Rețetă de post. Cum să faci cel mai bun curry cu năut și ananas

de Ioana Maroşan, 28 Martie 2018

Curry-urile sau acele tocănițe aromate specifice bucătăriei indiene sunt o sursă excelentă de proteine și le poți consuma când ții post. Vezi cum să faci cel mai bun curry cu năut și ananas!
Dacă vrei să variezi puțin meniul de post și să nu consumi aceleași mâncăruri, poți să apelezi la aceste curry-uri care sunt hrănitoare, sățioase și ușor de făcut. Folosește lintea și năutul care furnizează proteine, pe care le poți combina cu diverse legume și pudră de curry pentru a obține un preparat cu adevărat delicios. 


Rețetă de post. Cum să faci cel mai bun curry cu năut și ananas


Sunt doar câteva ingrediente cu care poate nu ești foarte obișnuită dacă nu ai mai preparat mâncare cu specific indian, însă le găsești foarte ușor la magazinele naturiste sau online. Conserva cu lapte de cocos este foarte important să fie una de calitate și să aibă un conținut cât mai mare de cocos, fără o mulțime de alte ingrediente necunoscute. Aceasta va face cu adevărat diferența și va conferi o aromă aparte preparatului final. 

Ingrediente

- 1 cană cu ananas tăiat cuburi
- 1 conservă cu boabe de năut
- 1 morcov 
- 1 vânătă 
- 1 zucchini sau dovlecel
- 1/2 ardei
- 1/2 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- Puțin ulei de măsline
- 1 conservă cu lapte de cocos neîndulcit (nu laptele vegetal de cocos din ambalajele de carton!)
- 2 lingurițe cu pudră de curry sau garam masala (un mix de condimente cu specific indian)
- 1 linguriță cu chimen măcinat
- 1/4 linguriță cu pudră de turmeric
- 1 linguriță de ghimbir proaspăt răzuit
- Sare și piper după gust
- 1/4 linguriță cu fulgi de ardei iute
- 1/4 linguriță cu boia afumată (opțional)
- Orez basmati simplu
- Frunze proaspete de coriandru sau pătrunjel.

Mod de preparare

Pune puțin ulei de măsline într-o cratiță și toate condimentele uscate plus ghimbirul, amestecând câteva secunde ca să intensifici aromele, după care se adaugă ceapa și se călește câteva minute.
Pune usturoiul, după care adaugă morcovul, vânăta, zucchini și ardeiul tăiate mărunt.
Se lasă sub capac 5-8 minute ca să se înmoaie, după care se adaugă bucățile de ananas și năutul scurs de apa din conservă. 
Se toarnă laptele de cocos, lăsând totul la foc mic încă 5 minute. Se asezonează cu sare și piper după gust și se servește cu orez basmati simplu. 

Recomandă acest articol:

Facebook Twitter gplus

Dacă ţi-a plăcut acest articol, te așteptăm și pe pagina noastră de Facebook!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod