Supă de dovlecei


Savuroasă şi bogată în vitamine în minerale. Încearcă o reţetă de supă uşor de preparat şi delicioasă. Poftă bună!

Ingrediente:

600 grame dovlecei, 250 grame boabe proaspete de mazăre, un cartof mare, trei cepe mici (de preferat verzi), două linguri ulei de măsline, un borcan cu iaurt, câteva fire de pătrunjel sau cimbru proaspăt, sare, piper.

Preparare:

1. Curăţă şi taie în rondele cât mai subţiri dovleceii (îi poţi da şi prin răzătoarea mare). Taie în cubuleţe mici cartoful, curăţă şi taie fin ceapa.
2.
Într-o cratiţă încinge uleiul şi căleşte ceapa. Când este bine făcută adaugă cubuleţele de cartofi şi dovleceii, apoi boabele de mazăre şi verdeaţa tăiată fin, sare şi piper.
3. Lasă legumele să se călească circa cinci minute.
4. Adaugă un litru de apă fierbinte şi lasă să clocotească la foc mic, 20 de minute, acoperit cu capac.
5. Când este gata, lasă supa să se răcească puţin, apoi adaugă iaurtul. Dă supa la frigider şi serveşte-o rece.

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod