Puricii sunt la fel de periculoși precum căpușele! Află de ce!

Cele mai multe persoane sunt de părere că mușcăturile de purici provoacă doar disconfort și mâncărimi.
Sigur știi și tu despre ce vorbesc aceștia, dacă ai fost vreodată ciupit de purici. Ciupiturile de purici apar sub forma unor pete roșii înconjurate de cercuri înroșite. Această reacție apare din cauza salivei puricilor, iar oamenii au reacții de intensități diferite la aceasta. De cele mai multe ori, puricii sug sânge din două sau trei puncții apropiate, cauzând două sau trei umflături însoțite de mâncărimi.

Ce boli pot transmite puricii?


Pe lângă faptul că sunt enervante mușcăturile de purici, acestea pot transmite și boli.
Pot transmite chiar și alți paraziți oamenilor și animalelor. Larvele de purici se hrănesc cu ouă de tenii. Odată înghițite, teniile încep să se dezvolte în intestinul puricilor. Oamenii, în special copiii, pot contracta infecții cu tenii, în cazul în care înghit purici în timp de mângâie animalele de companie.

În alte zone ale lumii, puricii pot transmite și boli mai periculoase. Un exemplu este o specie rară de purici care poate transmite ciuma bubonică. În sudul și sud-vestul Statelor Unite, puricii pot transmite chiar și tifosul murin. 
 

Ciupiturile de purici la copii:

 
În ceea ce îi privește pe copiii mici, care se târăsc pe podea și se joacă pe jos, există o probabilitate mai mare să fie mușcați de purici.
Iar dacă cel mic a fost ciupit de purici, vei vedea umflături mici, grupate într-un grup de două sau trei. În cazul unei infecții, copilul are mai multe grupuri de mușcături. Ciupiturile pot fi în jurul articulațiilor copilului, cum ar fi pe genunchi sau glezne. Pișcăturile de purici se pot infecta când copilul zgârie sau taie pielea din jurul acestora. Pentru a preveni infecțiile, poți tăia unghiile celui mic. De asemenea, spală pișcăturile cu apă și săpun. Poți pune și o compresă rece pe acestea, pentru a reduce mâncărimile.

Sugarii sunt supuși riscului suplimentar de apariție a alergiilor.
Unii copii sunt alergici la proteinele regăsite în saliva puricilor. Acest lucru determină o reacție alergică, afectând o zonă mai mare de piele. Ciupiturile sunt înconjurate de un halou roșu și umflături. În cazul mai multor ciupituri, acestea pot fuziona, umflând o mare parte a zonei. Dermatita alergică apare mai des la copii decât la adulți.

Nu numai că sunt enervante ciupiturile de purici, dar pot fi și dăunătoare pentru sănătatea ta, a familiei tale și a animalelor de companie. Încearcă să scapi cât mai repede de acești oaspeți nepoftiți, dacă le observi prezența în casa ta!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod