30 de lucruri pe care iubitorii de caini trebuie sa le stie despre... calatorii

Indiferent daca faceti turul unei tari sau al unui oras, verificati aceste 30 de strategii care va vor face amandurora, dumneavoastra si prietenului patruped, o excursie...
Indiferent daca faceti turul unei tari sau al unui oras, verificati aceste 30 de strategii care va vor face amandurora, dumneavoastra si prietenului patruped, o excursie mai sigura si mai distractiva.

Pe primul loc, vizita la veterinar! Si apoi... vacanta!

1. Aranjati o intalnire cu medicul veterinar pentru a lua "actele" cainelui.

Cainele dumneavoastra va avea nevoie de o examinare medicala pentru a putea beneficia de documentele necesare calatoriei. Legea cere ca patrupedele care calatoresc impreuna cu proprietarii dintr-o tara in alta, indiferent daca pleaca cu masina, cu trenul sau cu avionul, trebuie sa aiba carnetul de sanatate completat de catre medicul veterinar si un certificat al vaccinurilor antirabice.

2. Intrebati veterinarul care sunt factorii fizici care ar putea afecta calatoria. De exemplu, cainii cu botul turtit sau lat, precum cei din rasa Boxer, Pugs sau Bulldog, sunt predispusi problemelor respiratorii in timpul calatoriei cu avionul.

3. Incercati sa aflati cat mai multe despre riscurile pe care le puteti intampina la destinatie. Medicul veterinar este cel mai in masura sa va ofere toate informatiile cu privire la paraziti sau la anumite infectii.

4. Cereti sfatul medicului, indiferent daca patrupedul dumneavoastra are un temperament adecvat in timpul calatoriilor.
Nu uitati faptul ca unele patrupede sunt nervoase atunci cand intra in cabinetul medicului veterinar. A cere unui veterinar sa evalueze temperamentul cainelui in clinica, nu este un lucru foarte practic.

5. Daca la finalul calatoriei intampinati probleme cu patrupedul, nu ezitati si mergeti la veterinar. Daca aveti o urgenta, apelati la "Pagini Aurii": acolo veti gasi cu certitudine adresele si numerele de telefon ale cabinetelor veterinare.

Pregatiti-va pentru calatoria cu avionul

6. Contactati direct liniile aeriene pentru a afla cerintele specifice.

7. Respectati regulile calatoriei la bordul avionului. Pentru a fi acceptati in cabina, cainii de talie mica trebuie tinuti intr-o cusca plasata sub scaunul pasagerului. Nu dati drumul cainelui din cusca o data ce ati ajuns la bord: nu numai ca este neplacut pentru ceilalti pasageri, dar puteti fi dati afara din avion.

8. Cainii de talie mijlocie si mare sunt nevoiti sa calatoreasca in compartimentul destinat bagajelor.

Tineti cont de conditiile oferite de cargo

9. Inainte de imbarcare, vorbiti cu personalul calificat despre conditiile de hranire a animalelor care calatoresc in compartimentul cu bagaje.

10. Alegeti intotdeauna zborurile directe. Astfel, veti fi ocolit de greselile si incurcaturile care pot aparea in cazul transferurilor dintre zboruri.


11. Desi recomandate uneori, tranchilizantele nu sunt cea mai eficienta solutie. Exista linii aeriene care nu accepta caini sedati la bordul avioanelor.

12. Intotdeauna calatoriti in acelasi avion cu cainele dumneavoastra.

13. Atasati de cusca o placuta cu numele cainelui, numele dumneavoastra, adresa si numarul de telefon. De asemenea, va sfatuim sa adaugati si o nota catre persoana care se ocupa de bagaje, in care sa o rugati sa va contacteze in cazul in care apar probleme.

14. Asigurati-va ca incuietoarea custii este sigura. Nu putine au fost cazurile cand, din cauza incuietorilor proaste, animalutele au iesit din custi.

15. Daca intampinati probleme pe parcursul calatoriei sau daca patrupedului dumneavoastra i se intampla ceva din cauza personalului, nu ezitati si anuntati organele autorizate.

Pregatirea bagajelor pentru prietenul dumneavoastra

16. Mai intai de toate, pregatiti o trusa de prim ajutor. Luati tot ce este necesar si recomandat pentru sanatatea cainelui dumneavoastra. Ar fi indicat sa luati cu dumneavoastra si retetele prescrise de catre medicul veterinar.

17. Fiti sigur ca nu ati uitat sa puneti etichete cu datele dumneavoastra la valize, dar si la cusca patrupedului.

18. Purtati permanent asupra dumneavoastra o fotografie a cainelui.
Daca din intamplare acesta din urma se pierde sau se rataceste pe parcursul calatoriei, o fotografie va va fi de mare folos.

19. In momentul in care v-ati decis sa plecati in vacanta cu patrupedul, ganditi-va ca va fi o placere pentru el sa descopere in timpul calatoriei cateva obiecte "personale"! Mingiuta/jucaria preferata, vasele din care bea apa sau din care mananca.

20. Daca plecati la drum cu masina, nu uitati sa luati de acasa cateva sticle cu apa proaspata pentru caine.

21. Pentru ca patrupedul sa fie in siguranta pe tot parcursul drumului, puteti folosi centura de siguranta.

22. Daca nu folositi o cusca pentru patruped in timpul calatoriei, optati pentru un ham. La fel ca si oamenii, cainii se pot accidenta destul de grav daca nu sunt asigurati in timpul calatoriei.

23. Faceti mici popasuri din cand in cand. Cel putin din doua in doua ore trebuie sa va opriti pentru ca animalul sa bea apa, sa-si faca necesitatile sau sa faca putina miscare.

24. Folositi lesa la fiecare oprire. Asigurati-va ca lesa are si placuta de identificare.

25. Niciodata sa nu va lasati cainele in masina parcata, pe timp de vara. Temperatura din masina se poate ridica pana la aproximativ 120 grade Celsius in doar cateva minute, chiar in cazul in care un geam este putin intredeschis.


Sugestii pentru cazarea la hotel

26. Rezervati-va camera inainte de a pleca de acasa si, inainte de toate, interesati-va daca hotelul ales primeste si animale de companie.

27. Tineti cainele in lesa cand iesiti din hotel, precum si atunci cand intrati.

28. Trebuie sa fiti un oaspete serios! Curatati, daca este cazul, murdaria lasata in urma de cainele dumneavoastra.

29. Nu lasati niciodata cainele singur intr-o camera de hotel. Daca totusi nu aveti incotro, inchideti-l in cusca pana la sosirea dumneavoastra.

30. Planificati din timp vacanta pentru ca aceasta sa fie o reusita. Alegeti cu grija locul in care doriti sa va petreceti concediul, tinand cont ca patrupedul va va insoti. Nu uitati de lucrurile necesare, atat pentru dumneavoastra, cat si pentru micul prieten, de carnetul de sanatate, de vizita obligatorie la medicul veterinar si, nu in ultimul rand, de obtinerea cazarii intr-un hotel care permite accesul animalelor de companie.

Daca toate aceste sfaturi for fi indeplinite intocmai, nu veti avea nimic de regretat. Dumneavoastra si prietenul necuvantator veti fi mandri de o asemenea vacanta!
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Giulia pe 27 Ian 2014, 17:29
    caine

    am un caine si vreau sa sitiu mai multe despre el

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod