Superstiții de Revelion: Ce trebuie să faci ca să-ți meargă bine

Probabil că ai aflat până în prezent despre nenumăratele superstiții de Revelion, care te pot ajuta să ai un an mai bun.
Iar pentru că vine din nou acea perioadă a anului, când punem pe foaie tot ce am făcut în anul în care se încheie și sperăm să avem o perioadă mai bună, fericită și plină cu împliniri (materiale și sufletești deopotrivă) în anul ce vine, ți-am pregătit o listă cu superstiții de Revelion, pe care le poți urma și tu. 

Acestea sunt cele mai importante obiceiuri și superstiții de Revelion

 

1. Mănâncă pește în prima zi din an

Printre cele mai întâlnite superstiții de Revelion se numără și prima masă pe care o ai în noul an. Iar peștele este considerat a fi perfect pentru această masă, deoarece te va ajuta în anul în care urmează să ai un traseu la fel de ușor ca al său prin apă.
 

2. Poartă un obiect vestimentar roșu

Această superstiție este legată de norocul pe care îl vei avea în anul care vine. Se spune că un articol vestimentar roșu, chiar dacă nu este la vedere, te poate ajuta să ai noroc în ceea ce ți-ai propus pentru anul nou.
 

3. Scapă de datorii până în noaptea de Revelion

Se spune că modul în care intri în noul an, din punct de vedere financiar, va avea un impact semnificativ asupra bugetului tău viitor. Așa că asigură-te că-ți plătești toate datoriile și că ai și bani în buzunar când ceasul arată ora 00:00 în anul nou. Potrivit superstiției, dacă ai bani în portofel în noaptea dintre ani, vei avea tot anul.
 

4. Pune-ți o dorință pentru anul ce urmează

Americanii o numesc rezoluție, însă această superstiție este cunoscută și la noi în țară.
Dacă începi anul cu un ideal pe care vrei să-l atingi în perioada ce urmează, există mari șanse să obții ceea ce ți-ai propus.
 

5. Mănâncă struguri, smochine sau stafide

Strugurii, smochinele și stafidele sunt reprezentarea belșugului. Multe persoane vor avea pe masa de Revelion cel puțin unul dintre aceste produse, dacă dorința pentru un an nou îmbelșugat se află pe lista lor.
 

6. Deschide larg ferestrele

O superstiție puțin mai spirituală este cea conform căreia, la trecerea dintre ani, deschiderea geamurilor din casă duce la eliberarea spiritelor rele din casa și din viața ta.
 

7. Sărută persoana iubită

Un sărut la miezul nopții de la persoana iubită, la trecerea în anul nou, îți va aduce iubirea sa și în anul ce urmează. Iar dacă găsești și o crenguță de vâsc sub care să îndeplinești acest obicei, vei aduce și un plus de noroc relației voastre.

Superstițiile acestea variază de la țară la țară, unele dintre acestea fiind păstrate de generații întregi, iar altele inventate pe parcursul timpului. Tu ce alte superstiții de Revelion mai cunoști?
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod