Un aranjament central cu parfum de toamna

Toamna ne-a "aplicat" deja tratamentul corespunzator - ploaie, vant si vreme urata. In ciuda acestui lucru, zilele frumoase nu sunt chiar de domeniul trecutului, astfel...

Toamna ne-a "aplicat" deja tratamentul corespunzator - ploaie, vant si vreme urata. In ciuda acestui lucru, zilele frumoase nu sunt chiar de domeniul trecutului, astfel incat o plimbare prin padure este mai mult decat binevenita.

Transforma aceste momente relaxante in sursa ta de inspiratie pentru aranjamente naturale si decoratiuni interesante de toamna.

Poti folosi aceste idei si pentru sarbatoarea Halloween-ului. Cu siguranta, datorita lor, petrecerea pe care o organizezi cu aceasta ocazie va avea succesul dorit!

Natura este o sursa inepuizabila pentru realizarea aranjamentelor decorative, cu atat mai mult cu cat acestea pot fi "improspatate" atunci cand elementele care le alcatuiesc incep sa se deterioreze.

Aduna la un loc mai multe materiale si obiecte naturale si aranjeaza-le astfel incat sa formeze un aranjament central inedit pentru masa din living sau de pe hol.

Ai nevoie de...

pasla sau fetru de culoare verde sau maro;
frunze de toamna proaspete sau presate, in culori cat mai vii si cat mai variate;
mladite;
frunze presate de feriga;
conuri de brad sau de pin;
muschi de padure;
dovleci de mici dimensiuni sau tartacute;
pietre;
ghinde.

Toate "ingredientele" de mai sus pot fi "obtinute" cu usurinta in urma unei scurte plimbari prin padure sau chiar intr-un parc.



Ce trebuie sa faci mai departe...

Taie o fasie de pasla maro sau verde, apoi asaza pe bucata de material cele mai mari obiecte naturale alese, cum ar fi conurile de brad sau de pin, dovlecii de dimensiuni reduse, tartacutele etc.

Nu uita sa asezi o bucata de plastic sub orice obiect care s-ar putea deteriora, cum ar fi dovlecii sau fructele, in cazul in care doresti sa folosesti si fructe la aranjamentul tau.

Asaza obiectele liniar. De asemenea, le poti aranja pe cele mai mari si mai inalte in partea centrala sau, dimpotriva, aranjamentul poate fi mai inalt in partile laterale, pentru un efect special.
Umple golurile dintre dovleci si conuri cu muschi de padure, care acopera in acest fel inestetica pasla.

Peste muschiul verde, asaza frunze viu colorate, proaspete sau presate (la fel de utila este si o ghirlanda artificiala, din frunze viu colorate). Mladitele pot fi si ele folosite in acest scop, pentru varietate.

La final, asaza cele mai mici obiecte, cum ar fi pietrele (slefuite, dure, colorate sau mate), ghindele, conuletele de brad si frunze de feriga, foarte fragile.

Acum, te poti bucura de "opera" ta, realizata cu ajutorul naturii.
Lasa toamna sa patrunda in locuinta si in sufletul tau! Aerul curat al padurii iti va inviora spiritul - te vei simti mai libera si mai vesela si iti vei dori sa iti petreci cat mai mult timp acasa, intr-o atmosfera relaxanta si intima.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod