Reguli Feng Shui pentru un apartament mic

Credeai că numai spațiile mari pot fi înfrumusețate rapid cu ajutorul culorilor și decorațiunilor? Învață cum poți pune în valoare un apartament mic.
Chiar dacă nu ai o casă mare sau un apartament de zeci de metri pătrați, nuanțele utilizate și felul în care arată interiorul te pot face să te simți mai bine în acel spațiu. Nu trebuie să accepți ideea că este normal ca totul să pară înghesuit într-un apartament mic, ci să cauți mereu noi idei pentru a-l face mai confortabil și primitor. De multe ori poți prefera să ai un apartament mic, în loc de o casă de dimensiuni mai mari, dacă este situat într-o locație accesibilă, aproape de firma la care lucrezi sau de facultate.
Astfel, chiar dacă nu dispui de un spațiu impresionant în cadrul căruia să adaugi numeroase detalii colorate, tablouri, perdele sau bibelouri, există multe soluții pentru a valorifica tot ceea ce îți oferă apartamentul tău. Sigur că nu va deveni mai mare peste noapte, dar, dacă aplici câteva idei practice spațiul va fi mai luminos și vei zâmbi de fiecare dată când vei spune că vii acasă.

 
Iată ce reguli Feng Shui poți aplica pentru un apartament mic:

 
1. Folosește accentele metalice

Puțină strălucire va aduce la viață fiecare detaliu din apartament. În hol și în living accentele metalice vor crea o impresie de spațiu mai larg și adaugă distincție.
Specialiștii îți recomandă să folosești rame strălucitoare pentru fotografii sau să alegi oglinzi cu o ramă metalică aurie. Aceste accente se potrivesc foarte bine dacă în living ai o mobilă de culoare neutră, care face camera să pară întunecoasă și plictisitoare. De asemenea, și baia poate fi înfrumusețată folosind această metodă. Schimbă rama oglinzii cu una aurie și, de fiecare dată când te machiezi sau mergi să te speli pe mâini vei avea un sentiment plăcut. Această nuanță creează liniște și relaxare, ajutându-te să uiți de problemele acumulate. 
Strălucirea te face să te concentrezi mai mult pe momentul prezent și reduce tensiunea. Adaugă și tu detalii metalice și vei vedea cum apartamentul tău se va transforma într-un loc plin de viață, unde îți va face plăcere să petreci clipe speciale cu prietenii sau alături de cei dragi. Dacă nu te atrag ramele metalice aurii poți alege niște căni și suporturi de hârtie cu detalii de nuanța cuprului.

 
2. Selectează câteva plante

Plantele joacă un rol esențial în cadrul regulilor de Feng Shui. Fac spațiul mai primitor, îți amintesc de lucrurile simple și te ajută să uiți de agitație și griji.
Nu este nicio problemă dacă nu ai spațiul necesar pentru a avea o grădină. Poți obține aceleași efecte benefice cu ajutorul plantelor bine alese în cadrul locuinței. Plantele vor menține aerul mai proaspăt, iar faptul că trebuie să ai grijă să le pui apă, să le așezi într-un loc cu lumină suficientă sau să tai frunzele uscate îți oferă o ocupație zilnică foarte plăcută. Fiecare membru al familiei poate avea o plantă, iar în acest fel și copiii vor deveni interesați de această activitate și pot contribui la înfrumusețarea camerelor. Verdele crud sau florile plantelor te vor înveseli și vei învăța să privești dincolo de tensiunile zilnice și să te gândești la imaginea de ansamblu, în timp ce creezi o atmosferă aparte pentru cei dragi.

 
3. Alege un tavan alb

Nu este vorba despre albul clasic, mat. Un alb transparent, strălucitor va face lociunța mult mai luminoasă și creează impresia de spațiu mai mare.
Lucirea albului te va face mai optimistă și reduce emoțiile negative. Data viitoare când zugrăvești ia în calcul și această variantă pentru a da o notă elegantă atât livingului, cât și dormitorului.

 
4. Nu uita de pereți

Când vine vorba despre pereți nu este importantă doar nuanța lor, ci mai ales tipul de emoții pe care ți-l evocă obiectele plasate pe ei. Nu este nevoie să expui toate fotografiile de familie, ci poți alege 1 sau 2 care sunt foarte importante pentru tine și te fac să zâmbești. Alege tablouri sau alte obiecte de decor ghidându-te după felul în care te fac să te simți. Evită aglomerarea pereților cu foarte multe obiecte pentru că vei avea impresia că apartamentul devine și mai mic. 2- 3 obiecte sunt suficiente pentru un perete. 

 
5. Transformă dormitorul într-un sanctuar

Îți încarci telefonul mobil lângă pat aproape zilnic? Acest lucru nu te ajută deloc să te relaxezi și te poate predispune la multiple afecțiuni. Potrivit specialiștilor ar trebui să elimini televizorul, computerul, telefonul sau iPad-ul din dormitor, dacă vrei să ai parte de un somn odihnitor.
Energia statică pe care o creează aceste dispozitive poate avea efecte negative asupra somnului și a stării de spirit în general.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod