Renovare pas cu pas: Cum să montezi parchetul laminat. Simplu şi rapid!

Din ce în ce mai multe persoane aleg să-şi renoveze singure locuinţa. De fapt, un sondaj a arătat că cei mai mulţi români aleg să facă singuri lucrările de renovare în locuinţă. Este mai

Din ce în ce mai multe persoane aleg să-şi renoveze singure locuinţa. De fapt, un sondaj a arătat că cei mai mulţi români aleg să facă singuri lucrările de renovare în locuinţă. Este mai ieftin şi pe de altă parte, tu ştii foarte bine ceea ce îţi doreşti şi cu siguranţă îţi vei da silinţa ca proiectul tău să fie perfect! Iată cum să montezi pas cu pas parchetul laminat, potrivit specialiştilor Bosch.

Materiale necesare:

Plăci de parchet laminat, de 14 centimetri lăţime x 20 milimetri adâncime
Strat de bază cu o adâncime de 3 – 4 milimetri
Ruletă şi creion

Scule necesare:

Ferăstrău compact Dremel DSM20TM cu ghidajul de tăiere DSM84, discul de tăiere multifuncţional cu carbură pentru tăieturi înecate Dremel® DSM600 şi discul de tăiere multifuncţional cu carbură Dremel® DSM500

Înainte de a începe lucrul:
Plăcile de parchet laminat sunt uşor de aplicat pe orice suprafaţă netedă, uscată, solidă şi perfect plană.

La montarea parchetului laminat pe o podea din grinzi de lemn, aveţi grijă să bateţi mai întâi la loc toate cuiele ieşite, iar şuruburile trebuie să fie îngropate. Şapa de beton de sub podea trebuie să fie nivelată şi, în cazuri mai dificile, este posibil să fie nevoie de aplicarea unui strat flexibil sau a unui compus autonivelant, pentru a obţine o suprafaţă plană. Dacă montaţi parchetul laminat peste beton, asfalt, PVC, gresie sau peste o suprafaţă similară, trebuie să aplicaţi în prealabil un substrat rezistent la umezeală. Curăţaţi şi măturaţi podeaua, păstrând curăţenia pe întreaga durată a procedurii. Orice particulă de pietriş rămasă pe podea va lăsa urme pe parchetul laminat.


Pasul 1
Măsuraţi podeaua şi calculaţi suprafaţa de substrat şi de plăci laminate necesară, adăugând 10% pentru pierderi.

Parchetul laminat trebuie aşezat în direcţia iluminării naturale a încăperii. Reţineţi faptul că suprafaţa de sub podea trebuie acoperită cu un substrat înaintea montării plăcilor de parchet laminat.


Pasul 2: Substratul
Aşezaţi substratul şi tăiaţi la dimensiune. Aşezaţi rândurile de substrat unul lângă celălalt, fixând cu bandă adezivă.


Pasul 3: Începeţi montarea
Pregătiţi în prealabil plăcile, aşezându-le pe orizontală în încăperea unde vor fi montate, lăsându-le în ambalajul original pentru cel puţin 48 de ore. Pregătiţi montarea primei plăci în colţul din partea stângă a încăperii. Întoarceţi placa cu faţa în jos pentru a o proteja de zgârieturi şi, utilizând-o drept ghidaj de înălţime, realizaţi o tăietură la baza plintei cu ajutorul ferăstrăului Dremel DSM20 şi al unui disc multifuncţional cu carbură pentru tăieturi înecate Dremel DSM600.

Întoarceţi placa laminată cu faţa în sus şi, ţinând capătul cu limbă spre perete, potriviţi placa în tăietură.


Pasul 4: Continuaţi montarea plăcilor de parchet

Asamblaţi primul rând, potrivind plăcile cap la cap. Continuaţi tăierea plintei pe măsură ce avansaţi cu montarea parchetului laminat în cameră, de la stânga la dreapta. Tăiaţi ultima placă la dimensiunea necesară utilizând ferăstrăul Dremel DSM20, ghidajul de tăiere DSM840 şi discul de tăiere multifuncţional cu carbură Dremel DSM500. Pentru a măsura ultima placă, întoarceţi-o cu 180 de grade şi aşezaţi-o lângă placa anterioară. Nu uitaţi: rosturile trebuie să fie dispuse decalat.

Pasul 5

Continuaţi montarea plăcilor de parchet laminat de la stânga la dreapta, până la acoperirea întregii podele.

Montate sub plintă, plăcile vor fi poziţionate ferm, fără să necesite elemente de fixare. Utilizaţi profile de trecere în locurile în care parchetul laminat atinge mocheta sau pardoseala diferită din încăperea alăturată.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod