasfatat,toata ziua doarme,mananca,se spala,se joaca...e un scump.

    5
    1

  • geo_micutza pe 14 Dec 2010, 23:21
    caut pui albastru de rusia

    adopt puiut albastru de rusia cu pedigree in varsta de 2-3luni.mentionez ca sunt srudenta si nu imi permit sa achizitionez unul.sau cel putin nu la pretul lor de 300euro.daca ma puteti ajuta mail-ul meu este georgi_jianu@yahoo.com

    1
    3

  • ioana pe 11 Nov 2010, 21:15
    pui gri-albastru

    am o pisicuta gri-albastru de cca 4-5 luni, cap rotund, blanita moale si deasa, foarte blanda si jucausa; daca cineva o vrea in casa, sa-mi scrie; vine iarna si are nevoie de un camin;

    1
    1

  • angela pe 10 Nov 2010, 17:55
    albastru de rusia

    am avut si eu o pisicuta albastru de rusia si la 4 luni mi-a furat-o careva samaritean ,probabil unu care se ocupa cu comercializarea acestor superbe creaturi,sa nu va zic ca am plans ca nebuna si sufar ca nu-l mai am,era mangaierea mea,abia asteptam sa vin acasa sa-l vad.nu pot sa cred ca exista persoane care vand pisici,ce suflet au?si mai cereti milioane!!! sa va bata d-zeu de pagani ce sunteti si sa va sature odata de bani.rusina sa va fie si sper sa ajungeti sa cersiti!!!

    2
    2

  • angela pe 10 Nov 2010, 17:51
    albastru de rusia

    am avut si eu o pisicuta albastru de rusia si la 4 luni mi-a furat-o careva samaritean ,probabil unu care se ocupa cu comercializarea acestor superbe creaturi,sa nu va zic ca am plans ca nebuna si sufar ca nu-l mai am,era mangaierea mea,abia asteptam sa vin acasa sa-l vad.nu pot sa cred ca exista persoane care vand pisici,ce suflet au?si mai cereti milioane!!! sa va bata d-zeu de pagani ce sunteti si sa va sature odata de bani.rusina sa va fie si sper sa ajungeti sa cersiti!!!

    5
    1

  • alin pe 26 Sep 2010, 21:59
    vand pisoi albastru de rusia

    am un pisoi...are 3 luni....dak doreste cineva mai multe detalii....0728034252......pretul este de 350 ron.....

    0
    4

  • L pe 13 Iul 2010, 23:00
    Draga luyza40

    Incearca sa muti ladita inapoi in baie si vezi daca ii revine instinctul de a o folosi. Pe urma, va trebui sa muti locatia litierei putin cate putin...pana cand ajungi iar pe balcon. Stiu ca pare ciudat, dar daca a folosit litiera in baie atata timp si dintr-o data nu o mai gaseste acolo, devine derutat... Iti doresc mult noroc!

    2
    2

  • denis1 pe 11 Iul 2010, 16:32
    albastru de rusia

    buna ziua eu am 8 ani si am un albastru de rusia baiat jucaus afectuos linistit si am o problema daca ma puteti ajuta sa imi ziceti deci mama tot da cu aspiratorul aproape incontinuu iar la albastrul meu de rusia i e frica si tata mi-a umflat o minge si i era frica de pompa ce sa fac ca sa il mai linistesc?

    0
    1

  • luyza40 pe 9 Iul 2010, 16:36
    Help me, please!!!!

    Am si eu un motan albastru de r.nu chiar rasa pura,are putin alb la gat si pe o labuta, il am de mic,cam2 luni,acum are un an si 2 luni si am o mare problema cu el.Nu mai vrea sa faca c-c- in ladita.Cand era mic se cerea cand avea nevoie,aveam litiera in baie,acum m-a disperat,de cand i-am mutat-o in balcon,imi face aiurea,da la o parte linoleum-ul si acolo face,sau daca sunt pe faza si nu-l las,fuge pe hol si intr-o secunda a facut,tot pe sub linoleum.Nu stiu ce sa fac,il iubesc mult,este f.afectuos si inteligent,da nu stiu cum sa-l invat sa faca iar in litiera.Am nevoie de un sfat!!!!!!!!!!!!

    0
    1

  • Irina Andreea pe 12 Mai 2010, 20:57
    Vreau si eu un pui de albastru de rusia...

    De preferat femela si sa fie mic pana in 2 luni. Nu ma intereseaza sa fie cu pedigri. Si as prefera sa fie pana in 100 euro. Daca cineva stie vreun site sa imi zica si mie va rog. Email: iap_kitty@yahoo.com

    1
    3

  • anita pe 14 Feb 2010, 17:30
    motanel albastru de rusia

    Buna tuturor,am si eu o intrebare:de unde as putea cumpara un motanel albastru de rusia?am tot cautat pe net,insa nu am gasit nici unul pana in 250 RON.Ador aceasta rasa,insa avand familie,nu imi permit sa dau 400 euro pe o pisica,oricat de mult as dori-o.Sunt din Cluj-Napoca,id-ul meu este cunci_ka@yahoo.com.va rog din suflet sa ma ajutati.

    2
    2

  • raluka pe 6 Feb 2010, 12:32
    buna

    Buna caut demult o pisicuta albastru de rusia si nu gasesc decat prin alte localitati e cineva din bucuresti care ma poate ajuta.?O vreau asa mult Email raluk_sunrise_avenue@yahoo.com

    2
    2

  • george pe 31 Ian 2010, 20:24
    re > raluca

    cum a spus si raluca mai sus, ii place sa se catere pe perdele :), e o placere a lui. :D nu reusesc sa il dezvat. deja a facut o perdea ferfelita. :)

    0
    2

  • george pe 31 Ian 2010, 20:14
    metis albastru de rusia

    am si eu un pisic metis albastru de rusia, are 6 luni, il am de mic, stiu k nu e rasa pura, dar e foarte jucaus si are personalitatea lui (un pic rautacioasa - dar in joaca :D ), e foarte afectuos, uneori stresant :), a invatat repede sa faca la tavita. il iubesc f mult si nu stiu ce m-as face fara el. aveti grija de ele, nu le certati se vor simtii ranite, am observat asta. bafta. ;)

    0
    2

  • anca pe 24 Ian 2010, 19:22
    Doresc pisic

    buna, as dori si eu un motan albastru de rusia va rog cine are contact labellehelen@yahoo.com. am mai avut unu iar pisicuta a ramas singura si e foarte trista:(

    0
    2

  • Doian Vasilescu pe 12 Ian 2010, 17:41
    Vand un motanel adolescent Albastru de Rusia

    Vand un motanel adolescent de 8 luni Albastru de Rusia, foarte bland, linisit, afectuos, adora sa stea in brate si sa toarca. Are blana deasa si matasoasa, culaore gri cu reflexe argintii, schimbandu-si nuante functie de lumina. Date contact: 0726728333 email doi_vasilescu@yahoo.com

    1
    2

  • yasmina pe 30 Dec 2009, 20:23
    buna ziua

    doamne am avut si eu un albastru de rusia,cand lam gasit era mic ,acuma are 4 -5 luni da mia disparut de acasa mi lau furat era de nedespartit de noi,ne iubea si il iubeam ,plang mereu dupa el....cn are un albastru de rusia da nu mare va rog ,vreau neeaparat ,astept un mesaj pe mail yasmina_catalina2000@yahoo.com

    2
    1

  • anda pe 20 Dec 2009, 12:39
    nu va fi bine pentru ea

    Ce intrebare e asta?Nu va fi bine pentru ea,de fapt nu stiu de ce ai luat-o sa o tii 8 luni daca te-ai plictisit apoi de ea

    0
    2

  • Doina Vasilescu pe 9 Dec 2009, 16:12
    am un motanel albastru de rusia

    Vand un motanel Albastru de rusia in varsta de 7 luni. Este superb, foarte bland, ii place sa fie tinut in brate si mangaiat, putin cam timid. mob: 0726728333 email doi_vasilescu@yahoo.com

    0
    1

  • Rebecca Musat pe 30 Nov 2009, 18:12
    vreau sa adopt o pisicuta albastru de rusia

    ma intereseaza sa adopt pt fetita mea un pui din rasa albastru de rusia, dar nu cu pedigree, e f. scumpa. astept e-mail sau tel la 0722.206.806

    0
    2

  • Vermesan Iulia pe 29 Sep 2009, 15:49
    imi doresc si eu o pisicuta albastru de rusia

    buna,imi doresc si eu o pisicuta din aceasta minunata rasa,insa mi se pare foarte scumpa.am sunat la diferite felise,cel mai mic pret era 400 euro si mi se pare foarte mult,specific ca sunt studenta,banii acestia reprezinta jumatate din taxa de la facultate...daca are cineva pui va rog sa ma contactati la id de messenger iulia_whatever.va multumesc din suflet

    0
    1

  • mimi pe 28 Aug 2009, 17:03
    pisica

    buna...as vrea si eu sa adopt un pui de pisica ruseasca....nu este chiar urgent dar pana in octombrie as vrea sa il am:)...cine ma poate ajuta..sa imi raspunda la adresa de email punk_child_mimi@yahoo.com

    0
    1

  • roxitza pe 6 Mar 2009, 19:32
    vreau un pisic albastru de rusia

    imi doresc asa de mult un pisic albastru de rusia decat cel mai bun telefon din lume cn ma poate ajuta cu un motanel va roog

    1
    1

  • Emil Cocos pe 8 Dec 2008, 11:53
    Cumpar Pui Albastru de rusia

    Cumpar Pui Albastru de rusia tel.: 0770391707

    0
    1

  • madalina pe 4 Dec 2008, 16:57
    caut pisicut

    daca cineva ma poate ajuta, poate sa ma contacteze pe adresa de email: m4d4limba@gmail.com.

    0
    1

  • madalina pe 4 Dec 2008, 16:56
    caut pisicut

    am o buna prietena care isi doreste de multa vreme un pisicut, si m-am hotarat sa ii fac eu cadou un motanel. ea isi doreste una din rasa albastru de rusia, eu m-as multumi sa gasesc chiar si una metis, doar sa se poata incadra in bugetul meu care nu este unul foarte mare, ca de exemplu unul care sa imi ajunga sa achizitionez un exemplar de rasa pura. daca as fi avut acei bani i-as fi cheltuit fericita, dar cum nu ii am sper sa imi iasa in cale cat de curand un pisoias frumos, care sa aduca a albastru de rusia. prietenul meu a gasit un puiut din aceasta rasa de curand, mai exact i-a fost adus de cineva care il gasise pe strada, insa acesta a fost deja adoptat de familia lui. am incercat sa caut peste tot, incepan de la internet si cabinete veterinare si pana la prieteni, daca poate cineva sa ma ajute sa gasesc un puiut i-as ramane f indatorata.

    1
    2
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod